«Το Βασίλειο που έγινε η πόλη της Λάρνακας»

Article featured image
Article featured image

Η a bookworm publication παρουσιάζει το βιβλίο της Εύης Θεοπέμπτου με τίτλο «Το βασίλειο που έγινε η πόλη της Λάρνακας», σε εικονογράφηση Σιμώνης Φιλίππου [www.intotoillustration.com].

Γραμμένο με απλά λόγια και διαχωρισμένο σε μικρές ιστορίες, το βιβλίο καταγράφει την ιστορία της Λάρνακας και την πορεία των ανθρώπων που ζούσαν εκεί.

Από τα σπήλαια και τους προϊστορικούς οικισμούς, στη Χρυσοπολίτισσα και τον Τεκκέ. Την εποχή που οι Φοίνικες και οι Αχαιοί εγκαταστάθηκαν στη πόλη, την ίδρυση του Βασιλείου του αρχαίου Κιτίου, την προσπάθεια του Κίμωνα να απελευθερώσει το Κίτιο από τους Πέρσες, το βασιλιά του Κιτίου Πουμιάθωνα, τη ζωή του φιλόσοφου Ζήνωνα, την ιστορική φιλοξενία στο Κίτιο για 30 χρόνια του Αγίου Λαζάρου, την ιστορία της Ουμ Χαράμ, τη Σαλίνα επί Φραγκοκρατίας και τη σημασία των Αλυκών. Την αποβίβαση του Οθωμανικού στρατού στη Λάρνακα, την Αγγλοκρατία και τις παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, τους εορτασμούς του Κατακλυσμού, την επανάσταση του Μητροπολίτη Νικόδημου Μυλωνά και την ιστορία της πόλης μέχρι και σήμερα…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 14 Μαΐου και ώρα 18.30 στο Μουσείο Πιερίδη - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου στη Λάρνακα (Ζήνωνος Κιτιέως 4). Στην παρουσίαση θα παραστεί ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης και θα προλογίσει ο κ. Αλέξης Μιχαηλίδης, πρώην Αντιδήμαρχος Λάρνακας.

Η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Μαΐου και ώρα 19.00 στον πολυχώρο «In Toto Gallery», στους Αγίους Ομολογητές (Κανάρη 8Α), στη Λευκωσία. Την παρουσίαση θα προλογίσει ο κος. Αλέξης Μιχαηλίδης, πρώην Αντιδήμαρχος Λάρνακας.

Επιπλέον, το Σάββατο 24 Μαΐου, μεταξύ 11.00-13.00, θα διεξαχθεί εργαστήρι για παιδιά στον πολυχώρο «In Toto Gallery» στους Αγ. Ομολογητές.

Πληροφορίες: 22347797 / contact@abookwormpublication.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ