Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο κινουμένων σχεδίων για παιδιά

Στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου και σε συνεργασία με το Animation Workshop του πανεπιστημίου του Viborg της Δανίας (VIA University College), διοργανώνεται ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο κινουμένων σχεδίων για παιδιά.

 


Article featured image
Article featured image

Το επίσημο φεστιβάλ Animation της Κύπρου Όψεις του Κόσμου, ο Διεθνής Οργανισμός της UNESCO για το Animation ASIFA και το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, σε συνεργασία με το γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρος και το ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο, ανακοινώνουν την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με το Animation Workshop του πανεπιστημίου του Viborg της Δανίας (VIA University College) που στόχο έχει τη διοργάνωση μιας σειράς αναπτυξιακών εργαστηρίων βασισμένων στην κοινή εκτίμηση που έχουν τόσο για την τέχνη των κινουμένων σχεδίων όσο και για την ποικιλόμορφη εφαρμογή της ως ένα δημιουργικό, εκπαιδευτικό και επικοινωνιακό μέσο.

Στην καρδιά αυτών των εργαστηρίων βρίσκεται και το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για παιδιά ηλικίας 10-12 χρονών που θα διοργανωθεί στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο, μεταξύ 24-26 Ιουνίου 2017 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν κατάλληλες για την ηλικία τους εκπαιδευτικές στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής κινουμένων σχεδίων για να προσεγγίσουν έργα τέχνης, τόσο από την Κύπρο όσο και από τη Δανία. Έτσι θα αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της τέχνης ως μέσο επικοινωνίας μηνυμάτων και συναισθημάτων μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στο να βοηθήσει τους μαθητές να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα οπτικών μηνυμάτων και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους με όχημα τα έργα τέχνης ως μέσο διερεύνησης των προσωπικών στάσεων, αξίων και πεποιθήσεων.

Η εκπαιδευτική προσέγγιση θα έχει διττό χαρακτήρα: από τη μια τα παιδιά να αποκομίσουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις και από την άλλη να ψυχαγωγηθούν μέσα από μία ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Αυτό το εργαστήρι θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία εργαστηρίων τόσο στην Κύπρο όσο και στη Δανία, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικής εμπειρίας με ιδιαίτερη έμφαση στην πτυχή της έρευνας και πώς η δημιουργία κινουμένων σχεδίων μπορεί να βοηθήσει την εκπαιδευτική διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης της ιστορίας της τέχνης. Τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας θα είναι σημαντικά και για την επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Almyra, στην Πάφο, μεταξύ 24 και 26 Ιουνίου.

 

 

Πρόγραμμα:

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

1η Συνάντηση 12:00 - 13:00

Τα παιδιά γνωρίζουν τους καλλιτέχνες (από Κύπρο και Δανία) και βασικά εικαστικά στοιχεία για αυτά, τοποθετώντας τα στο πολιτιστικό τους υπόβαθρο.

Διάλειμμα 13:00 - 13:30

2η Συνάντηση 13:30 - 15:00

Τα παιδιά δημιουργούν ιστορίες μέσω εικόνων, αναπτύσσουν χαρακτήρες,

δημιουργούν φιγούρες και το πλαίσιό τους.

 

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

3η Συνάντηση 10:00 - 11:30

Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να ζωντανεύουν χαρακτήρες, να σηματοδοτούν αλλά και να ερμηνεύουν, να δημιουργούν τα δικά τους κινούμενα σχέδια.

Διάλειμμα 11:30 - 12:00

3η Συνάντηση (συνέχεια) 12:00 - 13:30

Διάλειμμα 13:30 - 14:00

4η Συνάντηση 14:00 - 15:00

Τα παιδιά εμπλέκονται στη διαδικασία της προβολής της ταινίας.

 

Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ ανά άτομο

Επίσημη στήριξη: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

EFFE Label (European Festival Association) 2017-2018

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Πάφος 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: fotinilarkou@hotmail.com Φωτεινή Λάρκου (πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου εδώ: www.animafest.com.cy ή στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook: Facebook/Animafest Cyprus

Περισσότερες πληροφορίες για το Animation Workshop στο Viborg εδώ:  http://www.animwork.dk/en/

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ