«Γιατί αντί γιατρός επέλεξα να γίνω αισθητικός» [η φοιτήτρια που δίχασε απαντά]

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών, η 18χρονη φοιτήτρια Μαρία Χούσου βρέθηκε στο επίκεντρο του διαδικτυακού και όχι μόνο σχολιασμού, αρχικά για τη βαθμολογία που πέτυχε (19.065 μόρια) και έπειτα για την απόφαση της να επιλέξει να σπουδάσει στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Θεσσαλονίκης, αντί για την Ιατρική Αθηνών ή κάποιο άλλο παρεμφερή κλάδο.

 


Article featured image
Article featured image

Ναι, είχε τη δυνατότητα να γίνει γιατρός και αυτή επέλεξε να γίνει αισθητικός. Μια επιλογή που κλόνισε ως φαίνεται ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν μπορούσε να καταλάβει πώς υπέπεσε σε αυτό το «παράπτωμα» και γιατί οι γονείς της, της επέτρεψαν να ακολουθήσει στην ουσία αυτό που γούσταρε και όχι αυτό που θα ήταν «πολιτικά ορθό» (τα επικρητικά σχόλια στα social media δεν ήταν λίγα).

Δέχθηκε κριτική, δέχθηκε στήριξη, δέχθηκε απόρριψη και αποδοχή για κάτι που στο τέλος της ημέρας δεν αφορούσε κανένα, παρά μόνο την ίδια.


Το θεώρησα και λίγο υποτιμητικό κατά κάποιο τρόπο όλο αυτό για τη σχολή μου. Η Ιατρική είναι μία άλλη σχολή, πιο δύσκολη προφανώς αλλά δεν παύει και η σχολή μου να έχει την αξία της.


Μετά τον αρχικό ντόρο που δημιουργήθηκε, η 18χρονη πλέον φοιτήτρια, Μαρία Χούσου αποφάσισε να δώσει τις δικές της απαντήσεις για την απόφαση που πήρε (όχι ότι το χρωστούσε σε κανέναν) μιλώντας στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης».

«Η Αισθητική μου άρεσε από μικρή ηλικία. Αποφάσισα ότι ήθελα να ακολουθήσω αυτό τον κλάδο στη 2α Γυμνασίου. Είχα πάει στο Γενικό Λύκειο, είχα μπει και στη 2α λυκείου ώσπου μία καθηγήτρια ανέφερε ότι όσοι ενδιαφέρονται για ΤΕΙ είναι καλύτερο να πηγαίνουν από τα ΕΠΑΛ γιατί είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα και λίγο πιο χαλαρά. Εν τέλει πήγα στα ΕΠΑΛ» τόνισε η Μαρία Χούσου.  

Στη συνέχεια ομολόγησε ότι στην αρχή δεν γνώριζε ότι μπορούσε να περάσει σε όλες αυτές τις σχολές, κάτι που ανακάλυψε όταν πήγε να κάνει το μηχανογραφικό της: «Δεν ήξερα όλες τις σχολές που μπορούσα να περάσω και δεν το είχα ψάξει γιατί ήθελα την Αισθητική ούτως ή αλλιώς. Όταν πήγα να κάνω το μηχανογραφικό μου είδα ότι περνάω στην Ιατρική αλλά και στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική στην Αλεξανδρούπολη που συγκεκριμένα με ενδιέφερε. Το σκέφτηκα 2-3 μέρες και είπα στον εαυτό μου ότι από τη στιγμή που τόσα χρόνια αυτό λέω ότι θέλω να κάνω, αυτό θα κάνω».  

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της, ανάφερε: «Το θεώρησα και λίγο υποτιμητικό κατά κάποιο τρόπο όλο αυτό για τη σχολή μου. Η Ιατρική είναι μία άλλη σχολή, πιο δύσκολη προφανώς αλλά δεν παύει και η σχολή μου να έχει την αξία της». Στο πλευρό της 18χρονης βρίσκεται τόσο η οικογένεια της και ο παππούς της ο οποίος ένιωσε υπερήφανος για το αποτέλεσμα και την επιλογή της και η χαρά του είναι απερίγραπτη.  

 

Δείτε τη συνέντευξη της Μαρίας πιο κάτω: 

Με πληροφορίες από Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ