Ζωή σε κανονικούς ρυθμούς στην Ουχάν [ΒΙΝΤΕΟ]

Η πόλη από την οποία ξεκίνησε ο κορωνοϊός έβγαλε τις μάσκες και χορεύει ξέφρενα.

Article featured image
Article featured image

Παρόλο που σε ολόκληρο τον πλανήτη η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη –μη διαχειρίσιμη σε κάποιες περιπτώσεις-, εντούτοις είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε πως κάποιες χώρες ή έστω κάποιες περιοχές τα καταφέρνουν και ξεμπερδεύουν με τον ιό.

Τις τελευταίες ώρες βίντεο από την Ουχάν με Μουσική, ξέφρενο χορό και διασκέδαση σαν να μην υπάρχει πανδημία γίνονται viral, αποδεικνύοντας ότι η Ουχάν, η κινέζικη πόλη από την οποία πριν από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε την εξάπλωσή του ο κορωνοϊός, βγαίνει σιγά σιγά από αυτή τη δύσκολη περιπέτεια. Μετά το σκληρότερο lockdown που εφαρμόστηκε στον κόσμο, η πόλη έχει απαλλαγεί από τον κορωνοϊό σχεδόν ολοκληρωτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Όλοι θυμόμαστε τους άδειους δρόμους, τα αστυνομικά μπλόκα στις εξόδους της πόλης, τους κατοίκους στους οποίους απαγορευόταν να βγαίνουν από τα σπίτια τους και τα γεμάτα νοσοκομεία… Και όλοι χαιρόμαστε να βλέπουμε τελικά ότι η ίδια πόλη, κάποιους μήνες μετά, κατάφερε αισίως να φιλοξενήσει (το περασμένο Σαββατοκύριακο) το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ σε ανοιχτό χώρο στην Κίνα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών ότι αναγκάστηκαν να περιορίσουν τον αριθμό των θαμώνων, χιλιάδες νέοι διασκέδασαν ο ένας δίπλα στον άλλο, οι περισσότεροι χωρίς μάσκες.

Εικόνες που θυμίζουν την εποχή πριν την πανδημία, λοιπόν, από την Ουχάν!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ