Το Σάββατο κάνει πρεμιέρα το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Με ένα οπτικοακουστικό θέαμα  σε γιγαντοοθόνη που θα τοποθετηθεί στην πρόσοψη του Θεάτρου Ριάλτο, κάνει έναρξη το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Θα χρησιμοποιηθεί μια ιδιαίτερη τεχνική που συνδυάζει Generative Art και διαδραστικά γραφικά τα οποία θα συνοδεύονται από light show, μουσική και σχεδιασμό ήχου τα οποία επίσης δημιουργούνται με την τεχνική του Generative Art. Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Φέτος, ο δημιουργός της τελετής έναρξης είναι ο Κύπριος Παντελής Διαμαντίδης, δουλειά του οποίου έχει παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και γκαλερί στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα στο Bozar Museum των Βρυξελών και στη Μπιενάλε Βενετίας.

Το θέαμα ξεκινά στις 8.30μ.μ. και θα ακολουθήσουν, αμέσως μετά, η τελετή έναρξης και οι πρώτες προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος.

Με το τέλος των προβολών ακολουθεί το πάρτι έναρξης το οποίο συνεχίζει στο μοτίβο του αρχικού θεάματος, αλλά  με μεγαλύτερη διάρκεια.

 





The Pre-Party is on

Όπως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, η κινηματογραφική γιορτή αρχίζει στη Λεμεσό πριν από την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, με διάφορες προφεστιβαλικές δράσεις. Έτσι απόψε στις 12 Οκτωβρίου, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει στην Αποβάθρα του Μόλου της Λεμεσού (απέναντι από το Yellow Café) από τις 7 έως  τις 10 μ.μ. μια επιλογή από τα καλύτερα μουσικά βίντεο που έχει προβάλει στο παράλληλο πρόγραμμα Amaze Me, τα προηγούμενα χρόνια!

Την παραμονή της έναρξης του Φεστιβάλ, στις 14 Οκτωβρίου, θα προβληθούν στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού από τις 7 έως  τις 10 μ.μ, ταινίες μικρού μήκους από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς και οι βραβευμένες ταινίες από το φετινό Cyprus Comic Con Film Festival, που ειδικεύεται σε ταινίες με θέμα το φανταστικό (επιστημονική φαντασία, τρόμου, θρίλερ κτλ.).  

Όλο το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy 

 



 

Διοργανωτές:

Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π. και του Θεάτρου Ριάλτο. Τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κυρίου Ανδρέα Χρίστου και στηρίζεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Χορηγοί επικοινωνίας τo περιοδικό TIME OUT και ο SUPER FM.

 

*Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

 

Facebook: Int’l Short Film Festival of Cyprus

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc16

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου)

Πληροφορίες: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77 77 77 45

www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ