8 λόγοι για να κάνεις σήμερα το πτυχίο σου στην Κύπρο στο Πανεπιστήμιο Frederick

Η επιλογή που θα κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα!

Article featured image
Article featured image


Τα φοιτητικά χρόνια είναι για τον καθένα μία περίοδος που μένει ανεξίτηλη στις μνήμες και στις καρδιές μας. Νέες εμπειρίες, καινούργιες γνωριμίες, περαιτέρω γνώσεις, πρωτόγνωρα βήματα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αξιολογήσεις όλα τα δεδομένα σου και να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Ως εκπαιδευτικός οργανισμός, το Πανεπιστήμιο Frederick πρωτοστατεί, εδώ και πάνω από πέντε περίπου δεκαετίες, στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση της Κύπρου. Ένα δυναμικό Πανεπιστήμιο, με μια δραστήρια ακαδημαϊκή κοινότητα, που θα σε ενθαρρύνει όχι μόνο να διαπρέψεις ακαδημαϊκά, αλλά και να θέτεις ερωτήματα, να στοχάζεσαι ελεύθερα και δημιουργικά, να καινοτομείς, να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορείς να δημιουργείς ευκαιρίες και να ανταποκρίνεσαι στις σύγχρονες προκλήσεις με απόλυτη επιτυχία, όποιο δρόμο κι αν διαλέξεις.

Αν ακόμη το σκέφτεσαι, δες παρακάτω οκτώ σοβαρούς λόγους που θα σε κάνουν να το αποφασίσεις!

Στο Πανεπιστήμιο Frederick θα έχεις την επιλογή να σπουδάσεις στα ελληνικά ή στα αγγλικά και να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες καινοτόμα προγράμματα σπουδών που είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.


1. Επιλέγεις… Κύπρο και εξωτερικό μαζί

Μπορεί να προτιμάς να παραμείνεις στο οικείο περιβάλλον της χώρας σου, κοντά στην οικογένεια και τους φίλους σου. Ή μπορεί να θέλεις να… ανοίξεις τα φτερά σου και να ζήσεις την εμπειρία μιας διαφορετικής κουλτούρας. Μπορείς να έχεις και τα δύο; Ναι! Η Κύπρος προσφέρει ένα πολύ καλά δομημένο σύστημα εκπαίδευσης με σύγχρονες υποδομές, εξαίρετους ακαδημαϊκούς και εξειδικευμένες υποστήριξης φοιτητών/τριών, γι’ αυτό και έχει αναδειχθεί σε ιδανικό προορισμό για σπουδές, με πλεονεκτήματα και για το… budget σου.

Από την άλλη, αν θέλεις, μπορείς να αξιοποιήσεις ευκαιρίες κινητικότητας μέσω του προγράμματος Erasmus+ και να διανύσεις μέρος των σπουδών σου σε ένα συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό με επιχορήγηση των εξόδων σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις, επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο Frederick είναι μέρος του δικτύου ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-Conexus που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δίνει σε φοιτητές και φοιτήτριες την ευκαιρία να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Top%20photo.jpg



2. Πλήρως αναγνωρισμένα, καινοτόμα προγράμματα σπουδών

Στο Πανεπιστήμιο Frederick θα έχεις την επιλογή να σπουδάσεις στα ελληνικά ή στα αγγλικά και να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες καινοτόμα προγράμματα σπουδών που είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Θα λάβεις εκπαίδευση υψηλού επιπέδου από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς με αδιαμφισβήτητο επιστημονικό υπόβαθρο.

Μηχανική, Πληροφορική, Αρχιτεκτονική, Νομική, Πληροφορική, Εκπαίδευση, Ναυτιλιακά, Τέχνες, Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός, Ψυχολογία, Κοινωνική Εργασία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Λογιστική είναι μόνο μερικά από τα ποιοτικά προγράμματα σπουδών που προσφέρουν οι πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου (Σχολή Επιστημών Υγείας, Πολυτεχνική Σχολή, Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών, Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών). To πτυχίο σου θα είναι πλήρως αναγνωρισμένο και θα μπορείς να εξασκήσεις το επάγγελμά σου ό,τι κι αν επιλέξεις.

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι μέρος του δικτύου ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-Conexus που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δίνει σε φοιτητές και φοιτήτριες την ευκαιρία να αποκτούν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



3. Ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια

Αν αναζητάς να αρχίσεις ή να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε ένα Πανεπιστήμιο με καλά εδραιωμένη και ανταγωνιστική θέση στη διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα, τότε αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως το Πανεπιστήμιο Frederick πρόσφατα στα Times Higher Education Impact Rankings 2022, που αξιολογούν τα Πανεπιστήμια σε σχέση με τους δεκαεπτά Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, κατατάχθηκε στα καλύτερα 101-200 παγκοσμίως και στις τέσσερεις κατηγορίες που έχουν προσμετρήσει στην τελική του βαθμολογία. Ως αποτέλεσμα της κατάταξης αυτής, το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το ένα από δύο μόλις Πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα (από τα συνολικά δεκαπέντε Πανεπιστήμια που συμμετείχαν) που κατατάχθηκαν στα κορυφαία 301-400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στη συγκεκριμένη κατάταξη. Ανάλογες εξαιρετικές επιδόσεις είχε και στο διεθνές σύστημα κατάταξης U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου κατατάχθηκε στο νούμερο 194 ανάμεσα σε συνολικά 2068 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο!


4. Φοιτητική ζωή στα μέτρα σου

Στο Πανεπιστήμιο Frederick θα λάβεις υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, αλλά θα έχεις και συναρπαστικές ευκαιρίες για να εξερευνήσεις τα ενδιαφέροντά σου, να ταξιδέψεις εντός και εκτός Κύπρου, να αποκτήσεις νέες δεξιότητες, να ανακαλύψεις ένα νέο πάθος, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να κάνεις φιλίες ζωής και να απολαύσεις τη φοιτητική ζωή στο μέγιστο. Θα μπορείς να συμμετάσχεις σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, ανάλογα με τις αντοχές και τις δυνατότητές σου, ενώ οι φοιτητικοί όμιλοι του Πανεπιστημίου καλύπτουν διάφορα ενδιαφέροντα και θα σου δώσουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσεις τα ταλέντα σου. Μια δραστήρια κοινωνική ζωή σε περιμένει!

3.JPG



5. Στήριξη όπου και όποτε τη χρειάζεσαι

H φοιτητοκεντρική προσέγγιση είναι ο κεντρικός πυλώνας του Πανεπιστημίου Frederick. Γι’ αυτό θα έχεις στη διάθεσή σου μια σειρά από υπηρεσίες με επίκεντρο εσένα, για να έχεις κάθε μορφή στήριξης πριν, στη διάρκεια αλλά και μετά τις σπουδές σου. Αυτές οι υπηρεσίες στόχο έχουν να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς ακαδημαϊκά, προσωπικά και επαγγελματικά και να σε στηρίξουν ώστε να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο. Το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου θα είναι δίπλα σου σε κάθε βήμα, διασφαλίζοντας ότι θα μπορείς να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ικανότητές σου και να υλοποιήσεις τα όνειρά σου.


6. Ιδανικό περιβάλλον για μάθηση και ψυχαγωγία

Πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, σύγχρονες βιβλιοθήκες με άνετους χώρους μελέτης, εκπαιδευτικά εργαλεία αιχμής και συνεχής στήριξη είναι στη διάθεσή σου για να αποκτήσεις τις απαιτούμενες γνώσεις και να αναπτύξεις τις ικανότητές σου. Οι ολοκαίνουριες αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου διαθέτουν ευέλικτα γραφεία και καθίσματα για τη δημιουργία πρακτικών αλλά και άνετων χώρων που εμπνέουν και προάγουν την ομαδικότητα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα έχεις την ευκαιρία να συνεργάζεσαι, να αλληλεπιδράς και να είσαι ενεργό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας. Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν αναβαθμιστεί με τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε οι φοιτητές/τριες να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν με τους/τις διδάσκοντες/ουσες και διαδικτυακά, ενώ οι μοντέρνες καφετέριες και χώροι εκγύμνασης συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία.

5-fred-6-7-22_city.JPG

H φοιτητοκεντρική προσέγγιση είναι ο κεντρικός πυλώνας του Πανεπιστημίου Frederick. Γι’ αυτό θα έχεις στη διάθεσή σου μια σειρά από υπηρεσίες με επίκεντρο εσένα, για να έχεις κάθε μορφή στήριξης πριν, στη διάρκεια αλλά και μετά τις σπουδές σου.



7. Προσιτά δίδακτρα και επιβράβευση της αριστείας

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει σημαντικά μειωμένα δίδακτρα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023. Παράλληλα διαθέτει και ειδικό πρόγραμμα υποτροφιών για απόφοιτους/ες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τον βαθμό απολυτηρίου τους, που φτάνει μέχρι και 100% υποτροφίες, αλλά και για κορίτσια που επιλέγουν πτυχιακά προγράμματα της Πολυτεχνικής Σχολής (50% υποτροφίες για το πρώτο έτος με δυνατότητα ανανέωσης) στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας αύξησης της εκπροσώπησης των γυναικών στη μηχανική και την τεχνολογία. Επίσης, μπορείς κάθε εξάμηνο να διεκδικείς υποτροφία με βάση την ακαδημαϊκή σου επίδοση, αφού το Πανεπιστήμιο διαθέτει ένα σημαντικό κονδύλι κάθε χρόνο για να επιβραβεύει φοιτητές και φοιτήτριες με βάση κριτήρια ακαδημαϊκής αριστείας, χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση. Kάθε εξάμηνο περίπου ένας στους τρεις φοιτητές κερδίζει υποτροφία βάσει του προγράμματος αυτού.


8. Ανάπτυξη δεξιοτήτων και πρακτικής εμπειρίας

Η δημιουργία ειδικών μονάδων (Units) από το Πανεπιστήμιο Frederick, στο πλαίσιο της καινοτομίας «Ενεργοί φοιτητές», σου προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύξεις χρήσιμες δεξιότητες (soft skills) μέσω μη-τυπικής εκπαίδευσης. Παράλληλα μέσω πρακτικής άσκησης και άλλων δράσεων θα εμπλακείς σε διάφορες δραστηριότητες, προγράμματα και μαθησιακές εμπειρίες και θα έρθεις σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς, εφαρμόζοντας τη θεωρία στην πράξη, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει σημαντικά μειωμένα δίδακτρα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023.


fred8logoi.jpg



Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου με παρουσία τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να καλέσεις στα τηλέφωνα 22 394394 (Λευκωσία) και 25730975 (Λεμεσός), να στείλεις email στο info@frederick.ac.cy ή να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ