ΤΕΠΑΚ: Με μεταπτυχιακό ξεκινά το Τμήμα Καλών Τεχνών

Με μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης, το οποίο θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβρη του 15, εγκαινιάζεται το Τμήμα Καλών Τεχνών στο ΤΕΠΑΚ.


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, το πρόγραμμα διαμορφώθηκε «με σκοπό να καλύψει ένα πολύ σημαντικό κενό που εδώ και δεκαετίες χαρακτηρίζει το ακαδημαϊκό πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Κύπρο».

Βασική καινοτομία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος χαρακτηρίζεται η ένταξη των ιστορικών και θεωρητικών σπουδών της τέχνης σε μια ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή προοπτική.

Το προγραμματιζόμενο τετραετές Πτυχιακό Πρόγραμμα στις Καλές Τέχνες θα προσφέρει σπουδές στη δισδιάστατη ζωγραφική και τρισδιάστατη γλυπτική δημιουργία, καθώς και στις τεχνολογικές εφαρμογές στην τέχνη, από τη φωτογραφία έως το βίντεο και τις ψηφιακές εφαρμογές εικόνας και ήχου.

Οι προπτυχιακές σπουδές θα εμπλουτίζονται από τη σημαντική παρουσία μαθημάτων στην Ιστορία και Θεωρία των Εικαστικών Τεχνών, της Αρχιτεκτονικής, και των Νέων Μέσων, καθώς και στη Φιλοσοφία (περιλαμβανομένης της Αισθητικής) της Τέχνης.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ