Ο Δήμος Έγκωμης απαγορεύει τις λαμπρατζιές

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη 5 Απριλίου, ο Δήμος Έγκωμης απαγόρευσε την συγκέντρωση ξύλων ή και άλλων αντικειμένων σε ανοικτούς ιδιωτικούς ή/και δημόσιους χώρους, με σκοπό το άναμμα «Λαμπρατζιών» στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

 


Article featured image
Article featured image

Το φαινόμενο αυτό, πέραν της οχληρίας όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους σε θέματα ασφάλειας/υγείας και ταυτόχρονα δημιουργεί μεγάλο κόστος για τους δήμους στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν καλά επίπεδα καθαριότητας, αλλά και για να προστατευθούν περιουσίες των δημοτών.

Κατόπιν συσκέψεων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και της Αστυνομίας, αποφασίστηκε όπως συνεργεία των δήμων σε συνεργασία με την Αστυνομία, διενεργούν περιπολίες σε ανοικτούς χώρους, με σκοπό τη συλλογή ξύλων ή και άλλων υλικών που θα συγκεντρωθούν για το άναμμα «Λαμπρατζιών». 

Ο Δήμος Έγκωμης καλεί όλους τους δημότες, τους εθελοντές και Παρατηρητές της Γειτονιάς σε συνεργασία, για καταστολή αυτού του φαινομένου, που δημιουργεί σωρεία προβλημάτων και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ