Η airbnb προσφέρει ένα χρόνο (δωρεάν) διαμονής σε ένα μοναδικό αρχοντικό στη Σικελία

Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση.

Article featured image
Article featured image


Αρκετοί εργαζόμενοι πλέον δουλεύουν εξ αποστάσεως και αυτό τους προσφέρει τη δυνατότητα να εργάζονται από όπου θέλουν αντί να περιορίζονται στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους. Γι’ αυτό, όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε ένα χωριό στη Σικελία, με την Airbnb να τους «ανοίγει».

Η πλατφόρμα αναζητά κάποιον να ζήσει σε ένα ανακαινισμένο τριώροφο αρχοντικό στη Sambuca της Σικελίας για ένα ολόκληρο χρόνο, χωρίς να πληρώνει ενοίκιο.

Η πόλη έχει 6 χιλιάδες κατοίκους και βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Σικελίας, ενώ απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ετών, επειδή συμμετέχει στο διάσημο σχέδιο κατοικιών της με σπίτια προς 1 ευρώ.

spiti-sikelia_city.jpg



Η Airbnb, βέβαια, δεν αναζητά κάποιον που θέλει απλώς να ζήσει το όνειρο σε μια ειδυλλιακή ιταλική πόλη, καθώς ο υποψήφιος που θα πάει στο σπίτι χρειάζεται να εμπλακεί με την κοινότητα.

«Με την νέα ευελιξία του να ζεις και να εργάζεσαι εξ αποστάσεως, θα δοθεί σε ένα άτομο η ευκαιρία να μετακομίσει στη Σικελία με την οικογένεια, τον σύντροφο ή τον φίλο του και να μετακομίσει σε αυτό το μοναδικά ανακαινισμένο σπίτι», αναφέρει η Airbnb.

spiti-sikelia-grafeio_city.jpg



«Οι ιδανικοί υποψήφιοι πρέπει να δεσμεύονται να φιλοξενούν και να συνεισφέρουν στη ζωή του χωριού. Η διαμονή τους στην Sambuca θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο ενός έτους, αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου, με τον επιτυχημένο αιτούντα να διατηρεί όλα τα κέρδη από τη φιλοξενία στην Airbnb».

Δεδομένου ότι πρόκειται για πρωτοβουλία της Airbnb, αυτός που θα επιλεχθεί θα πρέπει να φιλοξενεί τους επισκέπτες σε μια εφεδρική κρεβατοκάμαρα καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής τους, ενώ θα μπορεί να κρατήσει τα χρήματα από τις κρατήσεις.

spiti-sikelia-mpalkoni_city.jpg



«Ο οικοδεσπότης θα καλωσορίζει επισκέπτες της Airbnb από όλο τον κόσμο για τουλάχιστον εννέα μήνες το χρόνο στο σπίτι του 1 ευρώ», αναφέρει ο ιστότοπος.



Μπορεί συνήθως τα σπίτια του 1 ευρώ να χρειάζονται ριζική ανακαίνιση, ωστόσο, η ιδιοκτησία της Airbnb έχει ήδη ανακαινιστεί πλήρως, χάρη στο αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Didea.

spiti-sikelia-domatio_city.jpg



«Το ευρύχωρο κτίριο εκτείνεται σε τρεις ορόφους, με άφθονο χώρο για remote εργασία και φιλοξενία στην Airbnb», σύμφωνα με τον ιστότοπο. «Το ισόγειο αποτελείται από ένα μικρό σαλόνι, master υπνοδωμάτιο με king size κρεβάτι και ιδιωτικό μπάνιο. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα, χώρο εργασίας, μπάνιο και υπνοδωμάτιο στον ημιώροφο με king size κρεβάτι. Ο επάνω όροφος περιλαμβάνει έναν επιπλέον χώρο καθιστικού με καναπέ-κρεβάτι queen-size».

Αν και οι αιτούντες μπορούν να φέρουν οικογένεια ή φίλους για να ζήσουν μαζί τους, η κατοικία περιορίζεται για δύο ενήλικες και δύο παιδιά κατ' ανώτατο όριο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να μπορούν να μιλούν αγγλικά, με τα ιταλικά να θεωρούνται ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν αίτηση στη διεύθυνση airbnb.com/1eurohouse.

spiti-sikelia-kouzina_city.jpg




Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ