«Είναι το νέο μου αγαπημένο φαγητό πάνω στη γη»

Ο διάσημος Αμερικανός chef και τηλεοπτικός σταρ Andrew Scott Zimmern επισκέφτηκε την Κύπρο και δοκίμασε σουβλάκι και σεφταλιά σε γνωστό στέκι της Λευκωσίας.

 


Article featured image
Article featured image

Πηγή φωτογραφιών: Travel Channel

 

Αποτελεί μια απίστευτα δημοφιλή τηλεοπτική προσωπικότητα στην Αμερικανή, ενώ έχει επίσης την ιδιότητα του σεφ, του συγγραφέα γεύσης και του καθηγητή. Επίσης, είναι συνδημιουργός, παρουσιαστής και σύμβουλος-παραγωγός των σειρών του Travel Chanel, «Bizarre Foods with Andrew Zimmern», «Bizarre Foods America» και «Andrew Zimmern's Bizarre World».

Πολύ πρόσφατα, στο πλαίσιο της εκπομπης του «Bizzare Foods», για το Travel Channel, ο Zimmern βρέθηκε στην Κύπρο και δοκίμασε σουβλάκι και σεφταλιά, αλλά και γενικότερα το φαγητό στο Berlin 2 Wall, στην παλιά Λευκωσία.

Η εμπειρία του μεταφέρθηκε πάνω στην ιστοσελίδα του ως εξής:

 

«Η Κύπρος είναι ένα παραδεισένιο νησί και ένα σταυροδρόμι της μεσογειακής και της μεσανατολίτικης κουλτούρας. Είναι επίσης ένα κράτος μοιρασμένο στη μέση ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων που μετράνε δεκαετίες. Στη Λευκωσία, την τελευταία κατεχόμενη και μοιρασμένη πρωτεύουσα στον κόσμο, βρίσκεται ένα μικρό καφέ που ονομάζεται Berlin 2 Wall Kebab House. Εκεί προσφέρουν ένα απλό μενού με μεζέδες, αποτελούμενο από σαλιγκάρια, ελιές, σαλάτα από ντομάτα και φέτα, αλλά και «καππάρι» μέσα σε ελαιόλαδο. Φυσικά, το επίκεντρο του γεύματος είναι το σουβλάκι τους και η σεφταλιά.

Το ψημένο πάνω σε κάρβουνο χαρουπιάς σουβλάκι είναι υπέροχο. Η σεφταλιά φτιάχνεται με ψιλοκομμένο χοιρινό κιμά και αρνίσιο λουκάνικο, καρυκεύεται με δυσόσμο, κρεμμύδι και μαϊντανός, τυλίγεται σε πάνα και ψήνεται επίσης πάνω στο κάρβουνο. Είναι απίστευτα νόστιμα. Είναι το νέο αγαπημένο μου φαγητό πάνω στη γη».

 

Berlin 2 Wall Kebab House

Φανερωμένης 39, Λευκωσία.

Πληρ. 22 674935

facebook.com/Berlin2Wall

 

 


Πηγή: andrewzimmern.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ