«Κόπηκε» η Ριάνα, ο Άσιμος και ο Σαββόπουλος από την ύλη των θρησκευτικών

Τι ακριβώς έπαθε η Εκκλησία της Ελλάδας; Και τώρα τι θ’ απογίνουμε χωρίς Umbrella;

 


Article featured image
Article featured image

Το διαβάζαμε από χθες και στην αρχή το θεωρήσαμε ακόμη μια hoax είδηση, από εκείνες που γίνονται μόνο προς άγραν λίγων περισσότερων κλικς. Τελικά, όμως, ήταν αληθινή.

«Έκοψαν τη Ριάνα, τον Άσιμο και τον Σαββόπουλο από την ύλη των θρησκευτικών», έλεγαν οι διάφοροι τίτλοι στα post που περνούσαν από το timeline μας. Η πρώτη σκέψη βέβαια ήταν ‘τι γύρευαν οι στίχοι από το τραγούδι umbrella της Ριάνα στο βιβλίο των θρησκευτικών;’. Αυτό, όμως, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο (sic).

Όπως λοιπόν αναφέρει η είδηση, σε έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας, όπου η Εκκλησία πραγματοποίησε διάλογο με την Πολιτεία, ζητήθηκε από την Εκκλησία και έγινε δεκτό από την Πολιτεία, να καταργηθούν από το εκπαιδευτικό υλικό των θρησκευτικών της Α' Λυκείου οι στίχοι από το τραγούδι της Ριάνα «Umbrella», οι στίχοι του τραγουδιού του Νικόλα Άσιμου «Ο Μπαγάσας» και η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου. Παράλληλα, αφαιρέθηκε από το εκπαιδευτικό υλικό της Β' Λυκείου μια γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους.

Παράλληλα, η Εκκλησία της Ελλάδος επανάφερε το ζήτημα της γιόγκα, ζητώντας να δηλωθεί με σαφήνεια στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου, ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική, αλλά θρησκευτική πρακτική.

Και για το κλείσιμο έρχεται το καλύτερο, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ζητά στην εισήγηση του, όπως το υλικό μαθητείας που θα αποτελέσει τα βιβλία για το σχολικό έτος 2018-2019 «πριν τυπωθεί, θα τεθεί εις την διάθεσιν της Εκκλησίας για την απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση».

 

Αποσπάσματα από τις εισηγήσεις/αποφάσεις της Συνόδου, που περιλαμβάνουν κι άλλα κομμένα:

*Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ