Η αγάπη δεν χωράει σε στερεότυπα

Ένα γενναίο ζευγάρι λεσβιών έκανε μία συμβολική τελετή γάμου, με μια συγκινητική ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα, παρά τους ομοφοβικούς νόμους της Νιγηρίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Article featured image
Article featured image


Η ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια και YouTuber Amara μοιράστηκε μια σειρά φωτογραφιών, που περιγράφουν λεπτομερώς τον συμβολικό της γάμο με τη νέα σύζυγό της, Olayinka, στα κοινωνικά μέσα. Το όμορφο ζευγάρι γιορτάζει τη δέσμευσή τους η μία στην άλλη με μία τρυφερές φωτογραφίες χαράς και ευτυχίας.


Μοιράστηκε, επίσης, μια φωτογραφία και βίντεο με το ζευγάρι να κάνει τατουάζ με το όνομα της μίας στο δάχτυλο της άλλης, ως ένδειξη αγάπης, καθώς η Νιγηρία δεν επιτρέπει γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

«Η χώρα είπε ότι δεν μπορούμε να υπογράψουμε το ναι στο χαρτί, οπότε το χτυπήσαμε τατουάζ στο δέρμα μας», έγραψε η Amara.


Η συγκινητική ανάρτηση έχει κερδίσει χιλιάδες likes στο Instagram και αρκετοί άνθρωποι έστειλαν την αγάπη και την υποστήριξή τους στο ζευγάρι.

Ο Νιγηριανός δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής Arit Okpo έγραψε απλά “εσείς οι δύο” μαζί με πολλά emoji καρδιάς.


«Πού θα βρει κανείς αυτή την ειλικρινή αγάπη», σχολίασε ένα άλλο άτομο.

Στη Νιγηρία, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν μια επικείμενη απειλή διακρίσεων, διώξεων και φυλάκισης μόνο και μόνο επειδή είναι κουήρ.

Το 2014, ο νόμος περί απαγόρευσης γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο οποίος ποινικοποιεί τις γκέι σχέσεις και έχει εδραιώσει την καταδίκη των ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτοτήτων στη νιγηριανή κοινωνία, υπεγράφη σε νόμο.

Η νομοθεσία απαγορεύει τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και την έκφραση αγάπης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, σύμφωνα με την OutRight Action International. Επιβάλλει, επίσης, ποινή φυλάκισης 10 ετών σε όποιο άτομο «εγγραφεί, λειτουργεί ή συμμετέχει σε γκέι συλλόγους, και οργανώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ