Παρεμβάσεις στο λειτούργημα του δημοσιογράφου, καταγγέλει ο Μαλλιώτης του ΡΙΚ

Article featured image
Article featured image

Πόσους πυροβολισμούς να αντέξουμε; Πρώτα ο Αρχηγός, ύστερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης να πυροβολεί τον πρώτο, και τώρα ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, Γρηγόρης Μαλλιώτης, αλλά και ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, Γιάννης Καρεκλάς. Και να δείτε που και αυτή την φορά, όλων οι σφαίρες, θα αποδειχθούν και πάλι «αβολίδωτες». Κανενός δεν ιδρώνει το αυτί σε τούτο τον τόπο.

Βολές κατά πάντων και κυρίως προς το διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ εξαπέλυσε στην επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής ο παραιτηθείς αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Γρηγόρης Μαλλιώτης. «Παραιτούμαι για λόγους δεοντολογίας λόγω παρεμβάσεων στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ. Έχω καταγγελίες για παρεμβάσεις απευθείας στο προσωπικό. Πιστεύω στην ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και δεν επιτρέπονται οι παρεμβάσεις, γι’ αυτό παραιτούμαι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι αποτέλεσμα επανάληψης προηγουμένων συμβάντων που ήθελαν όσους δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις είτε να παύονται είτε να εξαναγκάζονται σε παραίτηση», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Η επιτροπή συζητούσε την επιτέλεση του ρόλου του ΡΙΚ ως δημόσια ραδιοτηλεόραση στην ενημέρωση και τη διαδικασία στελέχωσης τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Γιώργος Τσαλακός, παραδέχθηκε ότι παρενέβη και τερμάτισε τηλεφωνική παρέμβαση του τέως Αρχηγού της αστυνομίας, αιτιολογώντας μάλιστα ότι επαναλαμβανόταν και δεν έλεγε κάτι καινούριο. Ήταν, είπε, φιλική παραίνεση προς τον παραγωγό.

Στη συνεδρία αναφέρθηκε και ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος με τον παραιτηθέντα Μαλλιώτη, να προειδοποιεί ότι δεν είναι αρκετός για να αντέξει μέχρι το τέλος του χρόνου. Ισοσκελίσαμε, είπε, τον προϋπολογισμό υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγει προσωπικό.

«Είναι πασιφανές ότι υπάρχουν παρεμβάσεις προς τους δημοσιογράφους και τους παραγωγούς του ΡΙΚ από τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος», δήλωσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Φειδίας Σαρίκας.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, κάλεσε τον κ. Καρεκλά να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του για να φανεί ποιοι είναι αυτοί και ποια τα πολιτικά κόμματα που παρεμβαίνουν στο ειδησεογραφικό έργο του ΡΙΚ.

Ο διευθυντής ειδήσεων, Γιάννης Καρεκλάς, απέρριψε ισχυρισμούς περί δυσμενούς αντιμετώπισης της αντιπολίτευσης. Ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος κατέχει ένα ογκώδες φάκελο με παρεμβάσεις των κομμάτων μηδενός εξαιρουμένου. «Επιχειρείται στραγγαλισμός του ΡΙΚ», κατέληξε.

Τι σας αποτρέπει ή τι σας φοβίζει από το να το μοιραστείτε μαζί μας το περιεχόμενο του φακέλου, κύριε Καρεκλά μου; Εξάλλου, ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος το ΄πε καθαρά: «Το ΡΙΚ πρέπει να νοικοκυρευτεί». Γιατί δεν τον βοηθάτε τον άνθρωπο;


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ