«Μάχες» για μια selfie στο πιο διάσημο (ψεύτικο) μπαλκόνι στον κόσμο

Το Αρχοντικό των Καπουλέτων, με το πιο γνωστό μπαλκόνι του κόσμου, αυτό της Ιουλιέτας, τον χρόνο πριν από την πανδημία προσέλκυσε 3 εκατομμύρια επισκέπτες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Frank Bienewald/LightRocket via Getty Images

Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες μεταβαίνουν στην Βερόνα για να επισκεφθούν το Αρχοντικό των Καπουλέτων και να δουν από κοντά ίσως το πιο γνωστό μπαλκόνι του κόσμου. Μέχρι 1000 άτομα κάθε μέρα (προ πανδημίας) δημιουργούσαν μεγάλες ουρές έξω από την περίφημη αυλή για να καταφέρουν να φωτογραφήσουν το μπαλκόνι ή για να αφήσουν ένα σημείωμα προς την Ιουλιέτα.

74458_01.jpg


Αρκετοί δήμαρχοι της Βερόνα, τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν να πάρουν μέτρα για τη διαχείριση της ροής των επισκεπτών, αλλά πάντοτε έρχονται αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες των μικροεπιχειρήσεων που βρίσκονται στην ιστορική αυλή. Μάλιστα, το 2020 και παρά την πανδημία λόγω του μεγάλου συνωστισμού, προσλήφθηκαν ειδικοί φρουροί για να διασφαλίσουν ότι όχι περισσότερα από 24 άτομα θα εισέρχονται στην αυλή κάθε φορά.

Ο σημερινός δήμαρχος Federico Sboarina, προσπάθησε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα εγκαθιστώντας περιστροφικές πύλες στην είσοδο της αυλής, με τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση εισιτηρίων online. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε από το διοικητικό δικαστήριο της περιοχής του Βένετο, το οποίο είπε ότι η αυλή δεν είναι δημόσιος χώρος. Ο δήμαρχος από την άλλη υποστηρίζει ότι «δεδομένων των πρωτοκόλλων Covid και της δημόσιας ασφάλειας, δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε υπερπληθυσμό στην αυλή».

Casa-di-Giulietta-Verona-Visit-House-Museum-JoyDellaVita_01.jpg


Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών παραλείπει μια επίσκεψη στην παρακείμενη Casa di Giulietta, ένα μουσείο που φιλοξενεί μια συλλογή από πίνακες ζωγραφικής, κοστούμια της Αναγεννησιακής εποχής και το κρεβάτι που εμφανίστηκε στην ταινία του Franco Zeffirelli το 1968, στο Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ.


casa-di-giulietta-verona-visita.jpg



Το Casa di Giulietta είναι μια ανακαινισμένη κατοικία του 13ου αιώνα που κάποτε ανήκε σε μια ευγενή οικογένεια, τους Dell Capello. Για πολλά χρόνια η ομοιότητα των επιθέτων των δυο οικογενειών ήταν αυτή που πυροδοτούσε την πεποίθηση ότι έχουν εμπνεύσει την φανταστική οικογένεια της οικογένειας της Ιουλιέτας, των Καπουλέτων, στο έργο του Σαίξπηρ. Αξίζει να σημειωθεί οτι το μπαλκόνι προστέθηκε στο κτήριο τον 20ο αιώνα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ιστορία ήταν φανταστική, η αυλή προσέλκυσε 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο πριν από την πανδημία. Και από αυτούς προς μεγάλη λύπη των αρχών της Βερόνα ούτε 300.000 δεν μπήκαν στο μουσείο.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ