Ο Πέτρος είναι 28 και είναι υποψήφιος «μουχτάρης»

Ο κάθε Δήμαρχος ή Κοινοτάρχης βάζει τους δικούς του στόχους και τα δικά του στοιχήματα. Για τον Πέτρο Τσιακκούρη, από την Αγία Βαρβάρα της Πάφου, ο οποίος παρά το  νεαρό της ηλικίας του διεκδικεί την προεδρία του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού του, το πιο σοβαρό στοίχημα είναι να καταφέρει να κρατήσει τους νέους στο χωριό.

 


Article featured image
Article featured image

«Για να κερδίσεις το στοίχημα, πρέπει να καταφέρεις να κρατήσεις τους νέους εντός του χωριού», λέει χαρακτηριστικά.

Είναι μόλις 28 ετών, ωστόσο αρκετοί συγχωριανοί  του τού έδειξαν εμπιστοσύνη, παροτρύνοντάς τον να υποβάλει υποψηφιότητα και να κρατήσει στα χέρια του το μέλλον του χωριού.

Το μικρό χωριό της Πάφου, λοιπόν, με τους περίπου 170 κάτοικους, από τους οποίους οι ψηφοφόροι είναι 142, θα αποφασίσει στις 18 Δεκεμβρίου αν ο Πέτρος θα είναι ένας από τους νεαρότερους Κοινοτάρχες του νησιού.

 

Αν εκλεγείς ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

Αν μου κάνουν την τιμή οι συγχωριανοί μου να με ψηφίσουν και να με εκλέξουν ως τον επόμενο Κοινοτάρχη της Αγίας Βαρβάρας, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καθίσω και να ακούσω όλα όσα τους προβληματίζουν και να βρω μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο τις καλύτερο δυνατές λύσεις. Θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη του χωριού σε όλους τους τομείς. 


Η παρότρυνση των συγχωριανών μου με οδήγησε να υποβάλω υποψηφιότητα, όπως επίσης και η αγάπη μου για το χωριό μου.


Τι πιστεύεις πώς πρέπει να κάνει ένας κοινοτάρχης για να κρατήσει ζωντανό το χωριό του;

Πρέπει να βρει τρόπους για να κρατήσει τους νέους στο χωριό. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε τόσο όμορφα χωριά να ερημώνονται αφού οι νέοι επιλέγουν να μετακομίσουν στις πόλεις. Αν ο κοινοτάρχης καταφέρει να τους κρατήσει στο χωριό τότε πέτυχε το στοίχημα. Το δικό μας χωριό έχει και το πλεονέκτημα να είναι πολύ κοντά στην πόλη της Πάφου, οπότε δεν λείπει τίποτα από τους κατοίκους του.  

 

Ποια τα κυριότερα προβλήματα που έχει το δικό σου χωριό;

Θεωρώ πως η έλλειψη ενός Κέντρου Νεότητος είναι σημαντική. Δεν υπάρχει ένας χώρος που να μπορούν να μαζεύονται εκεί οι χωριανοί και ειδικότερα οι νέοι.   

 

Πώς αποφάσισες να διεκδικήσεις την Αρχή;  

Δεν μου είχε περάσει καθόλου από το μυαλό να υποβάλω υποψηφιότητα, μέχρι που έρχονταν οι χωριανοί στο σπίτι μου και μου το πρότειναν. Η παρότρυνσή τους με οδήγησε να υποβάλω υποψηφιότητα, όπως επίσης και η αγάπη μου για το χωριό μου.

 


Δεν χρειάστηκε να κάνω καμιά ιδιαίτερη προεκλογική εκστρατεία με πανό κλπ. Απλώς επισκέφτηκα τα σπίτια των συγχωριανών μου και συνομίλησα μαζί τους.


Είχε κόσμο που σε αποθάρρυνε να βάλεις υποψηφιότητα λόγω του νεαρού της ηλικίας σου;

Όχι, δεν θεωρώ πως το νεαρό της ηλικίας μου αποτελεί εμπόδιο στην εκλογή μου. Αντιθέτως, νομίζω πως οι φρέσκες ιδέες κάποιου νεαρού θα βοηθήσουν στο να πάει το χωριό ένα βήμα παραπέρα.

 

Με ποιο τρόπο έκανες την προεκλογική σου εκστρατεία;

Λόγω του ότι το χωριό είναι μικρό, δεν χρειάστηκε να κάνω καμιά ιδιαίτερη προεκλογική εκστρατεία με πανό κλπ. Απλώς επισκέφτηκα τα σπίτια των συγχωριανών μου και συνομίλησα μαζί τους.

 

Ποια τα θετικά του να ζεις σε χωριό;

Είναι πιο ήρεμα και πιο ήσυχα. Τα παιδιά δεν έχουν τόσες έγνοιες, όσο αυτά της πόλης και γενικότερα ο τρόπος ζωής είναι πολύ πιο ποιοτικός θεωρώ.

 

Τι έχεις σπουδάσει;

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα.

 

Και με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Εργάζομαι στην οικογενειακή μας φρουταρία, που βρίσκεται στο δρόμο Αχέλειας-Τίμης, τα περισσότερα από τα προϊόντα της οποίας είναι δικής μας παραγωγής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ