Στην Κύπρο είμαστε φύσει και θέσει κτηνοβάτες

Γιατί λοιπόν να μας σόκαρει η είδηση του 61χρονου άντρα που ασελγούσε πάνω σε πρόβατα στη Λάρνακα;

 

Article featured image
Article featured image

Η είδηση που κυκλοφόρησε χθες βράδυ σε όλες τις ιστοσελίδες, ήταν από εκείνες που λατρεύουν τα social media και η κοινή γνώμη.

Παράπτωμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, θύτης σε προχωρημένη ηλικία, άρα και πολύ εύκολος στόχος και θύματα που εκ προοιμίου είναι αθώα, σαν πρόβατα. Η τέλεια συνταγή για εκτόνωση. 

«61χρονος από την επαρχία Λευκωσίας, καταγγέλθηκε στις 25/2 από ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στην Χοιροκοιτία, αφότου ο δεύτερος παρατήρησε περίεργη συμπεριφορά στα πρόβατα του. Τα ζώα εξετάστηκαν από κτηνίατρο, όπου και διαπιστώθηκε ότι έφεραν ερυθρότητες και κακώσεις σε υπό εξέταση σημεία. Τα αδικήματα διαπράττονταν από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και σήμερα. Ο 61χρονος συνελήφθη στις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου (10/3) όπου και παραδέχτηκε τις πράξεις του. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της κτηνοβασίας, της παράνομης εισόδου σε υποστατικό και αδικήματα που αφορούν τον περί ευημερίας ζωών νόμο». 

Από το άκουσμα της είδηση και έπειτα, παρατηρώ και διαβάζω ανθρώπους, έκπληκτοι να συζητούν για το περιστατικό, μη μπορώντας να κατανοήσουν πώς ένας άνθρωπος έχει το κουράγιο και τη δύναμη να κάνει σεξ με ένα ζώο. Να το κακοποιεί με τέτοιο τρόπο, να ασελγεί πάνω σ’ ένα αθώο πλάσμα το οποίο δεν έχει τρόπο να αμυνθεί και να προστατευτεί, δημιουργώντας του πρόβλημα.

Και ακούγοντας όλα αυτά, σκέφτομαι για ακόμη μία φορά πόσο υποκριτές είμαστε. Διαφορετικά γιατί να μας σοκάρει κάτι το οποίο στην Κύπρο είναι ένα φαινόμενο που παρατηρούμε εδώ και χρόνια;

Πρέπει να το αποδεχτούμε ότι σαν λαός είμαστε φύσει και θέσει κτηνοβάτες. Όταν επιτρέπουμε για παράδειγμα την ανεξέλεγκτη οικιστική δόμηση σε προστατευόμενες περιβαλλοντικές ζώνες και ζώνες NATURA, παραβιάζοντας και ασελγώντας πάνω σε (σπάνια) είδη που ζουν και αναπαράγονται εκεί, πώς αλλιώς ονομάζεις την πράξη αυτή;

Ή, όταν, κάθε τόσο βλέπουμε φωτογραφίες από (προστατευόμενα) νεκρά πτηνά που πιάστηκαν καταλάθος σε ξόβεργα τα οποία είχαν στηθεί παράνομα στο σημείο, για να πιάσουν άλλα πουλιά, αυτό δεν είναι κτηνοβασία;

Γιατί, λοιπόν, μας σοκάρει η είδηση του άντρα που ασελγούσε πάνω σε πρόβατα και δεν μας αγγίζει το ίδιο η πιθανή καταστροφή των Σπηλιών στην Πέγεια, από άλλους ανθρώπους, η οποία θα επηρεάσει τον οικισμό της Μονάχους Μονάχους που ζει και αναπαράγεται εκεί;  Α, ναι, η δεύτερη περίπτωση είναι ανάπτυξη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ