Η Μαρία διαθέτει 36 ζευγάρια Converse

Βρήκαμε ίσως τη μεγαλύτερη Κύπρια fan των Converse, των πιο διάσημων sneakers στον κόσμο.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, η Μαρία Χρυσοστόμου από τη Λευκωσία έχει στην γκαρτναρόμπα της ακριβώς 50 ζευγάρια Converse.

Τα 36 ανήκουν στην ίδια, άλλα 9 διαθέτει ο σύζυγός της, ενώ 5 ζευγάρια έχει και ο γιος της, ο οποίος είναι μόλις μερικών μηνών.  

Μάλιστα, 7 από τα ζευγάρια της Μαρίας είναι συλλεκτικά.

Κάνοντας το αφιέρωμα με τους 18 Κύπριους οι οποίοι μας μίλησαν για την αγάπη τους για τα STARάκια, σκεφτήκαμε πως η περίπτωση της Μαρίας είναι άξια ειδικής αναφοράς και έτσι σκεφτήκαμε να την παρουσιάσουμε χώρια από τους υπόλοιπους.

Όταν τη ρωτήσαμε πως προέκυψε να έχει τόσο μεγάλη συλλογή και άρα τόση αγάπη προφανώς στα συγκεκριμένα sneakers, απάντησε «επειδή είναι άνετα, όμορφα και μπορείς να τα φορέσεις παντού και με όλα τα στυλ ρούχων.

Πιστεύω πως είναι τα πιο στιλάτα παπούτσια που υπάρχουν στην αγορά και ευχαριστώ τον Chuck Taylor που τα δημιούργησε».

Μικρότερη, λέει, έβλεπε τα Converse σε διάφορες ταινίες και από τότε ήθελε να αποκτήσει κι αυτή τα δικά της.

Το 1995, σε ηλικία 16 ετών, αγόρασε το πρώτο της ζευγάρι, το οποίο ήταν σε μαύρο χρώμα. Ενθουσιάστηκε μαζί τους από την πρώτη μέρα που το φόρεσε και από τότε δεν τα αποχωρίζεται ποτέ.

 



Τα φοράει, όπως μας λέει, παντού, ακόμη και στις πιο επίσημες της εξόδους. Τα συνδυάζει με φορέματα, φούστες, ψηλές κάλτσες, κοντά και μακριά παντελόνια, αλλά και με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη γκαρνταρόμπα της.

«Μετά από πολλά χρόνια χρήσης, το πρώτο μου ζευγάρι καταστράφηκε και η μητέρα μου το πέταξε. Μόλις αντιλήφθηκα πως έλειπε, την έβαλα να πάει στον κάλαθο να ψάξει να το βρει και να μου το φέρει πίσω».

 



Από κάθε χώρα που επισκέπτεται κατά καιρούς η Μαρία, αγοράζει όπως μας είπε και ένα ζευγάρι Converse.

Μέχρι στιγμής αγόρασε από Λονδίνο, Σαουδική Αραβία, Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Αυστρία και Ταϊλάνδη.

 



Στην ερώτηση αν πλένει-καθαρίζει τα Converse της, ή αν προτιμά το dirty style, απάντησε πως το συγκεκριμένο παπούτσι πρέπει να είναι λερωμένο για να φαίνεται το όλο look πιο αλήτικο.

«Είμαι πολύ μανιακή με τα Converse. Για να καταλάβετε, ο γιος μου δεν έκλεισε ακόμη ενός και ήδη του έχω αγοράσει 5 ζευγάρια. Έχει μαύρο, κόκκινο, μπλε και 2 γκρίζα».

 



Όνειρό της είναι μια μέρα να αποκτήσει το ζευγάρι που έχει το λογότυπο των Rolling Stones, το οποίο είναι δυσεύρετο σήμερα στην αγορά.



ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Φοράω κι εγώ Converse! [18 Κύπριοι και η σχέση τους με τα «STARάκια»]

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ