Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά που ξέσπασε σε εκκλησία στην Αίγυπτο

Σύμφωνα με πηγές, στην εκκλησία είχαν συγκεντρωθεί 5.000 άτομα για τη λειτουργία.

Article featured image
Article featured image


Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Γκίζα την Κυριακή, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές ασφαλείας.

Η φωτιά ξέσπασε, την ώρα που εκεί βρίσκονταν 5.000 πιστοί, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία στην κοπτική εκκλησία Abu Sifin στη συνοικία Imbaba. Επικράτησε πανικός και πολλά από τα θύματα ποδοπατήθηκαν. Οι πρώτες πληροφορίες για τα αίτια της πυρκαγιάς κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα.



Η φωτιά απέκλεισε την είσοδο της εκκλησίας, προκαλώντας ταραχή, είπαν στο Reuters μάρτυρες, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν παιδιά.



Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, κλιμάκιο της Εισαγγελίας της Βόρειας Γκίζας μετέβη στον τόπο της μεγάλης πυρκαγιάς, για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματά της και να ακούσει τις μαρτυρίες των μαρτύρων. Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει κάθε είδους βοήθεια στα θύματα και τις οικογένειές τους. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ