5+1 γνωστοί Κύπριοι μάς δείχνουν το μουστάκι τους [εικόνες & βίντεο]

6 γνωστοί Κύπριοι μπήκαν στη διαδικασία να αφήσουν μουστάκι συμβάλλοντας με τη σειρά τους στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται (σε παγκόσμιο επίπεδο) για να αλλάξει το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου.

 


Article featured image
Article featured image

Πέρσι, τέτοια εποχή, το κάναμε κάπως διαφορετικά στη CITY, καταγράφοντας 5 γνωστούς Κύπριους καθώς αυτοί ξυρίζονταν on camera. Τα θετικά σχόλια ήταν πολλά, η ευαισθητοποίηση του κόσμου εμφανής, οπότε δεν θα μπορούσαμε να μην επαναλάβουμε και φέτος το αφιέρωμάς με με αφορμή το «Movember».

Σκεφτήκαμε όμως λίγο να το διαφοροποιήσουμε. Οπότε, αντί να βρούμε άντρες με μούσι και να τους πούμε να ξυριστούν, είπαμε σε όλους να ξυριστούν εξ αρχής εντελώς (ξεκινώντας στις 21 Οκτωβρίου) και να αφήσουν μόνο το μουστάκι να μεγαλώνει (δώσαμε περιθώριο ως τις 6 του Νοέμβρη). Μοναδική προϋπόθεση, να φωτογραφίζουν τον εαυτό τους κάθε μέρα (ή όποτε είναι δυνατόν τελοσπάντων), και ταυτόχρονα, να καταγράφουν σε ένα χαρτί τις σκέψεις τους βλέποντας την αλλαγή στο πρόσωπό τους, τα συναισθήματά τους, κάτι που άκουσαν ή διάβασαν σχετικά με το Movember, τον καρκίνο του προστάτη και των όρχεων, αλλά και ατάκες που ξεστόμισε κόσμος βλέποντάς τους με μουστάκι.

Τόσο η φωτογραφίες τους όσο και το μικρό ημερολόγιο που μας έστειλαν, έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένας pastry chef, ένας διοργανωτής φεστιβάλ, ένας αθλητής (ολυμπιονίκης), ένας fashion blogger, ένας ηθοποιός, αλλά και ο marketing manager της ΚΕΟ ο οποίος είναι ανάμεσα στους εμπνευστές και πρωτεργάτες του «Movember Cyprus» (ουσιαστικά είναι ο μόνος που δεν χρειάστηκε να τον πείσουμε να αφήσει μουστάκι αφού θα το μεγάλωνε έτσι κι αλλιώς), γίνονται «ζωντανές πινακίδες» ευαισθητοποίησης, στήριξης και συλλογής χρημάτων για το Movember.

 

Επιμέλεια: Μιχάλης Μιχαηλίδης / Ανδρέας Κάτσιης

GIFs: Μιχάλης Λευκάτης


Ένα μουστάκι μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου.


 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ / PASTRY CHEF

21/10/16:  Πρώτη σκέψη μετά το ξύρισμα: Who is this?

22/10/16: Σήμερα μπήκα στη διαδικασία να ψάξω αν στην οικογένεια είχαμε περιστατικά καρκίνου του προστάτη. Ευτυχώς όχι.

23/10/16: Διάθεση της Κυριακής όπως πάντα: Spread the love.

24/10/16: Αντίδραση από θείο: «Τι έγινε, μεγαλώνουμε μουστακούι;».

25/10/16: Σήμερα ο γιατρός μού ανακοίνωσε ότι Δεκέμβρη δικαιούμαι να περπατήσω ξανά χωρίς πατερίτσες. Πρώτη φάση, απελπισία. Δεύτερη φάση, υπάρχουν και χειρότερα.

26/10/16: Ρωτήθηκα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή που πηγαίνω κάθε Τετάρτη αν αφήνω μουστάκι και γιατί.

27/10/16: Παρακολούθησα μια ταινία που είχε να κάνει με την αντιμετώπιση και τη προετοιμασία μιας οικογένειας για το «τέλος» εξ αιτίας του καρκίνου. Συγκλονιστική. «Other people» ο τίτλος της.

28/10/16: Μπορώ να πω ότι το μουστάκι μού κάνει κάτι από 1940 μιας και σήμερα γιορτάζουμε το «OXI».

29/10/16: Κοίταξα ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχήσουν για καρκίνο του προστάτη και κατέληξα πως ότι είναι διαφορετικό από τη συνηθισμένη μας διούρηση ίσως να πρέπει να μας βάλει σε υποψίες.

30/10/16: Νομίζω σήμερα άρχισε να γίνεται όντος αντιληπτό το μουστάκι μου διότι το παρατήρησε αρκετός κόσμος.

31/10/16: Σήμερα ανακάλυψα ότι το Movember ξεκίνησε το 1999 από μια ομάδα ανδρών στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, καθώς έπιναν τα ποτά τους σε μια pub.

01/11/16: Καλό μουστακόμηνα!

02/11/16: Άκουσα στο ραδιόφωνο την καμπάνια της ΚΕΟ «Μουστάτζιην που το τόπο σου». Έξυπνο.

03/11/16: Ακόμη κάτι που διάβασα, ότι η διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες δρα ευεργετικά και ελαττώνει το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

04/11/16: Σήμερα γέννησε μια φίλη μου. Ας μεγαλώσουν αυτά τα παιδία σε ένα κόσμο που ο καρκίνος θα είναι πλέον ιάσιμος.

05/11/16: Μου είπαν να κρατήσω το μουστάκι γενικά γιατί μου πάει.

06/11/16: Εξαιτίας  αυτού του ημερολογίου ενημερώθηκα εγώ και ενημέρωσα και τον κόσμο γύρω μου εκτενέστερα για την ιδέα του Movember. Ευχαριστώ CITY.

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ / ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ AFRO BANANA FESTIVAL

DAY1: Αλήθκεια τωρά, εν να αφήκω μουστάτζιην;

Day2: Τελικά φκαίνει γλήωρα, εν αρκει α!

Day3: Κάποιος με ερώτησε αν κώμνω movember. Δουλέφκει!

Day 4: Hold in there! Save a Bro...

Day5: Αλήθκεια, μεν ξαναφήκεις μουστάτζιην… Save a bro Dude, είπαμεν!

Day 6: Ένας στους 8 άντρες παγκοσμίως θα διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη σε κάποια φάση της ζωής του.

Day 7: Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες… Ευτυχώς, έχουμεν ακόμα λλίον τζαιρό…

Day 8: Εν περνά απαρατήρητο με τίποτε. Άφηκε μουστάτζιην αν θέλεις σημασία... Δουλέφκει.

Day 9: Έληξεν η ταυτότητά μου τζαι εν μπορώ να την ανανεώσω με μουστάτζιην... που την άλλην εν να έχει πλάκα.

Day 10: Τωρά που άρκεψα να το συνηθίζω…

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΡΥΠΙΩΤΗΣ / ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ MARKETING KEO

Η KEO μαζί με το Round Table 1 συνδιοργανώνουν εδώ και 4 χρόνια το Movember στην Κύπρο, οπότε αναπόφευκτα θα έπρεπε να μιλήσουμε και με ένα από τα μέλη της διάσημης τετράδας των ΜοBros, ο οποίος παραδοσιακά μεγαλώνει μουστάκι κάθε χρόνο τον Νοέμβριο.

Μετά από 3 χρόνια μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι, μέσω του Movember, καταφέρατε να κάνετε μόδα το μουστάκι στην Κύπρο, τουλάχιστον για το Νοέμβριο;

Είναι αλήθεια ότι κάθε χρόνο η αναγνωρισημότητα του Movember στην Κύπρο αυξάνεται με όλο και περισσότερους άνδρες να μεγαλώνουν μουστάκι κάθε Νοέμβριο. Ειδικά μετά την περσινή χρονιά που φωτογραφήθηκαν με μουστάκι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλο το υπουργικό συμβούλιο, θεωρώ ότι το μήνυμα μας έχει φτάσει σχεδόν παντού. Φυσικά, αν καταφέραμε να το κάνουμε μόδα, το οφείλουμε σε πολλούς ανθρώπους που ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή. Θεωρούμε όμως ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Έτσι με μεγάλη χαρά φέτος, ενώνουν την φωνή τους μαζί μας ολόκληρη η Εθνική Ομάδα Ανδρών Ποδοσφαίρου Κύπρου.

Πόσες συζητήσεις μπορεί να ξεκινήσει ένα μουστάκι; Είναι όντως μια «ζωντανή πινακίδα» ευαισθητοποίησης, στήριξης και συλλογής χρημάτων για το Movember;

Το μουστάκι σε έναν άνδρα που ήταν πάντα ξυρισμένος ή με μούσι, σίγουρα προκαλεί το ενδιαφέρον αφού ουσιαστικά αλλάζει το πρόσωπο του. Αυτός είναι και ο σκοπός του Movember άλλωστε. Να προκαλέσει την απορία, να γίνει ουσιαστικά μια κινούμενη διαφήμιση έτσι ώστε ο MoBro να εξηγήσει τον λόγο που μεγαλώνει μουστάκι, εξαπλώνοντας το μήνυμα και συλλέγοντας χρήματα για τον σκοπό αυτό.

Τι σχόλια σού κάνουν συνήθως για το μουστάκι σου;

Ο κόσμος πια γνωρίζει τον λόγο που μεγαλώνω μουστάκι κάθε Νοέμβριο. Όταν το έκανα την πρώτη χρονιά, όταν ακόμα το MOVEMBER ήταν άγνωστο στην Κύπρο, ήταν αναμενόμενο να ρωτήσουν τον λόγο που αποφάσισα να το κάνω. Όταν εξηγήσεις τον λόγο που μεγαλώνεις μουστάκι, ακόμα και οι πιο δύσπιστοί (έστω και για πλάκα) συμφωνούν ότι σου πάει!

Ποιος αριθμός σε σχέση με τον ανδρικό καρκίνο θεωρείς πως είναι ο πιο σοκαριστικός;

Ένας στους δυο άντρες θα νοσήσουν με καρκίνο και από αυτούς, ένας στους επτά με καρκίνο του προστάτη. Αυτοί οι αριθμοί από μόνοι τους δεν χωράνε περιθώρια αδράνειας. Στο άκουσμα αυτών των στατιστικών εμείς θεωρήσαμε καθήκον μας και επιλέξαμε να κάνουμε κάτι. Το MOVEMBER πιστεύει ότι η αλλαγή στην υγεία των ανδρών θα επέλθει με την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση.



Οι MoBros Λεόντιος Τσέλεπος, Chris Γιάγκου, Γιώργος Γεωργίου και Γιώργος Ευρυπιώτης

 

Η διάσημη τετράδα των ΜοBros πως δημιουργήθηκε;

Όταν πρωτοσυναντήθηκαν οι δρόμοι μας με τον Chris Γιάγκου και τον Λεόντιο Τσέλεπο, ο Γιώργος Γεωργίου και εγώ νιώσαμε ότι τους γνωρίζαμε από πάντα. Είναι από εκείνες τις φορές που όλα κουμπώνουν μαγικά. Είμαστε 4 άνθρωποι από 4 διαφορετικές πόλεις της Κύπρου που μας ενώνει ένας στόχος: Nα βλέπουμε περισσότερα μουστάκια και λιγότερα περιστατικά καρκίνου κάθε χρόνο στην Κύπρο.

Τι κέρδισες εσύ προσωπικά μέσω της συμμετοχής σου στο κίνημα Movember;

Το MOVEMBER δεν είναι προσωπική υπόθεση, αφού εκ των πραγμάτων αυτό που κάνεις είναι για να βοηθήσεις τους άλλους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανεξάρτητη αυτή φιλανθρωπική κίνηση στηρίζει ερευνητικά προγράμματα για καταπολέμηση της νόσου. Η προσωπική ικανοποίηση όμως του να μπορείς να προσφέρεις, καθιστώντας σε ένα υπεύθυνο άτομο της κοινωνίας, είναι ανεκτίμητη.

Και τι κερδίζει η KEO μέσα από την ενεργή εμπλοκή της σε αυτό τον θεσμό, ως ένας από τους διοργανωτές;

Η ΚΕΟ ένωσε τις δυνάμεις της με το Round Table πριν 3 χρόνια θέλοντας για ακόμα μια φορά να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία. Έκτοτε, τo MOVEMBER CYPRUS έχει καταστεί η κύρια εφαρμογή της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Μπύρας ΚΕΟ. Η εταιρεία ένιωσε άμεσα την ανάγκη να συμμετέχει στο MOVEMBER πολύ πιο έμπρακτα από μια απλή χορηγία. Ολόκληρη η εταιρεία αγκαλιάζει την εκστρατεία κάθε χρόνο και η εθελοντική εμπλοκή του ανθρωπίνου δυναμικού της είναι κάτι περισσότερο από συγκινητική και σίγουρα ξεπερνά τα εταιρικά στεγανά. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος για όλους εμάς στην ΚΕΟ από την συνδιοργάνωση του θεσμού αυτού. Ουσιαστικά, μετουσιώνεται το σύνθημα του MOVEMBER Cyprus που δηλώνει ότι «Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου».

 

 

 

ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ / ΑΘΛΗΤΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ)

Ημέρα 1η: Η αρχή.

Ημέρα 2η: Τίποτα ακόμα. Περιμένω.

Ημέρα 3η: Νιώθω πως στηρίζω κάποιον αυτή τη στιγμή.

Ημέρα 4η: Κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα ακόμα.

Ημέρα 5η: Άρχισε να φαίνεται.

Ημέρα 6η: Κάπου άκουσα πως συνολικά σε όλο τον κόσμο θα πεθάνει ένας στους εκατό ασθενείς, από καρκίνο του προστάτη.

Ημέρα 7η: Ο προστάτης είναι ένας από τους σημαντικότερους αδένες στον οργανισμό των ανδρών.

Ημέρα 8η: Θα ήθελα να με βλέπει ο κόσμος και να καταλαβαίνει πως συμπαραστέκομαι στους άντρες με καρκίνο.

Ημέρα 9η: Διαπιστωμένοι παράγοντες κινδύνου είναι η ηλικία, η φυλή και η κληρονομικότητα. Πιθανοί παράγοντες κινδύνου είναι οι διατροφικές συνήθειες και η ορμονική κατάσταση του άνδρα.

Ημέρα 10η: Η πρόληψη απευθύνεται στο μαζικό πληθυσμό για πρώιμη διάγνωση. Αυτό, πιστεύω, κάνω και εγώ.

Ημέρα 11η: Με ρωτάνε όλοι πλέον. «Movember;».

Ημέρα 12η: Θα ήθελα να με δει κάποιος και να τον θυμίσω να πάει για μια εξέταση.

Ημέρα 13η: Στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου.

Ημέρα 14η: Η εμφάνιση καρκίνου του προστάτη ξεκινά από τα 40 έτη.

Ημέρα 15η: Κάθε 15 λεπτά μια νέα διάγνωση.

Ημέρα 16η: Δύναμη σε όλους όσοι πάσχουν και σε αυτούς που δεν να πάνε για μια εξέταση.

 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΤΗ / FASHION BLOGGER

1) Πρώτη μέρα σήμερα και ακόμη και σε μένα μου φαίνεται περίεργο το μουστάκι, όσες φορές κι εάν το έχω αφήσει.

2) Τι είναι καρκίνος του προστάτη; Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες.

3) Προστάτης είναι ένας από τους σημαντικότερους αδένες στον οργανισμό των ανδρών. Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός για τη διαδικασία της γονιμοποίησης.

4) Εξακολουθώ να κοιτάω τον εαυτό μου στο καθρέφτη και να ξαφνιάζομαι. Δεν με πειράζει όμως γιατί αυτό το κάνουμε για καλό σκοπό.

5) Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως σιγά-σιγά ενημερώνονται όλο και περισσότεροι άντρες για τον λόγο που αφήνουμε μουστάκι αυτό το μήνα.

6) Υπάρχουν αρκετοί που με ρωτάνε εάν το έχω αφήσει για στιλ και άλλοι που απλώς γνωρίζουν ότι αυτό τον μήνα αφήνουμε μουστάκι, χωρίς όμως να γνωρίζουν τον λόγο.

7) Όσο περνάνε οι μέρες βλέπω στο δρόμο όλο και περισσότερους άνδρες ξυρισμένους με μουστάκι και πραγματικά χαίρομαι.

8) Οι άντρες πλέον δεν ντρέπονται να τολμήσουν και να αφήσουν μουστάκι.

9) Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως λίγες είναι οι γυναίκες που γνωρίζουν το λόγο που αφήνουμε μουστάκι και μερικές φορές μας κοιτάνε περίεργα.

10) Εύχομαι πραγματικά ένα μουστάκι να αλλάξει το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου.

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ / ΗΘΟΠΟΙΟΣ

1. -Γιατί εξιουρίστηκες έτσι πάλε;

-Συμμετέχω στο Μοβέμπερ.

-Το ποιο;

-Τζείνο ρε, που αφήνουν μουστάτζιην για τον καρκίνο του προστάτη.

-Ε γιατί εξιουρίστηκες καλό;

2. Ένας υγιής προστάτης έχει το μέγεθος ενός καρυδιού η μιας μπάλας του γκολφ. Σαν μπάλα του γκολφ δεν ξέρω να ποζάρω οπότε θα πάω με το «σκληρό καρύδι».

3. Αφήστε μουστάκι, θα είναι πάντα duty free και περνάει όλους τους ελέγχους.

4. Μετά από 4 χρόνια εγκατάλειψης σε ένα πεζοδρόμιο της Αθήνας είμαι πεπεισμένος ότι το μηχανάκι μου είναι σαν τον προστάτη. Όσο και να τον αμελείς, δεν γλυτώνεις από την ευθύνη του, δεν σ’ τον κλέβουν και στο τέλος θα σου κοστίσει.

5. Κι αν δεν έχει μουστάκι;

6. Το μουστάκι δεν είναι ο φερετζές κανενός.

7. Once you go gold your statement is bold.

8. Η υγιεινή διατροφή είναι το Άλφα και το Ωμέγα κάθε υγειούς άντρα. Ο γύρος είναι το σάσ’ τα τζαι εγύρασιν.

9. «Who watches the watchmen?» ή «Ποιος προστατεύει τους προστάτες». Πολιτικό είναι ζήτημα.

10. Το σελφίζειν ουκ εστί φιλοσοφείν όπως και το μη εξετάζειν ουκ ανδρός σοφού.

11. Σκάσε και κολύμπα και ας είναι και Μουστακονοέμβρης.

12. Fake it until you make it!

13. Μουστακώματα τζι’ αππώματα με χαλασμένο continuity.

14. Ο έξυπνος άντρας... ο άντρας ο σωστός... αυτός που ενημερώνεται και είναι τακτικός... ο έξυπνος άντρας... με αντροπή καμιά... chεκκάρει τoν προστάτη του τζαι ούλλα μια χαρα!


GROW A MO, SAVE A BRO


 

Ως γνωστό, κάθε Νοέμβριο το κίνημα Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο. Οι άντρες μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για 30 μέρες για να μαζέψουν χρήματα για τη στήριξη προγραμμάτων που αφορούν στον καρκίνο του προστάτη, των όρχεων και της ψυχικής υγείας των ασθενών που ζουν με καρκίνο. Ως ανεξάρτητο παγκόσμιο φιλανθρωπικό κίνημα, το Movember πιστεύει ότι η αλλαγή στην υγεία των ανδρών θα επέλθει με την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση.

 

Movember Cyprus

Με σύνθημα «Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου» το  Round Table 1 Λευκωσίας και η Μπύρα ΚΕΟ διοργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις για να ενισχύσουν το Movember Foundation και το Europa Uomo Κύπρου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ραδιοφωνικά live links, εκθέσεις με δημοπρασίες έργων τέχνης, ενημερωτικές ημερίδες με δωρεάν εξέταση PSA, έρανο μέσω αδειοδοτημένου λαχνού, πώληση αναμνηστικών ειδών και κορυφώνονται με ένα μεγάλο πάρτυ στις 2 Δεκεμβρίου.

Όλες οι λεπτομέρειες, στη σελίδα του Movember Cyprus στο Facebook.

 

TI EINAI TO MOVEMBER

Η λέξη Movember προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Μο-ustache/μουστάκι και Νo-vember/Νοέμβριος.

Η ιδέα ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003 από μια παρέα νέων που ήθελαν να επαναφέρουν το παλιό στυλ των αντρών με μουστάκι, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν για καλό σκοπό!  Έτσι με τον καιρό, η κίνηση επεκτάθηκε παγκόσμια, προσπαθώντας να «ξυπνήσει» το αντρικό φύλο σε θέματα υγείας και να αλλάξει την απροθυμία τους όσον αφορά την επίσκεψη στο γιατρό.

Το Movember υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα για την υγεία του προστάτη. Τα προγράμματα αυτά, με την καθοδήγηση του Movember Foundation, επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άντρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς.

Ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση το Movember ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου.

 

TA ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ

Κάθε Νοέμβριο το κίνημα Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο.

Άντρες σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για να μαζέψουν χρήματα για την ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών.

Το Movember προκαλεί τους άνδρες να μεγαλώσουν μουστάκι για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου. Ξεκινούν με ξυρισμένο πρόσωπο την 1η  Νοεμβρίου  και για τον υπόλοιπο μήνα γίνονται στην ουσία κινούμενη διαφήμιση για την εκστρατεία, μαζεύοντας χρήματα για τον σκοπό αυτό. Δημιουργώντας ένα προφίλ στο movember.com οι άντρες ανεβάζουν τις φωτογραφίες με τα μουστάκια τους και καλούν φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια τους δίνοντας χρήματα στο προφίλ τους.

 

MOVEMBER CYPRUS

Από το 2013 με πρωτοβουλία του Round Table Κύπρου και ιδιαίτερα με τη συμβολή του Round Table 1 Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Movember International και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ θεσμοθετήθηκε η φιλανθρωπική εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενεργοποίηση του κινήματος στην Κύπρο, τη συλλογή χρημάτων και την στήριξη των φορέων που βοηθούν την καταπολέμηση του αντρικού καρκίνου, όπως το Europa Uomo Κύπρου.

Σκοπός του Europa Uomo Κύπρου είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας στον τόπο μας μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης και την ενημέρωση για τις μεθόδους θεραπείας που εφαρμόζονται σήμερα στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ

1. Μεγάλωσε το μουστάκι σου για όλο τον Νοέμβριο και γίνε κινητή διαφήμιση για το MOVEMBER.

2. Φτιάξε  προσωπικό προφίλ http://ex.movember.com εντάξου στην Ομάδα Movember Cyprus  και κάλεσε τους φίλους, τους συγγενείς και τους συναδέλφους σου να σε στηρίξουν δίνοντας χρήματα.

3. Μπες στoν ειδικό λογαριασμό "RT1 NICOSIA KEO BEER"  ή “TEAM: Movember Cyprus” στην ιστοσελίδα  http://ex.movember.com και κάνε την δική σου εισφορά.

4. Στήριξε τις εκδηλώσεις του MOVEMBER Cyprus με εισφορά 2 Ευρώ.

5. Αγόρασε τα συλλεκτικά αναμνηστικά του MOVEMBER Cyprus.

 

ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟ MOVEMBER CYPRUS

Ο στόχος της εκστρατείας είναι η συλλογή χρημάτων για την στήριξη του EUROPA UOMO Κύπρου και του Movember Foundation για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, της έρευνας, διάδοσης και ανταλλαγής τεκμηριωμένων στοιχείων και πληροφοριών για τον καρκίνο του προστάτη, την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης, την εκστρατεία για την λήψη μέτρων πρόσβασης στη καλύτερη θεραπεία, την εξασφάλιση ποιότητας και υποστήριξης κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία, τη προώθηση της επαγγελματικής ποιοτικής φροντίδας και κατάλληλης ιατρικής υποδομής.

Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή στο MOVEMBER CYPRUS και στις εκδηλώσεις επισκεφτείτε τις σελίδες Movember CyprusΚeo Βeer και Round Table 1 Cyprus-RT1 στο Facebook.

 



Περισσότερα για τις δράσεις/events του Movember Cyprus 2016 θα βρεις στην επίσημη σελίδα στο Facebook αλλά και στο fanpage της ΚΕΟ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ