Η διαφορετική πρόταση των Coffee Island

Μια διαφορετική πρόταση που κατάφερε να πείσει από την πρώτη στιγμή όλους εκείνους που παίρνουν τον καφέ στα σοβαρά, ξεκίνησε το 1999, από το κέντρο της Πάτρας με ένα μικρό παραδοσιακό καφεκοπτείο.

 


Article featured image
Article featured image

Από τότε μέχρι σήμερα δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαμβάνουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, αλλά και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού, άκρως ποιοτικού καφέ. Σήμερα η εταιρεία αριθμεί 358 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία και Καναδά. Στην Κύπρο η αγαπημένη αλυσίδα καφέ ξεκίνησε τη λειτουργία της για πρώτη φορά το 2009 στη Λευκωσία με τα επόμενα χρόνια να αγγίζει τα 39 καταστήματα σε όλη το νησί.

 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ COFFEE ISLAND

Η αποστολή της Coffee Island είναι να προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ «from bean to cup». Η εταιρεία επενδύει στην πρώτη ύλη μέσω του direct trade, με τους παραγωγούς, πετυχαίνοντας έτσι τον πλήρη έλεγχο της όλης διαδικασίας, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα καφέ. Η γευστική εμπειρία αρχίζει στα καφεκοπτεία της Coffee Island, με ένα πρωτοποριακό μοντέλο όπου μπορείς να διαλέξεις ένα συγκεκριμένο είδος καφέ από το καφεκοπτείο και να ζητήσεις από τον Barista να σου τον αλέσει για το σπίτι ή για να τον απολαύσεις εκείνη την στιγμή.

Πέρα από τις διαδεδομένες επιλογές ροφημάτων espresso, η εταιρεία προσφέρει και μια πληθώρα άλλων επιλογών, όπως καφέδες φίλτρου και κυπριακού προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικές μεθόδους εκχύλισης, όπως η παρασκευή καφέ φίλτρου με την συσκευή Hario V60, η οποία δίνει ένα πιο ολοκληρωμένο και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο καφές όταν αλεστεί στα πρώτα 15” χάνει το 60% των αρωμάτων του, αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να είναι πάντα φρέσκο-αλεσμένος, έτσι ώστε να μας δίνει ένα ολοκληρωμένο, υψηλής ποιότητας γευστικό προφίλ.

 



ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Από το 2012 μέχρι και το 2016 η αλυσίδα καφέ Coffee Island έχει κατακτήσει μια πληθώρα βραβείων, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται καινούργια βραβεία, με ένα από τα τελευταία, το «Best Coffee Chain — Southern Europe» να την κατατάσσει στην κορυφή της Ευρώπης.

2012 Franchise Awards – Fast Growth Franchisor

2013 Franchise Awards – Fast Growth Franchisor

2013 Franchise Awards – Best Concept Redesign

2014 Franchise Awards – Fast Growth Franchisor

2014 Franchise Awards – Best Concept Redesign

2014 European Business Awards – National Champion

2014 European Coffee Awards – 10 best coffee chains in Southern Europe

2015 Franchise Awards – Bespoken Franchisor

2015 European Business Awards – National Champion

2015 European Business Awards – The Elite Award for Growth Strategy

2016 Franchise Awards – Fast Growth Franchisor

2016 European Business Awards – National Champion

2016 Best Coffee Chain — Southern Europe

 



 

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΦΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ

Επενδύοντας στην πρώτη ύλη μέσω της άμεσης συνεργασίας, δημιουργεί αμοιβαίες επωφελείς σχέσεις με τους μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ που βασίζονται στον σεβασμό και οδηγούν σε βιώσιμες και μακροχρόνιες συμφωνίες. Η ανταλλαγή γνώσεων με τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και η αποκλειστική και άμεση συνεργασία, τους επιτρέπει να εξασφαλίζουν την υψηλότερη ποιότητα καφέ (specialty coffee) όπως αυτό ορίζεται από τα διεθνή πρότυπα.

Οι εξερευνητές της Coffee Island ψάχνουν για φάρμες που όχι μόνο καλλιεργούν καφέ, αλλά καλλιεργούν την κουλτούρα του καφέ. Φάρμες που φροντίζουν για υψηλές παραγωγικές μεθόδους, για την ποιότητα των ωμών κόκκων, την ποιότητα εργασίας των εργαζομένων, καθώς και για το μικρόκλιμα της περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται.

Είναι εντυπωσιακό το ότι έχουν αποκλειστικές περιοχές που παράγουν συγκεκριμένο καφέ μόνο για την Coffee Island στη Βραζιλία και τη Γουατεμάλα. Η προσέγγιση της εταιρίας η οποία είναι «περιορισμένη ποσότητα, καλύτερη ποιότητα», γίνεται διακριτή στους «Limited edition Microfarm καφέδες», όσο και στις «Specialty μονοποικιλίες». Καφέδες που έχουν περάσει όλα τα κριτήρια και έχουν βαθμολογηθεί ως «specialty» από τους αυστηρούς κριτές του SCA. 

Το ταξίδι του ωμού καφέ συνεχίζει φτάνοντας στις εγκαταστάσεις καβουρδίσματος και παραγωγής της Coffee Island στην Πάτρα. Είναι εκεί που βρίσκονται τα καλά κρυμμένα μυστικά των αποκλειστικών χαρμανιών τους με τις πολύπλοκες καμπύλες καβουρδίσματος, ειδικά ανεπτυγμένες έτσι ώστε να αναδείξουν τα γευστικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. 

Οι αλλεπάλληλες δοκιμές και ο εξονυχιστικός ποιοτικός έλεγχος από τα διεθνή πιστοποιημένα στελέχη της εταιρίας (Q-Graders - SCAE Trainers) εξασφαλίζουν την ποιοτική υπεροχή για την οποία και φημίζεται η Coffee Island.

 



 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ COFFEE ISLAND

Η εταιρεία Coffee Island επενδύει πολύ στην εκπαίδευση των Baristi, γι’ αυτό δημιούργησε 4 υπερσύγχρονα εκπαιδευτήρια, σύμφωνα με τα πρότυπα του SCA. Σκοπός, η δημιουργία ειδικών του καφέ οι οποίοι θα προσφέρουν την  πιο ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ. Για τους ανθρώπους της Coffee Island, ο καφές είναι επιστήμη και θέλουν να την μοιραστούν με όλους. Οι Baristi της εταιρείας στην Κύπρο εκπαιδεύονται στο εκπαιδευτήριο της Λευκωσίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ενώ πολλοί απ’ αυτούς έχουν στην κατοχή τους αξιώσεις και βραβεύσεις για την εμπειρία και την ποιότητα καφέ που προσφέρουν.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑ COFFEE ISLAND

Σε κάθε κατάστημα της Coffee Island, πέρα από όλα τα χαρμάνια και τις μονοποικιλίες καφέ τα οποία μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι, διατίθενται επίσης όλες οι απαραίτητες χρηστικές συσκευές για την παρασκευή ενός καφέ Coffee Island, όπως μπρίκα του espresso, και εντυπωσιακές συσκευές φίλτρου όπως η «Chemex» ή το «Syphon».

 



 

ΚΑΦΕΣ 3ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

H Coffee Island με τεράστια εμμονή στην ποιότητα και στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της «επιστήμης» του καφέ, αντιπροσωπεύει πλήρως αυτό που θα λέγαμε το «3ο κύμα του καφέ». Γι’ αυτούς που ο καλός καφές είναι σημαντική υπόθεση, τα καφεκοπτεία της Coffee Island σε συνδυασμό με το Home Barista Station που διαθέτουν, προσφέρουν τη δυνατότητα στον πελάτη να απολαμβλάνει ποιοτικό καφέ 3ης γενιάς, ακόμα και στο σπίτι.

 

SPECIAL ΚΑΦΕΔΕΣ

Ιδιαίτερα ξεχωριστή επιλογή αποτελούν οι «limited edition καφέδες» της Coffee Island, οι οποίοι αποτελούν μέρος του «Coffee Island Microfarm Project», όπως ο Microfarm Santa Feliciana, Brazil. Ιδιαίτερα προσεγμένοι και μοναδικοί καφέδες που έχουν καλλιεργηθεί και καβουρδιστεί με πολύ συγκεκριμένα επιθυμητά γευστικά χαρακτηριστικά. Αυτοί είναι καφέδες που έχουν αξιολογηθεί με τις υψηλότερες βαθμολογίες από τον διεθνή οργανισμό του SCA. Κάθε διαφορετικό limited edition (ανά τρίμηνο) είναι μια μοναδική και καινούργια εμπειρία που δεν μπορεί να επαναληφθεί αφότου εξαντληθεί.

 

 

Sponsored Content


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ