Αν ξέρεις από καλό καφέ, σίγουρα ξέρεις και από «3rd wave coffee»

Το «3ο κύμα καφέ» εισέβαλε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και μας αποκάλυψε μια ολοκαίνουργια φιλοσοφία γύρω από την απόλαυση του καλού και ποιοτικού καφέ.

 


Article featured image
Article featured image

Μια φιλοσοφία που οι coffee lovers ασπάζονται ως ευαγγέλιο, ψάχνοντας και μελετώντας πολύ πριν επιλέξουν το σωστό χαρμάνι. Με υφή βελούδινη και αίσθηση απαλή που γαργαλάει τον ουρανίσκο, ένας καφές 3ης γενιάς οφείλει τις ιδιαιτερότητες του τόσο στη διαδικασία παραγωγής και ψησίματος όσο και στη διαδικασία παρασκευής του.

Και μπορεί αυτό το κύμα να άγγιξε λίγο πιο αργά την Κύπρο, παρ' όλα αυτά το ενδιαφέρον του κόσμου και των επιχειρηματιών αυξάνεται συνεχώς για specialty coffees, αρωματικά blends και ιδιαίτερα χαρμάνια, δημιουργώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα τάση γύρω από τη -μέχρι σήμερα απλή- διαδικασία επιλογής καφέ.

Με αφορμή αυτή τη νέα τάση, η CITY μίλησε με τους ειδικούς στην παρασκευή καφέδων 3ης γενιάς στην Κύπρο έτσι ώστε να μυηθεί (λίγο περισσότερο) στο νέο trend της εποχής που εξελίσσεται σε συνήθεια.

 

 

COFFEE ISLAND

Μια διαφορετική πρόταση που ξεκίνησε το 1999, από το κέντρο της Πάτρας με ένα μικρό παραδοσιακό καφεκοπτείο και σήμερα αριθμεί 358 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία και Καναδά. Στην Κύπρο η αγαπημένη αλυσίδα καφέ ξεκίνησε τη λειτουργία της για πρώτη φορά το 2009 στη Λευκωσία με τα επόμενα χρόνια να αγγίζει τα 39 καταστήματα σε όλη το νησί.



 


Οι εξερευνητές της Coffee Island ψάχνουν για φάρμες που όχι μόνο καλλιεργούν καφέ, αλλά καλλιεργούν την κουλτούρα του καφέ.


ΕΜΠΕΙΡΙΑ COFFEE ISLAND

Η αποστολή της Coffee Island είναι να προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ «from bean to cup». Η γευστική εμπειρία αρχίζει στα καφεκοπτεία της Coffee Island, ένα πρωτοποριακό μοντέλο όπου μπορείς να διαλέξεις ένα συγκεκριμένο είδος καφέ από το καφεκοπτείο και να ζητήσεις από τον Barista να σου τον αλέσει για το σπίτι, είτε για να τον απολαύσεις εκείνη την στιγμή, ενώ δεν σταματάει στις ήδη διαδεδομένες επιλογές ροφημάτων espresso, αλλά και σε πληθώρα άλλων επιλογών, όπως καφέδες φίλτρου και κυπριακού προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικές μεθόδους εκχύλισης.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Από το 2012 μέχρι και το 2016 η αλυσίδα καφέ Coffee Island έχει κατακτήσει μια πληθώρα βραβείων, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται καινούργια βραβεία, με ένα από τα τελευταία, το «Best Coffee Chain — Southern Europe» να την κατατάσσει στην κορυφή της Ευρώπης.

 

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΦΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ





Επενδύοντας στην πρώτη ύλη μέσω της άμεσης συνεργασίας, η εταιρεία δημιουργεί αμοιβαίες επωφελείς σχέσεις με τους μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ γεγονός που εξασφαλίζει την υψηλότερη ποιότητα καφέ (specialty coffee) όπως αυτό ορίζεται από τα διεθνή πρότυπα.

Οι εξερευνητές της Coffee Island ψάχνουν για φάρμες που όχι μόνο καλλιεργούν καφέ, αλλά καλλιεργούν την κουλτούρα του καφέ. Η εταιρεία διαθέτει αποκλειστικές περιοχές που παράγουν συγκεκριμένο καφέ, μόνο γι’ αυτήν στη Βραζιλία και τη Γουατεμάλα. Η προσέγγιση της εταιρίας είναι «περιορισμένη ποσότητα, καλύτερη ποιότητα» όπως οι «Limited edition microfarm» καφέδες όσο και οι «Specialty μονοποικιλίες».

Το ταξίδι του ωμού καφέ συνεχίζει, φτάνοντας στις εγκαταστάσεις καβουρδίσματός και παραγωγής της Coffee Island στην Πάτρα και εκεί βρίσκονται όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά των αποκλειστικών χαρμανιών, με τις πολύπλοκες καμπύλες καβουρδίσματος ειδικά ανεπτυγμένες, έτσι ώστε να αναδεικνύουν τα γευστικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. 

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ COFFEE ISLAND

Η εταιρεία Coffee Island επενδύει πολύ στην εκπαίδευση των Baristi, γι’ αυτό δημιούργησε 4 υπερσύγχρονα εκπαιδευτήρια, σύμφωνα με τα πρότυπα του SCA. Σκοπός, η δημιουργία ειδικών του καφέ οι οποίοι θα προσφέρουν την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ. Για τους ανθρώπους της Coffee Island, ο καφές είναι επιστήμη και θέλουν να την μοιραστούν με όλους. Οι Baristi της εταιρείας στην Κύπρο εκπαιδεύονται στο εκπαιδευτήριο στη Λευκωσία, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ενώ πολλοί απ’ αυτούς έχουν στην κατοχή τους αξιώσεις και βραβεύσεις για την εμπειρία και την ποιότητα καφέ που προσφέρουν.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑ COFFEE ISLAND...





Σε κάθε κατάστημα της Coffee Island, πέρα από όλα τα χαρμάνια και μονοποικιλίες καφέ τα οποία μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι, διατίθενται επίσης όλες οι απαραίτητες χρηστικές συσκευές για την παρασκευή ενός καφέ Coffee Island, όπως μπρίκα του espresso και  εντυπωσιακές συσκευές φίλτρου όπως η «Chemex» ή το «Syphon».



ΚΑΦΕΣ 3ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ





H Coffee Island με τεράστια εμμονή στην ποιότητα και στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της «επιστήμης» του καφέ, αντιπροσωπεύει πλήρως αυτό που θα λέγαμε το «3ο κύμα του καφέ». Γι’ αυτούς που ο καλός καφές είναι σημαντική υπόθεση, τα καφεκοπτεία της Coffee Island σε συνδυασμό με το Home Barista Station που διαθέτουν, προσφέρουν τη δυνατότητα στον πελάτη να απολαμβάνει ποιοτικό καφέ 3ης γενιάς, ακόμα και στο σπίτι.

 

SPECIAL ΚΑΦΕΔΕΣ

Ιδιαίτερα ξεχωριστή επιλογή αποτελούν οι «limited edition καφέδες» της Coffee Island, οι οποίοι αποτελούν μέρος του «Coffee Island Microfarm Project», όπως ο Microfarm Santa Feliciana, Brazil. Ιδιαίτερα προσεγμένοι και μοναδικοί καφέδες που έχουν καλλιεργηθεί και καβουρδιστεί με πολύ συγκεκριμένα επιθυμητά γευστικά χαρακτηριστικά. Αυτοί είναι καφέδες που έχουν αξιολογηθεί με τις υψηλότερες βαθμολογίες από τον διεθνή οργανισμό του SCA. Κάθε διαφορετικό limited edition (ανά τρίμηνο) είναι μια μοναδική και καινούργια εμπειρία που δεν μπορεί να επαναληφθεί αφότου εξαντληθεί.

 



Για να μάθεις περισσότερα για το COFFEE ISLAND, πάτησε ΕΔΩ

 

 

 

COSTA COFFEE

Τα Costa Coffee λειτούργησαν το πρώτο τους κατάστημα το 1978 στο Λονδίνο. Στην Κύπρο ξεκίνησαν να σερβίρουν καφέ το 2005, με το πρώτο τους κατάστημα στη Λευκωσία. Σήμερα, 12 χρόνια μετά, διαθέτουν 21 καταστήματα σε όλο το νησί ενώ το δίκτυο τους συνεχώς μεγαλώνει, προσθέτοντας και υπηρεσία delivery στις επιλογές του πελάτη.

 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ COSTA COFFEE

Η φιλοσοφία των Costa Coffee έχει πάντα σαν γνώμονα τη διατήρηση και τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, μέσα στα καταστήματα τους. Μια πολυεπίπεδη εμπειρία, η οποία δημιουργεί ένα κλίμα οικειότητας και ζεστασιάς παρέα πάντα με εκπληκτικό καφέ, και όχι μόνο.

 


Μπορεί το Cold Brew να μην είναι ένα νέο ρόφημα στην κυπριακή αγορά, σίγουρα όμως το Cold Brew στα Costa Coffee θα αγγίξει την τελειότητα στον καφέ κρύας απόσταξης.




 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τα Costa Coffee είναι μια από τις πολυβραβευμένες αλυσίδες καφέ, έχοντας κερδίσει τον τίτλο της «Καλύτερης Αλυσίδας Καφέ στην Ευρώπη» για 5 συνεχόμενες χρόνιες, συμπεριλαμβανομένου του 2016, στα Allegra European Coffee Awards, ενώ στο ενεργητικό της η εταιρεία μετρά πολλά και διαφορετικά βραβεία.

 

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΦΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ





Η μαγεία του καφέ ξεκινά πολλά χιλιόμετρα μακριά, και συγκεκριμένα από τις χώρες στη «Ζώνη Καλλιέργειας του Καφέ» όπου καλλιεργούνται οι ποικιλίες Arabica και Robusta που χρησιμοποιούν τα Costa Coffee.

Ολόκληρη η διαδικασία ελέγχεται από την εταιρεία, από την  παραγωγή του καφέ (όλοι οι κόκκοι μαζεύονται με το χέρι), τη σωστή φύλαξη τους σε αεριζόμενες σακούλες, το blend, το καβούρδισα, το άλεσμα, μέχρι και την προσεκτική δημιουργία του φλιτζανιού. Οι κόκκοι του καφέ στο Costa Coffee αποστέλλονται στο υπερσύγχρονο Roastery (Paradise Street) του Costa στην Αγγλία, που έχει την ικανότητα να παράγει μέχρι και 45.000 τόνους καφέ το χρόνο. Εκεί η ομάδα γευσιγνωστών καφέ του Costa Coffee, δοκιμάζει όλες τις παρτίδες κόκκων καφέ που καταφθάνουν από τις χώρες στη ζώνη καλλιέργειας του καφέ.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για το καβούρδισμα είναι παραδοσιακά ιταλικά και ο καφές καβουρδίζεται αργά σε μικρές ποσότητες, ώστε να μη χάνει από την ποιότητα του.

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ COSTA COFFEE





Οι barista των Costa Coffee, εκπαιδεύονται όχι μόνο να φτιάχνουν άψογα ροφήματα, αλλά και για να κατανοούν όλη την διαδικασία παραγωγής του καφέ, από το άλεσμα των κόκκων μέχρι τη δημιουργία ενός φλιτζανιού εσπρέσο με πλούσια, χρυσαφένια crema (καϊμάκι).

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑ COSTA COFFEE...

Στα καταστήματα Costa Coffee μπορείτε να βρείτε ποιοτικά προϊόντα όπως θέρμους για κρύα και ζεστά ροφήματα ή φλιτζάνια σε υπέροχους χρωματισμούς και σχέδια. Το καλύτερο είναι πως αγοράζοντας ένα θέρμο ή φλιτζάνι από τα Costa Coffee και φέρνοντας το μαζί σου στις επόμενες επισκέψεις σου στα Costa για να σου σερβίρουν εκεί τον καφέ, δικαιούσαι 10% έκπτωση στο ρόφημα σου.

 

ΚΑΦΕΣ 3ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Αποτελεί ίσως τη ναυαρχίδα των καφέδων 3ης γενιάς, με το κοινό του να αυξάνεται συνεχώς, αναζητώντας στα Cold Brew, έναν καφέ ο οποίος ετοιμάζεται έπειτα από μια μακρά και ειδική διαδικασία απόσταξης. Μπορεί το Cold Brew, να μην είναι ένα νέο ρόφημα στην κυπριακή αγορά, σίγουρα όμως το Cold Brew στα Costa Coffee, τον οποίο θα μπορείτε να απολαμβάνετε πολύ σύντομα στα καταστήματα της εταιρείας στην Κύπρο, θα αγγίξει την τελειότητα στον καφέ κρύας απόσταξης.

 

SPECIAL ΚΑΦΕΔΕΣ





Το signature blend «Mocha Italia», είναι τόσο χαρακτηριστικό, που ακόμα και με κλειστά μάτια, μπορείς να καταλάβεις ότι απολαμβάνεις έναν καφέ Costa. Ένα blend το οποίο προκύπτει από την σωστή ισορροπία κόκκων Arabica, οι οποίοι δίνουν υπέροχα αρώματα και οξύτητα και κόκκων Robusta που δίνουν «σώμα» και crema (καϊμάκι), πετυχαίνοντας πάντοτε το τέλειο κρύο και ζεστό ρόφημα.



Για να μάθεις περισσότερα για το COSTA COFFEE, πάτησε ΕΔΩ

 

 

 

IPANEMA ESPRESSO

Η αρχή έγινε το 1964, από την Βραζιλία με την Ipanema Coffees να αλλάζει άρδην τη βιομηχανία του καφέ στη χώρα. 53 χρόνια αργότερα, η εταιρεία θεωρείται ως μια από τις πλέον σημαντικές και καινοτόμες φάρμες παγκοσμίως. Η Kawacom Hellas, ο επίσημος αντιπρόσωπος της Ipanema Espresso σε Ελλάδα και Κύπρο, ξεκίνησε την πορεία της το 2004 και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερα από 1500 ενεργά σημεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

 


Οι άνθρωποι που δουλεύουν και δημιουργούν καφέ Ipanema Espresso, αποτελούν την ισχυρότερη εγγύηση της εταιρείας.


ΕΜΠΕΙΡΙΑ IPANEMA ESPRESSO

Το κρεμώδες και γευστικά ισορροπημένο σώμα του Ipanema Espresso, με χαμηλή οξύτητα, πλούσιο άρωμα και γλυκιά επίγευση πορτοκαλιού και μελιού, μεταμορφώνει τις απλές καθημερινές στιγμές σε μοναδικά απολαυστικές εμπειρίες καφέ. Μία απλή δοκιμή θα σας πείσει, για την πραγματική αξία των πιστοποιημένων 100% Arabica κόκκων από τη Φάρμα Ipanema κατευθείαν στο φλιτζάνι σας.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο Ipanema Espresso,αναδείχθηκε ανάμεσα στους 10 καλύτερους καφέδες παγκοσμίως για την εφαρμογή σωστών γεωργικών πρακτικών που συντελούν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας καφέ με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Παράλληλα η φάρμα Ipanema έλαβε το βραβείο «outstanding producer» δηλαδή εξαιρετικού καφέ. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο στην αγορά του καφέ που δόθηκε από τον SCAE (Specialty coffee association of Europe) στην Κολονία της Γερμανίας. Και αυτές αποτελούν μόνο μερικές από τις βραβεύσεις της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

 

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΦΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ





12 εκατομμύρια καφεόδεντρα, κάθε χρόνο παράγουν περισσότερους από 7.000 τόνους καφέ 100% Arabica, ενός καφέ διάσημου για την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα των γευστικών και αρωματικών του χαρακτηριστικών και τη χαμηλή περιεκτικότητα του σε καφεΐνη. Οι παραγωγοί επιλέγουν προσεκτικά μόνο τους καλύτερους κόκκους για να δημιουργήσουν τον Ipanema Espresso, ο οποίος ακολουθεί ένα μοναδικό μονοπάτι πιστοποίησης ποιότητας. Όλη η μαγεία όμως είναι στο ψήσιμο, για αυτό και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παραγωγικής μονάδας του Ομίλου Ipanema στην Ελλάδα, που εξυπηρετούν όλη την Ευρώπη, το άρωμα του φρεσκοψημένου καφέ παραλύει τις αισθήσεις.  

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ IPANEMA ESPRESSO





Οι άνθρωποι που δουλεύουν και δημιουργούν καφέ Ipanema Espresso, αποτελούν την ισχυρότερη εγγύηση της εταιρείας. Δεν χρειάζεται εμπειρία, εκπαιδεύονται με αυστηρή προσήλωση στα πρότυπα ποιότητας Ipanema, λαμβάνοντας μέρος στα  ολοκληρωμένα θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια καφεγνωσίας και προετοιμασίας προϊόντων καφέ που παραδίδονται από τους ειδικά εκπαιδευμένους συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι μεταφέρουν άρτια την τεχνογνωσία της Φάρμας Ipanema.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟ IPANEMA ESPRESSO...

Πέραν από τις υπηρεσίες «take-away» και  «delivery», στο κατάστημα της Ipanema Espresso μπορείτε να βρείτε μια ολοκληρωμένη σειρά από το εκλεκτό τσάι «Tea Tales», τον καφέ Ipanema Espresso και διάφορους μονοποικιλιακούς καφέδες για το σπίτι, ενώ μπορείτε να επιλέξετε και μερικά από τα πιο design προϊόντα – accessories για έναν καλό αρωματικό καφέ Ipanema Espresso.

 

ΚΑΦΕΣ 3ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ





Ο καφές τρίτου κύματος (Third wave Coffee), αποτελεί την εξέλιξη του είδους. Μια φιλοσοφία ανάδειξης του καφέ ως πρώτη ύλη, για μεγαλύτερη απόλαυση. Η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων ποικιλιών καφέ, έγκειται στα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά (οξύτητα, σώμα, γεύση, άρωμα) που συνθέτουν το προφίλ τους, καθώς επίσης και στη διασφαλισμένη πορεία τους από τον κόκκο έως το φλιτζάνι.

 

SPECIAL ΚΑΦΕΔΕΣ





Ο καφές που παράγεται με τη μέθοδο του cold brewing είναι εξαιρετικά αρωματικός, έχει πλούσια γεύση, δεν αφήνει πικρή επίγευση και είναι χαμηλός σε οξύτητα. Το παγωμένο νερό που χρησιμοποιείται στη διαδικασία παρασκευής του, και ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί, αφήνει τα αρώματα να απελευθερωθούν, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τα γευστικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας του καφέ.

Στα Ipanema Espresso, εξειδικεύονται στη συγκεκριμένη μέθοδο απόσταξης, χρησιμοποιώντας τα ειδικά γυάλινα Cold Drip Towers. Μια διαδικασία απόσταξης που μπορεί να διαρκέσει από 7 έως 12 ώρες. 



Για να μάθεις περισσότερα για τον IPANEMA ESPRESSO, πάτησε ΕΔΩ



 

 

STARBUCKS


Η Starbucks έχει τελειοποιήσει την τέχνη και επιστήμη του καβουρδίσματος για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά των ξεχωριστών καφέδων της.


Τα Starbucks αποτελούν τη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, με έδρα το Seattle και ιδρύθηκαν το 1971. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν πέραν των 21.536 καταστημάτων σε 64 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου όπου και δραστηριοποιείται από το 2003 ανοίγοντας συνολικά σήμερα, 10 καταστήματα σε όλες τις πόλεις.

 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ STARBUCKS





Όταν κάποιος επισκέπτεται ένα κατάστημα Starbucks, δεν απολαμβάνει μόνο καφέ υψηλής ποιότητας, αλλά συναντά υπέροχους ανθρώπους, ακούει ποιοτική μουσική και χαλαρώνει σε ένα άνετο και ευχάριστο χώρο συνάντησης. Στα καταστήματα Starbucks προσφέρονται 11 διαφορετικές ποικιλίες από όλο τον κόσμο - τον οποίο προμηθεύονται απευθείας από τις χώρες προέλευσης του. 

Παράλληλα, προσφέρουν διαρκώς νέα προϊόντα που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες τους κάθε πελάτη, με τα εξατομικευμένα ροφήματα να φτάνουν τους  87.000 διαφορετικούς συνδυασμούς. Ενώ πλέον ένας καφές από τα Starbucks έχει και όνομα, το δικό σου όνομα, το οποίο αναγράφεται χειρόγραφα στο ποτήρι σου.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Με κύριους στόχους την προσφορά του ποιοτικότερου καφέ, τη δημιουργία εξαιρετικής εμπειρίας για τον κάθε ένα πελάτη ξεχωριστά και του να αποτελεί ένα άριστο περιβάλλον εργασίας, η εταιρία έχει διακριθεί επανειλημμένα σε διαφορετικούς θεσμούς και άξονες.

Ενδεικτικά:

- Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με έμφαση στις δράσεις για τη βιωσιμότητα του ποιοτικού καφέ και τη στήριξη καλλιεργητών καφέ (2007-2015).

- Άριστο Εργασιακό Περιβάλλον (2014)  

- Επιχειρηματικές πρακτικές και δράσεις (π.χ.  World’s Most Admired Companies Fortune No.3 το 2017, ενώ διακρίνεται στον θεσμό αυτό από το 2003)

 

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΦΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ





Ενώ ο καφές έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο, περισσότερο από το 90% των κόκκων καφέ καλλιεργείται και συλλέγεται στην Ισημερινή περιοχή του πλανήτη γνωστή ως «Ζώνη του Καφέ».

- Καφέδες μοναδικής προέλευσης (Singe Origin Coffees) που προέρχονται από μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, μία χώρα ή μια περιφέρεια όπως Κένυα (Starbucks Kenya), Γουατεμάλα (Starbucks Guatelama Antigua), Ινδονησία (Starbucks Sumatra) και Κολομβία (Starurbucks Colombia Nariño).

- Πολυεθνικά χαρμάνια, που δημιουργούνται από τον συνδυασμό ποικιλιών καφέ από διαφορετικές χώρες, και τύπο καβουρδίσματος, όπως Starbucks Espresso Roast & Decaf Espresso Roast. Χαρμάνι που αποτελείται από κόκκους καφέ από την Λατινική Αμερική και την Ασία / Ειρηνικό.

Η Starbucks έχει τελειοποιήσει την τέχνη και επιστήμη του καβουρδίσματος για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά των ξεχωριστών καφέδων της. Ανάλογα με την εκάστοτε παρτίδα κόκκων καφέ, η θερμοκρασία καβουρδίσματος, μπορεί να αγγίξει τους 232 C° και να διαρκέσει από 9 έως 15 λεπτά (ανάλογα με την ποικιλία καφέ). Οι ποικιλίες διαχωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες καβουρδίσματος, ξανθοί, μεσαίου καβουρδίσματος καφέδες και σκούρου καβουρδίσματος καφέδες.

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ STARBUCKS





Η φιλοσοφία, οι αξίες και οι διαδικασίες της εταιρείας στοχεύουν στην καλλιέργεια του ανθρώπινου πνεύματος, γι’ αυτό και όποιος εργάζεται στα STARBUCKS είναι κάτι περισσότερο από εργαζόμενος. Η εταιρεία προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης δεξιοτήτων και επαγγελματικής εξέλιξης, με την εκπαίδευση να αποτελεί βασικό πυλώνα στο πλαίσιο αυτό.

Ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι το Coffee Master Training, κατά τη διάρκεια του οποίου οι partners εκπαιδεύονται σε βάθος, για θέματα όπως η καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία και αγορά του καφέ, τεχνικές γευσιγνωσίας και προετοιμασίας καφέ στο σπίτι.

Με εκλεπτυσμένο ουρανίσκο, αλλά και τέλεια επικοινωνιακά προσόντα, ένας Coffee Master των Starbucks οργανώνει και ηγείται σεμινάρια για τον καφέ και τη δοκιμή καφέ για άλλους συνεργάτες και πελάτες και στην Κύπρο αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχει μια ομάδα από Coffee Masters.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑ STARBUCKS...





Στα καταστήματα Starbucks οι καταναλωτές μπορούν να βρουν μοναδικά αξεσουάρ για τον καφέ και το τσάι όπως κούπες, θέρμος, tumblers σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα, πρέσες καφέ (καφετιέρες με έμβολο), μηχανές άλεσης κ.α., που αποτελούν πρωτότυπες προτάσεις δώρων.

 

ΚΑΦΕΣ 3ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ





Το 3ο κύμα του καφέ αποτελεί τη συλλογική δράση μιας κοινότητας που αποτελείται από λάτρεις του καφέ σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην ουσία ο καφές 3ης γενιάς, αφορά ποικιλίες καφέ που παράγονται σε μικρές ποσότητες και είθισται να καβουρδίζονται στο χώρο σερβιρίσματός τους. Από το 2014, η εταιρεία διαθέτει το 1ο κατάστημα Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room (http://roastery.starbucks.com/) στο οποίο οι λάτρεις του καφέ έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στον κόσμο του καφέ μέσα από ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια.

Στα καταστήματά της εταιρείας στην Κύπρο, οι λάτρεις του καφέ έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τον καφέ από τους baristas και Coffee Masters, ενώ μπορούν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στον χώρο του καφέ, στα «Σεμινάρια Καφέ» που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

SPECIAL ΚΑΦΕΔΕΣ

Αυτό το καλοκαίρι, θα απολαύσεις τον Starbucks Cold Brew, ένα ξεχωριστό χαρμάνι για μια ξεχωριστή μέθοδο εκχύλισης κρύου καφέ και μια νέα παραλλαγή του, το Vanilla Sweet Cream Cold Brew με μια επιπλέον πινελιά που κάνει τη διαφορά: Μια δόση γλυκιάς κρέμας & βανίλιας στο τελείωμά του.

 

Για να μάθεις περισσότερα για τα STARBUCKS, πάτησε ΕΔΩ

 

 

Sponsored Content


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ