The real thing!

Article featured image
Article featured image

Μιλάμε με τον DJ Clown, με αφορμή τα νέα του τραγούδια αλλά και την επιστροφή του στο Guaba και αυτό το καλοκαίρι!

Είναι Βραζιλιάνος, αλλά ζει στο Las Vegas. Είναι Clown αλλά ζει μέσα στα clubs. Έκανε διακοπές και κατέληξε να γίνει ίνδαλμα (το τελευταίο ακούγεται υπερβολή, αλλά δεν είναι). Είμαστε στην Κύπρο, είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η συνέντευξη ήταν ένα κλικ μακριά. Μας αποκαλύπτει ότι θα παίξει στο «Carnival Party» στις 6 Ιουλίου, όχι όμως ότι θα έπαιζε και χθες στο «Opening Fiesta». Τεράστια η έκπληξη που μας επεφύλαξε! Γράφει η Πέγκυ Σπινέλη.



Πότε «woke up your weird» και γεννήθηκε ο Clown;

Μέσα μου, ανέκαθεν ένοιωθα entertainer.

Γέννημα θρέμμα της Λεμεσού;

Γεννήθηκα στη Βραζιλία αλλά μένω στο Las Vegas. Πριν από χρόνια, το 2009, ακολούθησα την παρέα στην Κύπρο. Καταλήξαμε στη Λεμεσό και στο Guaba. Είχε γίνει το στέκι μου. Μια μέρα ένας από τους guest DJs που ήταν προγραμματισμένο να έρθει από το εξωτερικό, έχασε την πτήση του και δεν μπόρεσε να εμφανιστεί. Ανέλαβα να κάνω entertain τον κόσμο. Είχα μια εμπειρία στα decks και έτσι πήρα τη θέση του DJ που δεν μπόρεσε να έρθει. Έγινε χαμός! Έτσι «γεννήθηκε» ο producer και DJ Clown… Ήταν πολύ πιο μαγικό από ότι ακούγεται.

Ο μοναδικός Clown DJ σωστά;

Ναι, one of a kind.

50% clown, 50% dj, 100% entertainer;

Όχι. 100% entertainer. Τίποτα άλλο.

Πώς αντέδρασες την πρώτη φορά που σε είδες tattoo στο σώμα κάποιου;

Υπάρχουν συνολικά 20 clown tattoos. Όταν είδα το πρώτο, ήταν σοκαριστικό. Αντιλήφθηκα πως οι fans σε έχουν ανεβάσει σε άλλο επίπεδο και οφείλεις να σταθείς αντάξιος των προσδοκιών τους. Δεν σκοπεύω λοιπόν να τους προσφέρω τίποτα λιγότερο από αυτό που προσδοκούν. Επιδιώκω σε κάθε εμφάνιση να τους προσφέρω την εμπειρία που δεν πρόκειται να ξεχάσουν. Πέρσι στο «Summer Carnival Party» του Guaba, η έναρξη του event έγινε με την εμφάνιση ενός φερέτρου. Άρχισε ο κόσμος να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του μαγαζιού και μέσα από το φέρετρο εμφανίστηκα εγώ. Πολλοί χειροκροτούσαν αλλά αρκετοί έκλαιγαν και φώναζαν.


Όταν ανέβηκα στα decks και άρχισε το set, η ενέργεια, η δύναμη, όλο αυτό που εισέπραττες από τον κόσμο ήταν απίστευτο. Δεν μπορεί να περιγραφεί. Ελπίζω όμως να επαναληφθεί στις 6 Ιουλίου, όπου θα γίνει το επόμενο Carnival Party.


ON THE DECKS

Πώς θα χαρακτήριζες τη μουσική σου;

Ενεργειακή!

Ποιες είναι οι επιρροές σου;

Ο κόσμος. Η επιρροή και το κίνητρο είναι ο κόσμος. Αυτός σε καθορίζει και σε καθοδηγεί. Μπορώ να κάνω name dropping και να αναφέρω ονόματα DJs. Μόνο όμως τα ακούσματα δεν σε κάνουν DJ. Ο δικός μου x factor που ενεργοποιήθηκε και δημιούργησε τον DJ Clown, είναι ο κόσμος.

Έπαιξες σε Las Vegas, Thailand, Λονδίνο, σε festivals και beach bars, σε τεράστια clubs και cosy venues... Πιο gig είναι αυτό που ξεχωρίζεις;

Το περσινό Summer Carnival Party και δεύτερο το opening του Guaba. Δεν συγκρίνονται με κάτι άλλο. Ο λόγος είναι ένας συνδυασμός χώρου και κόσμου. Ο ίδιος χώρος με άλλο κόσμο θα ήταν το απόλυτο τίποτα και αντίστοιχα ο κόσμος σε άλλο χώρο μακριά από την ενέργεια που αποπνέει το Guaba (και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο location) και την ψυχή αυτού, ενδεχομένως να μην είχε αυτή τη δυναμική. Όταν λοιπόν βρίσκεσαι εκεί και έχεις μπροστά σου τους Guabians, δεν έχεις επιλογή. Είσαι «καταδικασμένος» να πετύχεις και το κάνεις! Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν ανεβάζουμε εμείς τον κόσμο ή ο κόσμος εμάς! 

Τι είναι αυτό που μετατρέπει ένα Venue σε Church;

Αυτό που μετατρέπει ένα κτήριο σε εκκλησία είναι το ποίμνιο του. Οι Guabians είναι φανατικοί και μετατρέπουν αυτό το χώρο σε ένα ενεργειακό ηφαίστειο. Απεριόριστη ενέργεια, απόκοσμη! Αυτή την ενέργεια λίγα clubs στον κόσμο μπορούν να στην προσφέρουν και πίστεψέ με, έπαιξα σε αρκετά. Για κάποιον άλλον DJ μπορεί να είναι ένας άλλος χώρος. Για εμένα είναι αυτός. Είναι ο χώρος στον οποίο νοιώθω ότι αποδίδω τα βέλτιστα και κάνω αυτό για το οποίο προορίζομαι. Δεν υπάρχουν πολλοί χώροι που το προσφέρουν αυτό!

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς DJs. Ποιόν από αυτούς ξεχωρίζεις;

Τον επαγγελματισμό του Fedde Le Grande. Είναι ταλέντο. Κάνει απίστευτη δουλειά. Είναι από τους λίγους DJs του δικού του βεληνεκούς που δεν ασπάζεται το ghost producing. Οι περισσότεροι DJs ιδιαίτερα οι πολλοί μεγάλοι, επειδή δεν έχουν χρόνο να μπουν στο studio να δημιουργήσουν μουσική έχουν ένα team που δουλεύει για αυτούς και κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι. Ο Fette Le Grande, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά, είναι ο μόνος από τους μεγάλους DJs που κάνει ο ίδιος την μουσική του. Δεν δέχεται κανένας να του ετοιμάσει το set του. Οι άλλοι έχουν -λόγω χρόνου- το ghost producing team τους.

Αυτόν όμως που ξεχωρίζω λόγω ταλέντου, είναι ένας 17χρονος πιτσιρικάς, με τον οποίο κάνω αρκετή παρέα, ο Martin Garrix. Ο άνθρωπος είναι ταλέντο. Είναι γεννημένος super star. Παίξαμε μαζί πέρσι στο closing του Guaba. Διαδέχτηκε εμένα στα decks. Ανέβηκε, παίρνει το μικρόφωνο στα χέρια του και τους λέει με έναν απίστευτο τσαμπουκά «I am Martin Garrix». Ταρακούνησε το μαγαζί για τα καλά. Βρίσκεται στα decks και σου δίνει την εντύπωση πως εκεί γεννήθηκε, πως έχει εμπειρία χιλίων χρόνων. Έχω δει μεγάλους DJs να τρέμουν πριν βγουν, εξαιτίας της υπερέντασης και του stress. Όχι ο Martin. Ο Martin είναι απίστευτος!

Το top three συμπληρώνει ο Gareth Emery και αυτό γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το Guaba… όχι ακριβώς την ίδια, αλλά και ο Gareth πάντα περιλαμβάνει το Guaba στις περιοδείες του και έχει σεβασμό για το μαγαζί. Αυτό είναι κάτι που εκτιμώ στους ανθρώπους ανεξάρτητα αν το αντικείμενο του σεβασμού μας είναι το ίδιο ή όχι.

Ποια είναι τα δυο πολύ καλά και δύο πολύ κακά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν όταν βρίσκεσαι στα decks;

Να πέσει το ρεύμα είναι το πρώτο και χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί. Το δεύτερο χειρότερο είναι το να πετάξει κάποιος από το πλήθος κάτι, να πέσει πάνω στα μηχανήματα και να μην μπορείς να δουλέψεις. Αυτά τα δύο νομίζω. Και τα δύο σταματούν τη μουσική και το να σταματήσει η μουσική είναι απλώς τραγικό. Από καλά πράγματα που μπορούν να συμβούν την ώρα που βρίσκεσαι στα decks…χμμμ. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, δεν μπορώ να το περιγράψω. Θα περιοριστώ να πω ότι την ώρα που παίζεις μουσική υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να λάβεις πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, εκ των οποίων κάποιες είναι αδύνατον να απορριφθούν. Σοβαρά, όμως, η αναγνώριση της μουσικής σου είναι το πιο καλό πράγμα. Είναι απίστευτη αίσθηση. Τρομερή.

Ακούσαμε πρόσφατα τα δύο καινούργια σου tracks

Το «Virus» έχει παίξει αρκετά και χαίρομαι πολύ για αυτό. Το να ακούγεται η μουσική σου και να την απολαμβάνει ο κόσμος είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για αυτό και πάντοτε η δουλειά μου θα προσφέρεται δωρεάν. Μπορεί οποιοσδήποτε να την κατεβάσει και να την ακούσει. Ποτέ δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιος. Ποτέ. Ποτέ δεν θα μπω στην διαδικασία των labels. Το καλύτερο promotion έρχεται από τις εμφανίσεις στους σωστούς χώρους με το δυνατό κοινό και ευτυχώς αυτό το έχω. Αν θέλει κάποιος να την ακούσει, να την χρησιμοποιήσει στα set του, στις διαφημίσεις του… όπου θέλει, μπορεί να το κάνει. Δεν θα πουλήσω την μουσική μου. Δεν είναι αυτός ο στόχος μου.

Τι ακολουθεί;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε διαδικασία ανεύρεσης μουσικών για ένα νέο project που έχω κατά νου. Νεότερα θα υπάρχουν σύντομα όμως.

SUMMER LOADING!

Ποιο είναι το πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι;

Είμαι on the process να το οριστικοποιήσω. Στην Κύπρο θα βρίσκομαι για το Summer Carnival Party του Guaba στις 6 Ιουλίου. Βεβαίως είμαι ένας απρόβλεπτος Clown!

Info:

Facebook page: https://www.facebook.com/guabaclown

Website: http://www.guabaclown.com/index.html

Soundcloud: https://soundcloud.com/guabaclown

Bare in Mind:

Το νούμερο 13 είναι πολύ καλός αριθμός για το Guaba. Σύμφωνα με το DJMAG και το Top100Clubs ranking του 2014, το Guaba βρίσκεται στην 13η θέση (http://djmag.com/top-100-clubs), δύο θέσεις υψηλότερα από την περσινή κατάταξη και μέχρι στιγμής αποτελεί το μοναδικό made in Cyprus Club που βρίσκεται στη σχετική λίστα!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ