Η «γιαγιά του 74» θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Ο καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλής με καταγωγή από την Λευκωσία, θα εκπροσωπήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά την Κύπρο με το έργο του «1974», στον παγκόσμιο διαγωνισμό Stencil Art Awards, που θα πραγματοποιηθεί στο Bristol της Αγγλίας.

 


Article featured image
Article featured image

Ο πίνακας που θα λάβει μέρος στον τελικό, όπως μας ενημέρωσε ο Χρίστος Κακουλλής, είναι μια προσωπογραφία γιαγιάς, λίγο μετά την εισβολή του 1974, η οποία καταγράφει το παράπονο στα βουρκωμένα μάτια της.

Η φωτογραφία είναι παλιά και τραβήχτηκε λίγο πριν τον πόλεμο, γι’ αυτό και η γιαγιά έχει αυτό το βλέμμα.

Ο Χρίστος την βρήκε σε ένα photo album και θέλησε να δημιουργήσει αυτό τον πίνακα.

Η γιαγιά και ο δημιουργός της Χρίστος Κακουλλής θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό Stencil Art awards, ανάμεσα σε 20 κορυφαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Ο πίνακας με την ονομασία «1974» (Γιαγιά) κατάφερε να συγκινήσει και να γοητεύσει Κύπριους και ξένους καλεσμένους που επισκέπτονται την γκαλερί του Χρίστου στη Λαϊκή Γειτονιά (Gallery 37).

«Χάρη σε αυτό τον πίνακα μίλησα όσο ποτέ στη ζωή μου σε τουρίστες και φίλους για το πρόβλημα της κατοχής από τον τουρκικό στρατό, τους πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι που υπάρχουν μέχρι σήμερα αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζήσουν μαζί ΞΑΝΑ αγαπημένοι και μονιασμένοι λόγω της κατοχής» λέει ο καλλιτέχνης.

Το έργο γίνεται ο δεύτερος πίνακας που θα βρίσκεται στη συγκεκριμένη γκαλερί μιας και ο πίνακας του Χρίστου από τον περσινό τελικό, είναι ο μόνος που κρατήθηκε στην προσωπική συλλογή της Γκαλερί και εκτίθεται για το κοινό στην Αγγλία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ