Τελικά, έγινε στην Ελλάδα μια τόσο «χυδαία» παράσταση;

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μαζικά στο διαδίκτυο, κυρίως σε πολλά ελλαδικά αμφιβόλου ποιότητας και κινήτρων sites, αλλά και στο Facebook από αρκετούς θιγμένους Έλληνες (ενίοτε και στην Κύπρο), μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται κάποιοι καλλιτέχνες οι οποίοι και καλά τοποθέτησαν κεριά στην πρωκτική τους περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Η φωτογραφία, που σύμφωνα τα δημοσιεύματα είναι από την Ελλάδα, συνοδεύεται μάλιστα με τον ισχυρισμό ότι σε αυτή βλέπουμε μια καλλιτεχνική έκθεση με όνομα «DEGENERATE 14», που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας και πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και καλά θα πάνε στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Πολλοί έγραφαν κιόλας (με κεφαλαία γράμματα και με πολλά θαυμαστικά) ότι ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!

Εννοείται πως η σοκ-και-δέος-είδηση αυτή αναδημοσιεύθηκε από ουκ ολίγα σάιτ, με το ίδιο ακριβώς λεκτικό, με τον ίδιο τίτλο και με την ίδια διάθεση να κατασπαράξουμε τόσο τους φερόμενους ως καλλιτέχνες που τόλμησαν να προσβάλουν την αισθητική μας σε γη ελληνική όσο και το υπουργείο που υπέπεσε σε τόσο μέγα σφάλμα χρηματοδοτώντας ένα τόσο μεγάλο αίσχος.

Μεταξύ άλλων, το είδαμε στο hellas-now.com, στο ethnikismos.net, στο attikanea, στο oparlapipas.gr, στο pesotithes.gr, στο voicenews.gr και σε πολλά άλλα.

Ρίξε μια ματιά σε ένα από τα δημοσιεύματα και θα καταλάβεις τι συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, με τα sites που «τσιμπάνε» και αναδημοσιεύουν ό,τι περάσει από μπροστά τους.

 



 

Φυσικά, τίποτα από τα πιο πάνω δεν ισχύει. Σύμφωνα με το Ellinika Hoaxes, το θέαμα που βλέπουμε δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα γιατί είναι από παράσταση στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, το γρουπ των «ιδιόρρυθμων - εκκεντρικών χορευτών» ονομάζεται «Young boy dancing group» και το οποίο κάνει περιοδεία σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

 



Στις 20 Σεπτεμβρίου έδωσαν παράσταση στο Yvonne Lambert και από εκεί προέρχεται η επίμαχη φωτογραφία. Η είσοδος ήταν δωρεάν.

 



Δεν υπάρχει κάποιο βίντεο δημοσιευμένο από την συγκεκριμένη παράσταση στο Yvonne Lambert αλλά μπορείτε να δείτε βίντεο από τους «Young boy dancing group» από διαφορετικές παραστάσεις. ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ.

Η επίμαχη φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα και όσα δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, καταρρίπτονται, αναφέρει καταληκτικά το Ellinika Hoaxes.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ