Ο Ορέστης διέλυσε με τα χέρια του το τείχος και πέρασε ελεύθερα στη Νεκρή Ζώνη [ΕΙΚΟΝΕΣ]

«Αγαπητοί φίλοι, αύριο Κυριακή στις 10:00πμ θα βρίσκομαι στην Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού, απέναντι από την Πύλη Πάφου. Σημ.1: Πάω με ειρηνικές διαθέσεις και με γυμνά χέρια. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε το ίδιο. Αυτό θα με χαροποιήσει. Αγάπη. Σημ.2: Θα γκρεμίσω το τείχος μόνο με τα χέρια μου. Σημ.3: Κάνετε ότι εσείς θέλετε. Καληνύχτα». 18 Φεβρουαρίου 2017.

 


Article featured image
Article featured image

Με αυτή την ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ενημέρωσε ο Ορέστης Τριγγίδης - ειδικός σε θέματα Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής μάθησης, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου για αυτό που θα έκανε το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, έξω από την Πύλη Πάφου.

Τίποτα όμως δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο Ορέστης, ο οποίος κατά καιρούς έχει συμμετάσχει σε διάφορες δράσεις υπέρ της επανένωσης του νησιού, βρέθηκε με ειρηνική διάθεση και γυμνά χέρια έξω από τη Νεκρή Ζώνη, παρά την Καθολική Εκκλησία στην περιοχή Πύλης Πάφου, με σκοπό να ρίξει τον τοίχο και να εισέλθει ελεύθερα στο υπόλοιπο κομμάτι της πόλης του. 

 



Κοντά του βρέθηκαν διάφορα άτομα που τον ακολούθησαν σε αυτή την κίνηση ειρήνης. Ο Ορέστης Τριγγίδης, παρά τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της τοπικής αρχής, και την παρουσία της Αστυνομίας, συνέχιζε να κατεδαφίζει τον τοίχο, να ανοίγει τους αμμόσακους, να ρίχνει έξω το χώμα και να διαλύει τα σύνορα που μας χωρίζουν.

 



 

Αφού τελείωσε με τους αμμόσακους, ο Ορέστης με μια ομάδα 10 - 15 ατόμων, κατευθύνθηκε προς το Ledra Palace και σταμάτησε σε σημείο, που τελεί υπό την επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών, παρά των τειχών και το οποίο ανοίγει μόνο για το Cyprus Rally. Με τη βοήθειά των φίλων που ήταν μαζί του, τράβηξε τα συρματοπλέγματα, άνοιξε τα κάγκελα και προχώρησε μέσα στη νεκρή ζώνη, όπου και απόλαυσε έναν καφέ κάτω από ένα μεγάλο δέντρο.

 



 

Δύο ώρες περίπου μετά και αφού 8 οχήματα των Η.Ε, τους είχαν προσπεράσει χωρίς να τους δώσουν σημασία, δύο αστυνομικοί πλησίασαν του τρεις φίλους που απολάμβαναν τον καφέ τους στη νεκρή ζώνη, και έπειτα από μια φιλική κουβέντα, τα τρία άτομα αποχώρησαν. Έπειτα οδηγήθηκαν στο πλησιέστερο τμήμα όπου και έδωσαν τα στοιχεία τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

 



«Πίνω τον καφέ μου σκέτο, αλλά ο σημερινός ήταν ο πιο γλυκός που έχω πιει! Όποιος αγαπά την Κύπρο ας διαλέξει ένα τόπο και να πάει να πιει τον καφέ του. Αυτά», αναφέρει ο Ανδρέας Rodrigues Χαραλάμπους, ο οποίος δημοσίευσε το πιο πάνω κείμενο - το οποίο επιμεληθήκαμε και αναδημοσιεύουμε - και ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Ορέστη Τριγγίδη και τον Γιώργο Νικολάου, στην ειρηνική διαμαρτυρία.

 



 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ