«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για το reunion της Ελλοπίας

Η μουσική σκηνή-φαινόμενο της Λευκωσίας, που λειτούργησε μεταξύ ’94 και ’97, κάνει reunion 20 χρόνια μετά το κλείσιμό της.

 


Article featured image
Article featured image


Θα πάμε για να ακούσουμε ξανά τα τραγούδια που χαρακτήρισαν την εποχή μας, αλλά κι εμάς τους ίδιους.


Σε μια εποχή που ο κόσμος διασκέδαζε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ξαφνικά εμφανίζεται το ’94 η Ελλοπία (στη λεωφ. Στασίνου) και παίζει αυτό που μέχρι σήμερα ονομάζουμε έντεχνο. Τραγούδια από Ξυλούρη μέχρι ηλεκτρικό ροκ, από «Βικτώρια» και «Για μένα τραγουδώ», μέχρι Μαχαιρίτσα, Καββαδία και ρεμπέτικα του Ξαρχάκου. «Ήταν όλα καλά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας: Κατσιμίχες, Ζερβουδάκη, Παπάζογλου, Μάνο Λοΐζο, από την κιθάρα στο μπουζούκι» μας είχε αναφέρει πρόσφατα ο Δημήτρη Μακρής, σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στη CITY με αφορμή το επικείμενο reunion.

20 χρονιά μετά το κλείσιμο της Ελλοπίας, λοιπόν, μαζί με το συνοδοιπόρο του Δημήτρη Φανή, αλλά και μια πλειάδα μουσικών (γύρω στα 10 άτομα που θα τους πλαισιώνουν), συναντιόνται ξανά για δύο εμφανίσεις στο DownTown Live, παίζοντας κατά 90% τραγούδια του τότε, αλλά και ορισμένα τραγούδια που κυκλοφόρησαν πιο μετά, που όμως θα μπορούσαν να έχουν μια θέση στο πρόγραμμά τους αν οι ίδιοι συνέχιζαν την πορεία τους, όπως για παράδειγμα ο «Παλιός στρατιώτης» ή τα «Διόδια».



Τετάρτη 17 & Πέμπτη 18 Μαΐου, DownTown Live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011.

 



 

Μια χαρακτηριστική εικόνα από το μαγαζί-φαινόμενο της Λευκωσίας - Διακρίνονται οι Δημήτρης Μακρής, Δημήτρης Φανής, κάποιοι από τους μουσικούς του σχήματος, αλλά και θαμώνες να κάθονται πάνω στη σκηνή


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ