Διαβάσαμε τα γράμματα που έστειλαν στον Αϊ Βασίλη παιδιά από την Κύπρο

Τα κυπριακά ταχυδρομεία γέμισαν με γράμματα, τα οποία προορίζονται προς τον Άγιο Βασίλη.  

 


Article featured image
Article featured image

«Σήμερα πήραμε 860 γράμματα για τον Άγιο Βασίλη, χθες 888. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουμε μετρήσει περίπου 5 χιλιάδες γράμματα», μας είπαν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μιχαήλ

Σύμφωνα με την παράδοση, για να εκπληρώσει την ευχή των παιδιών ο Άγιος Βασίλης πρέπει να του στείλουν γράμμα, στο οποίο να γράφει πόσο φρόνιμα ήταν φέτος, αλλά και τι δώρο θέλουν να τους φέρει. 

Όπως σε πολλές άλλες χώρες, έτσι και στην Κύπρο τα παιδιά στέλνουν κάθε χρόνο γράμμα στον αγαπημένο τους Άγιο, με τα επιβλητικά γένια και την κόκκινη στολή.

Γράφουν μέσα τα εσώψυχα τους, το ρίχνουν στο γραμματοκιβώτιο της γειτονιάς τους και έπειτα περιμένουν να δουν αν θα εκπληρωθεί η ευχή τους.

Αναρωτήθηκες ποτέ τι γίνεται με όλα αυτά τα γράμματα που στέλνουν κάθε Χριστούγεννα τα παιδιά προς τον Αϊ Βασίλη;

Οι επιστολές αυτές, δεν πρόκειται να σταλούν ούτε στο Βόρειο Πόλο, ούτε στην Καισάρεια, όπως νομίζουν τα παιδιά. Και όχι, δεν πρόκειται ούτε να πεταχτούν.

Μάθε πως φέτος -όπως και πέρσι- οι υπάλληλοι των κυπριακών ταχυδρομείων μαζεύουν όλα αυτά τα γράμματα που προορίζονται για τον συμπαθητικό παππούλη και ξεκίνησαν να τα απαντούν.

Το παιδί δηλαδή που έστειλε γράμμα για τον Άγιο Βασίλη, θα λάβει στο σπίτι ονομαστική απάντηση. Ο Άγιος Βασίλης θα του γράφει μεταξύ άλλων πως διάβασε αυτό που του ζήτησε και πως θα προσπαθήσει να το βρει. Σε περίπτωση που δεν το βρει, θα του στείλει κάτι άλλο.

«Να ξέρεις ότι πολλά παιδιά δεν παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν και ας είναι στη λίστα με τα καλά παιδιά. Είμαι σίγουρος όμως πως θα χαρείς πολύ με την έκπληξη που θα βρεις κάτω από το δέντρο» γράφει χαρακτηριστικά μια από τις επιστολές που ξεκίνησε ήδη να στέλνει ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά στην Κύπρο.    

Οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου, μας ενημέρωσαν πως μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, θα απαντούν σε όλα τα γράμματα που έχουν πάνω τη διεύθυνση τους. Σε όσους φακέλους όμως δεν αναγράφεται η σωστή διεύθυνσή του παιδιού, δεν θα μπορέσουν να απαντήσουν.


Πέρσι απαντήσαμε σε σχεδόν 10 χιλιάδες γράμματα


Εκτός από κανονικό γράμμα, υπάρχει και η δυνατότητα τα παιδιά να στείλουν ηλεκτρονική επιστολή με όλες τις επιθυμίες τους και στη συνέχεια να λάβουν απάντηση από τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι. Για να στείλεις ηλεκτρονικά επιστολή πάτησε ΕΔΩ.   

Η CITY επισκέφτηκε από νωρίς σήμερα το πρωί το χώρο όπου οι υπάλληλοι των κυπριακών ταχυδρομείων, ή αλλιώς τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη, ανοίγουν τα γράμματα των παιδιών και απαντούν.   

Ανοίξαμε τους φακέλους και διαβάσαμε τις επιθυμίες και τις ευχές των παιδιών στην Κύπρο.

Παρατηρήσαμε ότι παρά το γεγονός πως ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία, τα παιδιά μας δεν κρύβουν την πλεονεξία μέσα τους.

Μας έκανε εντύπωση πως εκτός από κούκλες και αυτοκινητάκια, τα περισσότερα από αυτά ζητούν από τον Άγιο Βασίλη αγάπη, υγεία και φαγητό για τους φτωχούς. Μερικά μάλιστα ζήτησαν να κόψουν το κάπνισμα οι γονείς τους.

Είναι ενδιαφέρον και ταυτόχρονα συγκινητικό να διαβάζεις όλα αυτά που βγαίνουν από τις ψυχούλες τους. Πολλά από τα γράμματα δεν κρύβουμε πως μας έκαναν να γελάσουμε.

Διάβασε πιο κάτω τι ζητούν τα παιδιά της Κύπρου από τον Άγιο Βασίλη:

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ