Βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και ανατολικά τμήματα του νησιού χωρίς να αποκλείονται και άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς τόσο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος ως τόσο αυξημένες νεφώσεις στα βορειοανατολικά τμήματα του νησιού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 13 στα παράλια και 2 στη Χιονίστρα όπου ενδέχεται να σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και ανατολικά-νοτιοανατολικά, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα σημερινά επίπεδα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές. Οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται σταδιακή γενίκευση των φαινομένων, με βροχές και καταιγίδες κυρίως από τα μεσάνυχτα και μετά.

Την Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα κυρίως το πρώτο μισό της μέρας. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας.

 

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά µετά το µεσηµέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν, κυρίως µετά το µεσηµέρι, µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα. Αργότερα το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχίζοντας από τα δυτικά. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Αργά το απόγευµα προς το βράδυ όµως, ο καιρός θα σηµειώσει σηµαντική βελτίωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ