Το Matcha κατακτά σιγά-σιγά και την Κύπρο

Οι πιο ψαγμένοι σίγουρα γνωρίζουν το Matcha, γνωστό και ως θαυματουργό τσάι.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα πράσινο τσάι σε σκόνη που υπάρχει εδώ και 900 χρόνια στην Ιαπωνία ως ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Το χρησιμοποιούσαν αρχικά ως φάρμακο στην ιατρική, ωστόσο η παραγωγή του άνθισε γύρω στον 12ο αιώνα όταν οι Βουδιστές μοναχοί Ζεν ανακάλυψαν τις φοβερές του ιδιότητες.

Τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνεται γνωστό παγκοσμίως, ως η νέα μανία των αστέρων του Χόλιγουντ, καθώς διάφοροι celebrities ξεκίνησαν να το απολαμβάνουν λόγω της ιδιότητάς του να καίει το λίπος και να αποτοξινώνει.

Οπότε πλέον δεν το βρίσκεις μόνο στην Ιαπωνία, αφού εδώ και μερικά χρόνια ξεκίνησε να κυκλοφορεί σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

*Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

*Ενισχύει τον μεταβολισμό και το κάψιμο θερμίδων

*Αποτελεσματική και φυσική αποτοξίνωση

*Ηρεμεί το πνεύμα και χαλαρώνει το σώμα

*Πλούσιο σε ίνες, χλωροφύλλη και βιταμίνες

*Βελτιώνει τη διάθεση και βοηθάει στη συγκέντρωση

*Παρέχει βιταμίνη C, σελήνιο, χρώμιο και μαγνήσιο

*Προλαμβάνει τις αρρώστιες

*Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μαγειρικό Matcha: Το αρωματικό του προφίλ το καθιστά καταλληλότερο για χρήση σε τρόφιμα παρά για πόση.

Premium Matcha: Φτιαγμένο με νεότερα, πιο γλυκά και πιο τρυφερά φύλλα που δίνουν μια ομαλότερη γεύση και δίνουν στο τσάι ένα αισθητά πιο ζωντανό χρώμα.

Τελετουργικό Matcha: Αποτελείται από νεότερα, πιο γλυκά και τρυφερά φύλλα, από την κορυφή του θάμνου. Αυτή η κατηγορία είναι ιδανική για χοντρό ή λεπτό τσάι.

Πόσιμο Matcha: Φτιάχνεται με μεγαλύτερα φύλλα και έχει στυπτικότητα στη γεύση του.

Βιολογικό Matcha: Βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την premium κατηγορία και παράγεται με βιολογικές μεθόδους (στην κατηγορία Βιολογικό, θα βρεις όλες τις πιο πάνω κατηγορίες του συμβατικού Matcha tea).

 

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Το υψηλής ποιότητας πράσινο τσάι Matcha μεγαλώνει στη σκιά για να προστατευθεί η χλωροφύλλη του. Έπειτα συνθλίβεται σε μύλο για να γίνει μια σμαραγδί πράσινη σκόνη. Αντίθετα δηλαδή με τα άλλα πράσινα τσάγια που πίνεις το νερό που έχει φιλτραριστεί με φύλλα τσαγιού, με το Matcha πίνεις ολόκληρο το πράσινο φύλλο γεγονός που πολλαπλασιάζει τη θρεπτική του αξία.

 

 

ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Υλικά και σκεύη:

Αυθεντικό Ιαπωνικό Matcha 30gr

Ιαπωνικός Δοσομετρητής Chashaku για Μatcha

Ιαπωνικό Χτυπητήρι για Matcha

Ιαπωνικό Χειροποίητο Mπολ για Μatcha

 

Οδηγίες:

Χρησιμοποιώντας το δοσομετρητή μπαμπού, μετρήστε από 1 κουταλάκι του γλυκού ή 2 κουταλάκι του matcha στο μπολ. Προσθέστε λίγο νερό και χρησιμοποιώντας το χτυπητήρι, χτυπήστε ελαφρά γρήγορα μέχρι το τσάι να διαλυθεί και το υγρό να γίνει ένας ανοιχτόχρωμος αφρός. Προσθέστε και το υπόλοιπο νερό. Πιείτε αμέσως, πριν η σκόνη εγκατασταθεί στον πάτο του μπολ.

 

 

Η LIFESTYLE ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ MATCHA

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, διάσημες προσωπικότητες του Hollywood προτιμούν το τσάι Matcha, όπως για παράδειγμα η Gwyneth Paltrow, όσο και η Ashley Olsen δήλωσαν λάτρεις του λόγω των πολλών ωφέλιμων ιδιοτήτων που έχει.

 

MATCHA CAKE

Αν δεν θες ντε και καλά να πιες το matcha αλλά να το φας, τότε μπορείς εύκολα να το κάνεις με το cake από matcha που προσφέρουν διάφορες καφετερίες στην πόλη, όπως για παράδειγμα το Nasty Cat (Διγενή Ακρίτα 64, 22429837) αλλά και το A Kxoffee Project (Πινδάρου 29Δ, 99559776), και τα δύο στη Λευκωσία.



To matcha cake του Nasty Cat

 

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ;

Αν μιλάμε για βιολογικό Matcha, τότε υπάρχει σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων στο νησί, αλλά και σε επιλεγμένες υπεραγορές όπου κυκλοφορεί επίσης και συμβατικό Match tea.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ