6 Κύπριοι μάς συστήνουν τα ασυνήθιστα κατοικίδιά τους [εικόνες]

Ακούγοντας τη λέξη κατοικίδιο ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό; Ένας σκύλος, μία γάτα, κανένα ψαράκι ή παπαγάλος, ή άντε το πολύ ένα χάμστερ, έτσι δεν είναι;

 


Article featured image
Article featured image

Κι όμως, ανάμεσά μας είναι κόσμος που έχει ως κατοικίδια πλάσματα που είναι πολύ μακριά από αυτό που εμείς θεωρούμε «κανονικό» ή «συνηθισμένο» κατοικίδιο.

Έχουν, δηλαδή, για συντροφιά στις αυλές ή ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια… πολύ παράξενα πλάσματα.

Η CITY συνάντησε 6 άτομα που ζουν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, οι οποίοι έχουν στο σπίτι τους κατοικίδια όχι και τόσο συνηθισμένα.

Τι θα έλεγες αν στην αυλή σου τριγυρνούσε αμέριμνο ένα ρακούν ή μερικοί στρουθοκάμηλοι; Ή αν στο σαλόνι σου υπήρχε ένα σπάνιο είδος χελώνας-κροκόδειλου ή μερικά γουρουνάκια-μινιατούρες;

Πιο κάτω σού συστήνουμε τα περίεργα κατοικίδια που συναντήσαμε αλλά και τους περήφανους ιδιοκτήτες τους.

 

Αννίτα / Λακατάμεια / Ρακούν


Για εμάς, ο Ρούντι δεν είναι ένα ζώο, είναι μέλος της οικογένειας.


Ένα μικρό και χαριτωμένο Ρακούν, έχει εδώ και περίπου τρία χρόνια ως κατοικίδιο η Αννίτα από τη Λευκωσία, η οποία μένει μαζί με την οικογένεια της σ’ ένα ισόγειο σπίτι στη Λακατάμεια.

Το ασυνήθιστο ζωάκι είναι αρσενικό, ονομάζεται Ρούντι και ζει σε ένα ειδικό κλουβί στην αυλή της οικογένειας. Όταν όμως οι ιδιοκτήτες του είναι σπίτι, το βγάζουν από το κλουβί και το αφήνουν ελεύθερο να τριγυρνά στον περιφραγμένο κήπο τους.

Ο Ρούντι θέλει σημασία, είναι φιλικός και χαδιάρης με τους ιδιοκτήτες του, όμως φοβάται και γίνεται επιθετικός όταν βλέπει άγνωστα άτομα, ή όταν ακούει δυνατούς θορύβους όπως βροχές και αστραπές.

Δεν είναι πολυέξοδος. Τρώει ξηρή τροφή για σκύλους, φρούτα, λαχανικά, γαριδάκια, δημητριακά, μπισκότα και ξηρούς καρπούς.

Του αρέσει πολύ το νερό και είναι γενικότερα πολύ καθαρό ζωάκι, καθώς την τροφή του πρώτα την πλένει και μετά την τρώει.

Είναι περίεργος, μας λέει επίσης η Αννίτα, του αρέσει να ψαχουλεύει τσάντες και να βρίσκει τι κρύβεται μέσα σε αυτές.

Όταν ρωτήσαμε την κυρία Αννίτα γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο κατοικίδιο, μας είπε πως πριν τρία περίπου χρόνια πήγε με τα δύο της παιδία σε ένα pet shop για να δουν ζώα, όπως σκυλάκια και γατάκια. Όταν όμως είδαν εκεί τον Ρούντι, ο οποίος τότε ήταν μόλις μερικών ημερών ενθουσιάστηκαν και αποφάσισαν να τον πάρουν.

«Για εμάς, ο Ρούντι δεν είναι ένα ζώο, είναι μέλος της οικογένειας. Πριν περίπου ένα χρόνο τον είχαμε χάσει για μερικές ώρες και μόλις τον βρήκαμε τελικά μας αγκάλιασε σφιχτά, έτσι όπως αγκαλιάζει ένα μωρό την μητέρα του».

 

 

Ιωάννης Ευσταθίου / Σωτήρα / Στρουθοκάμηλοι


Αγαπώ τα ζώα όπως τα μωρά μου.


Στη γεωργική περιοχή της Σωτήρας, υπάρχει ένα σπίτι με τεράστια αυλή, στην οποία μεταξύ άλλων υπάρχουν και δύο στρουθοκάμηλοι για κατοικίδια.

Ο ιδιοκτήτης τους, κύριος Ιωάννης, αγαπά πολύ τα ζώα κι έτσι επέλεξε να κάνει την αυλή του να μοιάζει περισσότερο με φάρμα παρά με αυλή σπιτιού.

«Αγαπώ τα ζώα όπως τα μωρά μου» μας είπε χαρακτηριστικά.

Τους στρουθοκάμηλους τους αγόρασε πριν περίπου 10 χρόνια από τη Λευκωσία και από τότε τους φροντίζει και τους περιποιείται καθημερινά σαν να είναι παιδιά του.

Εκτός από τους στρουθοκάμηλους, στην αυλή του υπάρχουν επίσης κότες, γουρούνια, κατσίκες και γαλοπούλες.

«Οι στρουθοκάμηλοι δεν είναι φιλικοί και γίνονται επιθετικοί την περίοδο του ζευγαρώματος».

 

 

Γιάννης Αγγελή / Λεμεσός / Χελώνα-Κροκόδειλος


Δεν είναι καθόλου φιλικό ζώο ο Ρεξ, ούτε καν μαζί μου. Ότι δαγκώσει είναι δικό του.


Ο ιδιοκτήτης του Ερπετολογικου Κέντρου Κύπρου, Γιάννης Αγγελή, έχει ένα πολύ περίεργο κατοικίδιο στο σπίτι του στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τον Ρεξ, ένα σπάνιο είδος χελώνας-κροκόδειλου, το οποίο ζει τα τελευταία 8 χρόνια σ’ ένα ενυδρείο στο σαλόνι του και τρέφεται με ψάρια και κρέας.

Μας είπε πως το έφερε από τη Γερμανία και πως ο λόγος που επέλεξε το συγκεκριμένο ζώο για κατοικίδιο, είναι το σπάνιο είδος του και  επειδή είναι τρομερά εντυπωσιακό.

«Δεν είναι καθόλου φιλικό ζώο ο Ρεξ, ούτε καν μαζί μου» μας λέει ο Γιάννης.

Όπως μας είπε, το συγκεκριμένο ζώο έχει το πιο δυνατό σαγόνι σχεδόν από όλα τα ζώα στον πλανήτη. «Ότι δαγκώσει είναι δικό του».

«Η φροντίδα του είναι δύσκολη, καθώς πρέπει να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για να είσαι μαζί του. Μια λάθος κίνηση μπορεί να σου στοιχίσει μέχρι και δάκτυλο. Εγώ όμως έχω μεγάλη εμπειρία με τέτοια ζώα».

 

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΥ ΔΑΜΑΖΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΡΠΕΤΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

 

 

Αντώνης / Άγιοι Τριμιθιάς / Γουρουνάκια «Pot Belly»


Είναι τα πιο καθαρά και έξυπνα ζώα.


Τα γουρουνάκια ράτσας «pot belly» είναι μικρά σαν μινιατούρες, φιλικά, πολύ καθαρά και έχουν ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα με τα σκυλάκια. Γι’ αυτό τα επέλεξε ο Αντώνης για κατοικίδια.

Εφτά συνολικά γουρουνάκια βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού του.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 3 μικρά και 4 μεγάλα. Το πιο μικρό γουρουνάκι χωρεί μέσα σε φλιτζάνι καφέ, ενώ το μεγαλύτερο έχει το ίδιο μέγεθός με έναν μικρόσωμο σκύλο.

Δεν είναι καθόλου πολυέξοδα ζώα, σύμφωνα με τον Αντώνη. Τρώνε χόρτα, λαχανικά και οτιδήποτε άλλο υπάρχει περίσσευμα στο σπίτι, καθώς είναι παμφάγα.

Τα επέλεξε για κατοικίδια λόγω χαρακτήρα. «Είναι τα πιο καθαρά και έξυπνα ζώα. Δεν μυρίζουν καθόλου, είναι φιλικά και δεν έχουν καμία σχέση με τα κανονικά γουρούνια». 

Όταν γεννά η Ντόλη, η μεγάλη γουρούνα της παρέας την οποία έχουν εδώ και 4 χρόνια, ο Αντώνης συνήθως χαρίζει τα μικρά της σε ζωόφιλες οικογένειες που θα ξέρει σίγουρα πως θα τα φροντίζουν και θα τα αγαπούν όσο κι αυτός.

«Στην αυλή μας εκτός από τα γουρουνάκια, έχουμε πόνυ, κατσικάκια, κότες, πάπιες, ψάρια, διάφορα εξωτικά πουλιά και παπαγάλους».

Το σπίτι του Αντώνη βρίσκεται στην αγροτική περιοχή των Αγίων Τριμιθιάς.

 

 

Τατιάνα / Άγιοι Τριμιθιάς / Γαϊδούρι


Όταν αρραβωνιαστήκαμε, αντί για μονόπετρο ο άντρας μου μού χάρισε ένα σκυλάκι. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μου έφερε μια γαϊδουρίτσα, την Ιόλη.


Η Τατιάνα και ο σύζυγός της Ηρακλής, μένουν στη γεωργική περιοχή των Αγίων Τριμιθιάς μαζί με τα τρία παιδιά τους και μαζί με πάρα πολλά ζωάκια.

Το ζευγάρι σε γιορτές και επετείους συνηθίζουν μεταξύ τους να ανταλλάζουν κατοικίδια, παρά υλικά αγαθά και άλλα δώρα..

Έτσι, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στο παρελθόν, ο Ηρακλής χάρισε στην Τατιάνα κάτι πολύ ασυνήθιστο.  

Πρόκειται για την Ιόλη, μια γαϊδουρίτσα που ζει εδώ και 7 χρόνια στον δικό της περιφραγμένο στάβλο, ο οποίος βρίσκεται στην αυλή της οικογένειας.

«Όταν αρραβωνιαστήκαμε, αντί για μονόπετρο ο άντρας μου μού χάρισε ένα σκυλάκι. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μου έφερε μια γαϊδουρίτσα, την Ιόλη».

Τα έξοδα της είναι περίπου 50 ευρώ τον μήνα. Τρώει τροφή για άλογο, τριφύλλι και άχυρα.

Η Ιόλη είναι φιλική και κακομαθημένη, επειδή την καλομαθαίνει και της δίνει υπερβολική σημασία ολόκληρη η οικογένεια.

«Στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ γιατί δεν ήξερα πως να την φροντίζω και ούτε οι κτηνίατροι είχαν τις απαραίτητες γνώσεις για να με καθοδηγήσουν. Ευτυχώς όμως με βοήθησε πάρα πολύ το Καταφύγιο Γαϊδουριών στο Βουνί, το οποίο κάνει δωρεάν επίσκεψη μια φορά το χρόνο στα σπίτια που έχουν γαϊδούρια και τα φροντίζει και ενημερώνει τους ιδιοκτήτες τους σχετικά με τη σωστή φροντίδα τους».

Στην αυλή του σπιτιού υπάρχουν επίσης 2 γουρουνάκια, 10 σκύλοι, 25 γατάκια, χήνα, ορτύκι, καναρινιά, χελώνες, σκαντζόχοιροι και ψαράκια.

«Η γαϊδουρίτσα είναι κοινωνική και κάνει υπερβολική παρέα με τους λυκόσκυλους του σπιτιού».

 

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ (ΜΕ) ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [ΒΙΝΤΕΟ]

 

 

Νίκος / Παλαιχώρι / Άλογο


Ολόκληρη η οικογένεια αγαπά και περιποιείται καθημερινά την Αμάντα.


Ο Νίκος μένει με την οικογένεια του λίγο πιο έξω από το Παλαιχώρι, ένα από τα ορεινά χωριά της Πιτσιλιάς.

Λόγω της μεγάλης του αγάπης για ελεύθερη ιππασία, επέλεξε να αγοράσει ως κατοικίδιο ένα άλογο για να μπορεί να απολαμβάνει επί καθημερινής βάσης το αγαπημένο του άθλημα.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, έφτιαξε έναν όμορφο και περιποιημένο στάβλο στην αυλή του και εκεί τοποθέτησε το θηλυκό άλογο που αγόρασε, το οποίο ονόμασε Αμάντα.

Ολόκληρη η οικογένεια του Νίκου αγαπά και περιποιείται καθημερινά την Αμάντα.

Τα μηνιαία έξοδα της Αμάντας είναι γύρω στα 150 ευρώ. Της αγοράζουν σαμπουάν, ειδική τροφή για άλογα, σανό και τριφύλλι.

«Την κάνουμε μπάνιο μία φορά την εβδομάδα, κυρίως μετά από την ιππασία».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ… ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ