Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Τού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Article featured image
Article featured image


O πρώην ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας που δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, βγαίνει από τη φυλακή, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Με ψήφους 4-3 το Εφετείο της Λαμίας του αναγνώρισε το κρίσιμο ελαφρυντικό κι έτσι αποφυλακίζεται. Δεν αποκλείεται δε, να βρεθεί εκτός φυλακής ακόμα και εντός της ημέρας.

Με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών) το δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώην αστυνομικός πληροί τα κριτήρια για να αποφυλακιστεί. Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή στα Εξάρχεια.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία. Το Εφετείο Λαμίας για μία ακόμη φορά ήταν γεμάτο αστυνομικούς για τη μεταγωγή του Κορκονέα από και προς το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, ενώ απ' έξω από το Εφετείο υπήρχαν αρκετά συγκεντρωμένα άτομα.


Με πληροφορίες από lamiareport.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ