Μήπως να κάναμε ένα υφυπουργείο Αισθητικής στην Κύπρο;

Μήπως, εκτός από το υπουργείο Εσωτερικών και το Εξωτερικών, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει και ένα Υφυπουργείο Εσωτερικών και Εξωτερικών Χώρων;

 


Article featured image
Article featured image

Βρεθήκαμε στον Πρωταρά και συγκεκριμένα στην παραλία του Cavo Maris. Ναι μεν η παραλία ήταν ακόμα εκεί (πλέον, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο με τη φόρα που έχουν πάρει οι μπουλντόζες των τοπικών Αρχών), πλην όμως έλειπε το γήπεδο του βόλεϊ, όπως επίσης και η ξύλινη τουαλέτα.

Οργανωμένη παραλία σου λέει. Κι όταν λέμε οργανωμένη, τι ακριβώς είπαμε πώς εννοούμε; Αν η ομπρέλα και το κρεβατάκι θεωρούνται οργάνωση, αλλά η φυσική ανάγκη στην παραλία είναι πολυτέλεια και κάτι εξεζητημένο, ζήτω που… χεστήκαμε!

Βέβαια, για να μην τους αδικούμε κι εντελώς, στο σημείο κοντά στο σπιτάκι του ναυαγοσώστη με τα δύο υποτυπώδη αποδυτήρια, ξεφύτρωσε ένα (διακριτικό δεν το λες) λευκό προκατασκευασμένο πράγμα -λυόμενο συνηθίζουμε να το λέμε στην Κύπρο- που ενδεχομένως και να ‘ναι τουαλέτες. Δεν μάθαμε όπως ποτέ τη χρήση του, αφού ήταν κλειδωμένο.

Αντίστοιχης αισθητικής είναι και το λυόμενο σε μια άλλη παραλία που… έκανε καινούργια ο Δήμος Παραλιμνίου, το Green Bay (βλέπε φωτό), το οποίο μάλιστα γειτνιάζει με το Cavo Maris. Ναι, είναι το Green Bay αυτό που βλέπεις. Μετά το Sirena Bay, οι τοπικοί Άρχοντες «ομόρφυναν» και το Green Bay, το οποίο έπαψε να αποτελεί... κρυμμένο κολπίσκο.

Μην ρωτήσεις γιατί και πώς μπήκαν οι μπουλντόζες, αφού η απάντηση που θα πάρεις από τους υπεύθυνους είναι κονσέρβας: «Έπαθε διάβρωση και καθίζηση και άλλα πολλά κακά, οπότε έπρεπε να γίνει όλο αυτό που έγινε». Ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων θα σου πούνε… Ok, ας δεχτούμε ότι έπαθε διάβρωση, τις τουαλέτες αυτές τις διακριτικές που, πέραν του ότι φαίνονται από το διάστημα, δεν έχουν καμιά αισθητική συνοχή με τον περιβάλλοντα χώρο, ποιος άνθρωπος είχε τη φαεινή ιδέα να τις κατεβάσει στην παραλία;

Ποιος να τις παρήγγειλε και τις έφερε μέχρι εκεί; Ο Δήμαρχος, ο ναυαγοσώστης, ο επιστάτης, ο κλητήρας, κανένας από τους πιο πάνω ή όλοι οι πιο πάνω μαζί;

Αφού βαλθήκατε να μην αφήσετε παραλία για παραλία ανοργάνωτη, φροντίστε τουλάχιστον για μερικές από τις ανάγκες μας -τουλάχιστον τις φυσικές. Κι αφού βαλθήκατε να τις ομορφύνετε, όπως συχνά ισχυρίζεστε, επενδύστε και λιγάκι στην αισθητική. Είμαστε στο 2017, ο τσίγκος πέθανε! Βρείτε τρόπο να μας πείσετε ότι δεν σας νοιάζει μόνο πώς θα προσθέσετε ακόμα μερικά μηδενικά στους λογαριασμούς του Δήμου με το τέλος της σαιζόν, προσθέτοντας μερικές ακόμα σειρές από κρεβατάκια.

Για παραλίες διαβρωμένες μάς μιλάτε συχνά. Σε σχέση όμως με τις διαβρωμένες νοοτροπίες, μούγκα!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ