Οι 5 στιγμές που μας στιγμάτισαν από το ελληνικό Big Brother

Πέμπτη σήμερα και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα throw back 18 χρόνων… γιατί έτσι!

Το 2001, σε μία τηλεοπτική πραγματικότητα πεζή, άοσμη και σχεδόν αδιάφορη, η ελληνική τηλεόραση αποφασίζει να γυρίσει σελίδα και να επενδύσει σε ένα νέο-τότε- τηλεοπτικό προϊόν άλλου τύπου.

Ένα ριάλιτι εγκλεισμού, όπου 12 άνθρωποι θα έμπαιναν σ’ ένα σπίτι με όλα τα κομφόρ για μερικούς μήνες, με το τηλεοπτικό κοινό να παρακολουθεί τις ζωές τους μέρα παρά μέρα.

Ένα ακραίο σενάριο, που 18 χρόνια πριν, φάνταζε πολύ μακριά από την φιλοσοφία των καναλιών και της τηλεοπτικής κουλτούρας. Ή μήπως όχι;

Το πρώτο Big Brother, που μεταδόθηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο στις 10 Σεπτεμβρίου 2001 και διήρκησε έως και την 31η Δεκεμβρίου, καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές στους δέκτες τους, να παρακολουθούν τις ζωές άγνωστων, μέχρι εκείνη τη στιγμή, ανθρώπων, με τους οποίους ταυτίστηκαν επειδή ακριβώς ήταν κάποιοι απ’ αυτούς.

Ο Τσάκας, ο Πρόδρομος, η Ρέα, η Μαίρη, η Δώρα, ο Κώστας, ήταν μερικοί από τους παίχτες του πρώτου Big Brother που χάραξαν ανεξίτηλα στο μυαλό μας, ακόμη και σήμερα τόσα χρόνια μετά.

Και επειδή είναι Πέμπτη σήμερα και παίζει το hashtag #tbt μαζέψαμε τις 5 καλύτερες στιγμές του Big Brother 1 που μας στιγμάτισαν και άλλαξαν μια για πάντα το τηλεοπτικό τοπίο.

Αφού θυμηθήκαμε όσα συνέβησαν στην ελληνική τηλεόραση, 18 χρόνια πριν, καιρός να σας αποκαλύψουμε πως το δημοφιλές ριάλιτι Big Brother, επιστρέψει στην τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του ΣΙΓΜΑ και του ΣΚΑΪ.1. Εκείνη την πρωτοχρονιά, κανείς δεν θυμάται πότε άλλαξε ο χρόνος, παρά μόνο την αντίδραση του Τσάκα και του Πρόδρομου όταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος ανακοίνωσε τον νικητή του πρώτου ελληνικού Big Brother.


2. Η αποχώρηση της Ρέας από το σπίτι του Big Brother, ήταν ίσως από τις πιο δραματικές, με τους συγκατοίκους της και την ίδια να κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Να σημειωθεί πως κάπως έτσι ξεκίνησε και η καριέρα της Μελίνας Ασλανίδου.


3. Αφού δεν είχαν τι να κάνουν όλη μέρα, έγραψαν και ένα δικό τους τραγούδι, ράπαραν και έκαναν και video clip4. Ο καυγάς για το τάβλι!
5. Η Ρέα κλαίει που δεν την αγκαλιάζουν


Τα δικαιώματα του Big Brother εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ – που ως γνωστόν είναι στρατηγικός συνεργάτης του ΣΙΓΜΑ - από την εταιρία Endemol Shine International και θα ενταχθεί σύντομα στο πρόγραμμα των δύο σταθμών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ