Κυπριακή εφαρμογή σού «κλείνει» τραπέζι σε εστιατόρια και μπαρ

Βρες τον αριθμό του τηλεφώνου, πάρε στο εστιατόριο ή το club για κράτηση. Δεν απαντάει κανείς; Πάρε ξανά μετά από λίγο…

 


Article featured image
Article featured image

Αλήθεια, πόσες φορές βρέθηκες σε αυτή τη θέση στην προσπάθειά σου να κανονίσεις βραδινή έξοδο με παρέα;

Εναλλακτικά, πώς θα σου φαινόταν αν υπήρχε μια εφαρμογή που θα σου έδινε τη δυνατότητα από το κινητό σου να στείλεις ένα μήνυμα, με όλες τις σχετικές πληροφορίες για την κράτηση σου και όλα να γίνουν αυτόματα για σένα; Sweet! 

Κάπως έτσι σκέφτηκαν ο Κύπρος Κυπριανίδης και ο Ανδρέας Πίγκας από τη Λευκωσία, δημιουργώντας αρχικά μια εφαρμογή για να έχεις μαζεμένες τις επιλογές σου για φαγητό, καφέ και ποτό, με σχόλια, αξιολογήσεις, αλλά και live commenting από το τι συμβαίνει εκείνη την ώρα σε κάθε μαγαζί.

Πρόσφατα, όμως, το εξέλιξαν λανσάροντας μια καινούργια εφαρμογή, μέσα από την οποία μπορείς να κάνεις κράτηση στο μαγαζί που θέλεις, στέλνοντας απλά ένα μήνυμα με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

 



«Από το λύκειο ακόμη θέλαμε να βρίσκουμε λύσεις σε διάφορα προβλήματα που απασχολούσαν την καθημερινότητα μας. Θυμάμαι η πρώτη μας απόπειρα ήταν μια υπηρεσία με την ονομασία «Ραντεβού στα Τυφλά» όπου είχε σκοπό να βοηθήσει τους τελειόφοιτους να βρουν συνοδό για το χορό του σχολείου. Δυστυχώς, όμως, δεν κράτησε παρά μόνο μερικές ώρες, αφού ο διευθυντής και οι καθηγητές δεν το είδαν με καλό μάτι», θυμάται ο Κύπρος.

Μόλις το 2013, στα 23 τους χρόνια οι δύο φίλοι έκαναν την πρώτη τους απόπειρα για κάτι πιο επαγγελματικό, έπειτα από την επίσκεψη τους σ’ ένα μπαρ με κακή μουσική και καθόλου κόσμο.

«Καθόμασταν σε ένα μπαρ στη Λευκωσία και δεν περνούσαμε ευχάριστα, αφού δεν έπαιζε τη μουσική που μας άρεσε, ούτε όμως είχε ενδιαφέρον ο κόσμος που βρισκόταν εκεί. Επίσης προσέξαμε ότι αν πηγαίναμε μια ώρα νωρίτερα θα προλαβαίναμε το happy hour.

Σκεφτήκαμε λοιπόν πώς αν υπήρχε ένας τρόπος για να μαθαίνουμε εύκολα και γρήγορα τι γινόταν σε άλλα μαγαζιά εκείνη την ώρα, θα ήταν το ιδανικό. Έτσι κάναμε την έρευνα μας και έπειτα από μερικούς μήνες ξεκινήσαμε δουλειά στο project».

 



Το «Sweetpeen», όπως είναι η επωνυμία της εφαρμογής, χρειάστηκε γύρω στους 8 μήνες για να ολοκληρωθεί και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες.

«Από τότε μέχρι σήμερα προσπαθούμε να εξελισσόμαστε συνεχώς. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας πέραν των 1000 χρηστών και συνεχώς ο αριθμός ανεβαίνει. Γι’ αυτό θεωρήσαμε πώς ήταν και η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα με τη δημιουργία του «Reservations by Sweetpeen», καθώς προσπαθούμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς».  

 

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Κύπρο;

Υπάρχουν διάφορα τοπικά directory apps και είναι και το Facebook, παρόλα αυτά κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει, αφού στα υπόλοιπα οι επιχειρηματίες πρέπει να πληρώσουν για να προβληθούν, κόστος που δεν μπορούν να σηκώσουν οι μικρομεσαίο επιχειρηματίες. Σε αντίθεση το «Sweetpeen» δίνει τη δυνατότητα για δωρεάν διαφήμιση, καθώς έχουμε συνεχείς ενημερώσεις από 1000+ επιχειρήσεις, συγκεντρωμένες σε ένα χώρο.

 



 



Τι ακριβώς κάνει το «Sweetpeen»;

Στην ουσία δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να μοιράζεται τις εμπειρίες του από το χώρο που βρίσκεται με φωτογραφίες, τη μουσική που παίζει, live chatting και άλλα διάφορα που έρχονται.

Προσφέρει δηλαδή μια συνεχή ενημέρωση από το τι συμβαίνει στις καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπαράκια και τα club, εκείνη τη στιγμή.





Το «Reservations by Sweetpeen», αποτελεί το τελευταίο σας εγχείρημα. Τι ακριβώς είναι;

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είναι μοναδικό στο είδος του, αφού στην Κύπρο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο που να προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες.  Το «Reservations by Sweetpeen» είναι μια εφαρμογή η οποία σου προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις κράτηση στο μαγαζί που θέλεις απλά και εύκολα, χωρίς ταλαιπωρία.  

Χρειάζονται μόνο 30 δευτερόλεπτα για να στείλεις το αίτημα σου, επιλέγοντας το χώρο, τον αριθμό των ατόμων, την ημερομηνία, την ώρα, καθώς και κάποιες απαιτήσεις που μπορεί να έχεις. Αποστολή, και έπειτα από λίγο λαμβάνεις και την επιβεβαίωση. Ήδη έχουμε περισσότερους από 700 χώρους επιλογής, που περιλαμβάνουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, και club, ενώ συνεχώς προστίθενται κι άλλοι, ανάλογα και με τις ανάγκες των χρηστών μας.







Θεωρείτε πώς μια τέτοια εφαρμογή θα βρει ανταπόκριση στην Κύπρο;

Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχει επιτυχία, γιατί από έρευνα που κάναμε εντοπίσαμε πώς καθημερινά ο κόσμος κάνει κρατήσεις σε διάφορους χώρους –κυρίως εστιατόρια- για να είναι σίγουρος ότι θα έχει χώρο στο μέρος που θα πάει.

Το να τον βοηθήσεις και να του απλοποιήσεις αυτή τη διαδικασία, θεωρώ πως θα είναι σαν δώρο.

Στα μελλοντικά μας σχέδια βεβαίως είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή να εξυπηρετεί έμπρακτα και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ξοδεύουν αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρατήσεων.

 



 

Εσείς, πώς κερδίζετε από αυτή τη διαδικασία αφού δεν υπάρχει κόστος ούτε για τον χρήστη ούτε για τον επιχειρηματία;

Προς το παρόν από κάποιες διαφημίσεις οι οποίες εμφανίζονται στα apps. Υπάρχει όμως πλάνο το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή μεταγενέστερα, αν όλα πάνε καλά.





«Sweetpeen», τι σημαίνει το όνομα της εφαρμογής σας;  

Το Sweet το επιλέξαμε από την αμερικάνικη έκφραση που σημαίνει πως κάτι είναι «απίστευτα ωραίο» και peen είναι αναγραμματισμός του pin που είναι η καρφίτσα, εννοώντας την επιχείρηση (location στο χάρτη).

 

Δεν σκέφτεστε να ενώσετε τις δύο εφαρμογές, αφού σχετίζονται μεταξύ τους;

Είμαστε ήδη σε αυτή τη διαδικασία για να μπορεί ο χρήστης να περνά πιο εύκολα από τη μια διαδικασία στην άλλη.

Έχουμε πολλά πλάνα για την εξέλιξη της «Sweetpeen» τα οποία θα έχει την ευκαιρία να δει ο κόσμος στο προσεχές μέλλον, καθώς επιδιώκουμε να βγούμε και σε μεγαλύτερες αγορές.

 

*Αν επιθυμείτε να κατεβάσετε τις δύο εφαρμογές θα τις βρείτε διαθέσιμες στο Play Store και App Store.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ