Red Bull Air Race: Ο Arch πήρε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Ουγγαρία

Ο Hannes Arc,h κέρδισε τον γύρο της Ουγγαρίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race που διεξήχθη στην καρδιά της Βουδαπέστης στις 4 και 5 Ιουλίου.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Αυστριακός δεν λύγισε στη ζέστη και επικράτησε με στιλ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Paul Bonhomme. Με τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του, πέρασε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ στον πλανήτη, που βρίσκεται πλέον ακριβώς στη μέση της σεζόν!

Ο Bonhomme που παραμένει πρώτος, με 34 βαθμούς έναντι 29 του Arch, ηττήθηκε οριακά. Ήταν μόλις 0.207 πίσω από το 59.350 που χάρισε τη νίκη στον Arch, σε αυτή την υψηλών ταχυτήτων και χαμηλού ύψους μάχη με φόντο το Δούναβη και το Ουγγρικό Κοινοβούλιο.

Ο Τσέχος Martin Sonka ήταν τρίτος σε έναν αγώνα όπου οι 14 καλύτεροι πιλότοι του κόσμου μάχονταν στα 370 χλμ/ώρα, ενώπιων χιλιάδων θεατών. Ήταν η έκτη φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race επισκέφτηκε τη Βουδαπέστη, σε μία από τις εντυπωσιακότερες εναέριες πίστες όπου τα αεροπλάνα πετούν κάτω από την ιστορική Chain Bridge.

 



 

Ο Arch που στις δοκιμαστικές πτήσεις δεν ήταν ανταγωνιστικός, στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου ανέβηκε στην τρίτη θέση και στη συνέχεια αποδείχθηκε ασταμάτητος. Κι αυτό, παρότι δέχθηκε έντονη πίεση στο Final Four από τον Bonhomme, τον Sonka και τον Pete McLeod που κατέλαβε την τέταρτη θέση. «Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να εξελίσσονται καλύτερα», είπε ενθουσιασμένος ο Arch που στη Βουδαπέστη είχε πάρει το 2008 την πρώτη του νίκη στο θεσμό. «Το κλειδί ήταν να κάνω τα σωστά πράγματα τη σωστή στιγμή. Σημασία δεν έχει να πετύχεις τον τέλειο γύρο στις δοκιμαστικές πτήσεις ή στις κατατακτήριες αλλά την ημέρα του αγώνα. Είχα αυτοπεποίθηση, πίστευα πως την κρίσιμη στιγμή θα έκανα την πτήση που ήθελα».

 



 

Ο Αυστραλός Matt Hall έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου καθώς περιορίστηκε στην πέμπτη θέση. Παρότι ήταν ταχύτερος όλων τόσο στις τρεις περιόδους δοκιμαστικών πτήσεων όσο και στις κατατακτήριες, στα προημιτελικά τέθηκε αιφνιδιαστικά νοκ-άουτ από τον Sonka. Όσο για τον τοπικό ήρωα και πρωταθλητή του 2003, Peter Besenyei, ξεσήκωσε τους συμπατριώτες του και πετώντας με νέο αεροπλάνο, ένα Edge 540 V3, έφτασε μέχρι την έκτη θέση.

Επόμενη στάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race, είναι η αερομαχία του Άσκοτ (Μ. Βρετανία) στις 15-16 Αυγούστου, όπου ο περυσινός νικητής Paul Bonhomme, θα κυνηγήσει την εντός έδρας νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

 



 

Αποτελέσματα Βουδαπέστης:

1. Hannes Arch (Αυστρία), 2. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία), 3. Martin Sonka (Τσεχία), 4. Pete McLeod (Καναδάς), 5. Matt Hall (Αυστραλία), 6. Peter Besenyei (Ουγγαρία), 7. Matthias Dolderer (Γερμανία), 8. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), 9. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία), 10. Kirby Chambliss (ΗΠΑ), 11. Michael Goulian (ΗΠΑ), 12. Francois Le Vot (Γαλλία), 13. Juan Velarde (Ισπανία), 14. Nicolas Ivanoff (Γαλλία)

Βαθμολογία:

1. Bonhomme 34 βαθμοί, 2. Arch 29, 3. Hall 29, 4. Sonka 16, 5. McLeod 14, 6. Lamb 13, 7. Dolderer 13, 8. Goulian 8, 9. Ivanoff 6, 10. Besenyei, 11. Muroya 4, 12. Chambliss 2, 13. Velarde 0, 14. Le Vot 0


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ