Πώς πήρε το όνομά του το Νησί των Χριστουγέννων;

Ένα εξωτικό νησί που δεν έχει καμία σχέση με τα «παραδοσιακά» Χριστούγεννα.

Article featured image
Article featured image


Σε μια γωνιά του Ινδικού Ωκεανού, ένα εξωτικό νησάκι που φέρει το όνομα «Νησί των Χριστουγέννων» προσελκύει «ψαγμένους» ταξιδιώτες που φτάνουν εκεί από όλο τον κόσμο. Όχι όμως για να γιορτάσουν παραδοσιακά Χριστούγεννα. Αυτό το ηλιόλουστο νησί δεν έχει καμία σχέση με τον Άη Βασίλη, ούτε φημίζεται για κάποιο ιδιαίτερο έθιμο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Εξωτερική επικράτεια της Αυστραλίας, με έκταση 135 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.843 κατοίκων, το Νησί των Χριστουγέννων («Christmas Island») είναι καταπράσινο, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, γαλαζοπράσινα νερά και κοραλλιογενείς υφάλους. Όσο για το διασημότερο αξιοθέατο του; Αυτό είναι τα μεγάλα κόκκινα καβούρια του!


Πώς πήρε το όνομά του το Νησί των ΧριστουγέννωνΤο Νησί των Χριστουγέννων κεντρίζει το ενδιαφέρον και μόνο από το όνομά του. Ο λόγος για τον οποίο ονομάστηκε έτσι δεν είναι άλλος από την ημερομηνία ανακάλυψής του από τον Βρετανό καπετάνιο William Mynors. Το ημερολόγιο έδειχνε 25/12/1643 και από τότε είναι γνωστό ως το Νησί των Χριστουγέννων. Το νησί αποικήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και σήμερα αποτελεί έδαφος της Αυστραλίας.


Η μετανάστευση των κόκκινων καβουριώνTο νησί που βρίσκεται 2.600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, είναι βασικός προορισμός αναπαραγωγής για τα κόκκινα καβούρια που πλημμυρίζουν κυριολεκτικά δρόμους, σπίτια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί στο διάβα τους. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς το «κόκκινο χαλί» που δημιουργούν μετακινείται συνεχώς, καλύπτοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Η μετανάστευση των καβουριών ξεκινά στη διάρκεια του φθινοπώρου και ο αριθμός των καβουριών στις ακτές κορυφώνεται συνήθως τον Δεκέμβριο.


Ένα θαύμα της φύσηςΣτο Νησί των Χριστουγέννων, η φύση είναι αυτή που κλέβει την παράσταση. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Φλάινγκ Φις Κόουβ. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το τροπικό δάσος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Οι πηγές παρέχουν γλυκό νερό για τους κατοίκους του νησιού, ενώ μεγάλο μέρος της δυτικής άκρης του νησιού είναι ένα εθνικό πάρκο. Οι γαλαζοπράσινες παραλίες και οι εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές συμπληρώνουν το εξωτικό σκηνικό.Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να μην βρίσκεται εκεί, όμως όλα τα παραπάνω προσφέρουν μια πραγματικά μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε όσους φτάνουν σε αυτό το νησί για να ζήσουν τα πιο διαφορετικά και περίεργα Χριστούγεννα της ζωής τους.Πηγή: reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ