Το νέο viral challenge στα social media αναζητεί τα καλύτερα οπισθια

Το είδαμε κι αυτό!

Article featured image
Article featured image

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλά και ανεκδιήγητα challenge να ξεκινούν στα social media και να γίνονται viral σε όλο τον κόσμο, συνήθως, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο. Τα παραδείγματα πολλά και καθόλου άξια αναφοράς.

Ωστόσο, πρόσφατα ένα νέο challenge που ξεκίνησε από το Μουσείο του Yorkshire, μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται κάπως ρηχό και περίεργο, αν, όμως, το καλοσκεφτείς, είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαδοθεί στο ευρύ κοινό τέχνη και πολιτισμών χιλιάδων χρόνων, μέσα από ένα πιο εύπεπτο τρόπο.

Ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, το Μουσείο του Yorkshire ανέβασε φωτογραφία από ένα ρωμαϊκό άγαλμα στο Twitter, το οποίο είχε ένα μικρό σπάσιμο στα οπίσθια, με τη λεζάντα «Θέλει κανείς μια δαγκωνιά απ' αυτό το ροδάκινο; Νικήστε το αν μπορείτε!».

υορκσιγερ.png

Απάντηση στο challenge του μουσείου έδωσε η συλλογή Wallace η οποία ανάρτησε ένα άγαλμα του μυθικού ήρωα, Ηρακλή, λέγοντας «Παρουσιάζουμε Ηρακλή να χτυπάει με το ρόπαλο!».

ηρακλης.jpg

Έπειτα ξεκίνησε μία βροχή αναρτήσεων από μουσεία και συλλέκτες, οι οποίοι γέμισαν το Twitter με οπίσθια αρχαίων γλυπτών και αγαλμάτων, προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ