Στην Κύπρο έκαναν γυμνή γιόγκα από το 1974 [βίντεο]

Τρεις νεαρές κοπέλες χωρίς ρούχα κάνουν γιόγκα δίπλα σε παραλίες και σε δάση στην Κύπρο. Άλλη μια κάνει τις ίδιες ασκήσεις σ’ ένα στούντιο, ενώ παρεμβάλλονται εικόνες από την ανατολική αυτή τέχνη «ντυμένες» με ψυχεδελικά εφέ.

Article featured image
Article featured image

Αυτό το ντοκιμαντέρ που συνδέει τις πρακτικές γιόγκα με τη βουδιστική φιλοσοφία και το γυμνό κορμί με φόντο την Κύπρο, ήταν προτεινόμενο για Όσκαρ το 1975 στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό φιλμ που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Paul Corsden με την Elizabeth Taylor-Mead να είναι μια εκ των πρωταγωνιστριών και τον τραγουδιστή των blues Alexis Korner να κάνει την αφήγηση του φιλμ.

Το ντοκιμαντέρ Naked Yoga, ήταν στη λίστα των χαμένων ταινιών του Hollywood. Παρόλα αυτά μια έρευνα που ξεκίνησε το 2004 από τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Αρχείου Ντοκιμαντέρ, ο οποίος έπειτα από χιλιάδες επιστολές που ζητούσε πληροφορίες για το φιλμ, πήρε απάντηση από τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας Michael Elphick, ο οποίος είχε στην κατοχή του αντίγραφο της ταινίας. Το φιλμ αποκαταστάθηκε τελικά το 2012.



Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά από τη σελίδα RetroCyprus:



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ