5+1 μαθήματα ζωής που πήραμε από τον Νίκο Αναστασιάδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένας οδηγός επιβίωσης από έναν «μάστρο» πολιτικό που λέει και κάνει πολλά… επειδή μπορεί!

 


Article featured image
Article featured image

Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος ΠτΔ. Δεν ξέρουμε αν θα είναι άλλος ή αν ο Νίκος Αναστασιάδης θα παραμείνει στο πόστο του. Θα το μάθουμε στις 4 Φεβρουαρίου (ή και στις 28 Ιανουαρίου αν μέχρι τότε αλλάξει κάτι δραματικά στην Κύπρο όπως αν μεταγραφεί ο Μέσι στην Ομόνοια με λεφτά του ΑΚΕΛ ή αν βγάλει κρυμμένο άσσο από το μανίκι ο Νικόλας).

Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά όμως, ή καλύτερα αυτό που μάθαμε από τον νυν πρόεδρο είναι πως πρόκειται για έναν πολυτάλαντο πολιτικό, δίπλα στον οποίο παίρνουμε καθημερινά πολλά μαθήματα ζωής!

Μάθε τέχνη (από τον Πρόεδρο) κι άσ’ τηνε κι άμα πεινάσεις πιάσ’ τηνε!

 

 

Πώς να αποφύγεις με «μαστορκά» μια δημοσιογράφο

Όταν περικυκλώνεσαι από δημοσιογράφους και δη έπειτα από ένα δύσκολο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο σωστός (;) τρόπος να αποφύγεις τις ερωτήσεις είναι ο παρακάτω (;).

 

 

Πώς να κτυπήσεις το σφυρί… γιατί μπορείς!

Τη μέρα που η χρηματιστηριακή συνάντηση στη Wall Street (Νέα Υόρκη) ήταν αφιερωμένη στην Κύπρο, στην προσπάθειά του να κτυπήσει το σφυρί με ιδιαίτερο ζήλο (για να τους απο-δείξει ότι μπορεί)… το έσπασε! Γελάσαμε πολύ, όχι όμως και οι χρηματιστές, αφού εκείνη τη μέρα η Wall Street σημείωσε σημαντική πτώση. Τυχαίο, τυχαίο!

 

 

Πώς να κάνεις μια (δυνατή) λέξη να χάσει (εντελώς) το νόημά της

Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο να δεσμευτώ και δεσμεύομαι, προς τους Κύπριους συμπατριώτες μας αλλά και προς τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους χρήστες στο εξωτερικό, ότι δεν πρόκειται και το υπογραμμίζω, ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων…

 

 

Πώς να (ξε)θάψεις ένα τραγούδι των early 70s και να το εκτελέσεις εκ νέου (δημόσια)

…μοιάζει η γη με ζωγραφιά, κι εσύ την πήρες σοβαρά, κι εσύ την πήρες σοβαρά.

 

 

Πώς να περάσεις το μήνυμα ότι έχεις πεινάσει χωρίς να σε καταλάβει κανείς πλην του μάγειρα (δις)

Εκεί που μιλάς για ΑΟΖ και για υδρογονάνθρακες, ρίχνεις ένα υδατάνθρακες και στέλνεις μήνυμα με συγκεκριμένο αποδέκτη… τον μάγειρα του Προεδρικού που ακόμα δεν έχει βάλει νερό στην κατσαρόλα για να ψήσει τα μακαρόνια που συμφωνήσατε πως θα φάνε στο lunch μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα.

 

 

Πώς να πεις ότι είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες, ακόμα και στην Κυπριακή Δημοκρατία

Ολόφρεσκο μήνυμα, ολοκαίνουργιο μάθημα από τον ΠτΔ, από τη συνέντευξη της Τρίτης 16 Ιανουαρίου στο ΡΙΚ. 

Νίκο Αναστασιάδη… keep walking!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ