Τέλος εποχής για τον Κώστα Γαβριηλίδη ως πρόεδρος της Accept

Έπειτα από 5 ½ χρόνια και 3 θητείες, όπως προνοεί το καταστατικό της οργάνωσης, παραδίδει τα ηνία σε άλλο άτομο.

 


Article featured image
Article featured image

Νέος πρόεδρος της Οργάνωσης είναι ο Νικόλας Τρύφων, ο οποίος εκλέγηκε χωρίς ανθυποψήφιο, σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 

Πιο κάτω η σχετική ανάρτησή του Κώστα Γαβριηλίδη σε σχέση με τη θητεία του στην Accept:

 

Αύριο, μετά από 5 ½ χρόνια, είναι η μέρα που τελειώνει η τρίτη και τελευταία θητεία μου ως ο πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος της Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου, μια θέση που κρατώ από τον Μάιο του 2012, αφού συμπληρώνω το μέγιστο συνεχόμενο χρόνο στον οποίο, βάσει καταστατικού μας (το οποίο εγώ συνέταξα), μπορεί ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας να ανήκει σε αυτό.

Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό για μένα και πως θα έρθουν τα πράγματα στο μέλλον, και ούτε αν θα ξαναβρεθώ κάποτε στο ΔΣ της Accept. Σίγουρα είναι μια σημαντική αλλαγή η οποία πιστεύω κυρίως θα ενδυναμώσει και θα βοηθήσει την Accept στα βήματα ενηλικίωσης της.

Αναμένετε νέες ιδέες και αντιδράσεις από το άτομο το οποίο από αύριο θα βρίσκεται στην Προεδρία της οργάνωσης και το οποίο θα έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μου και ελπίζω τη δική σας. Ήδη έχω ενημερώσει τα 4 μέλη του ΔΣ τα οποία συνεχίζουν την θητεία τους, και τους 4 υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση, πως με χαρά θα είμαι εκεί πλέον ως βοηθός της οργάνωσης. Αναμένω πως με την σύμφωνη γνώμη του νέου ΔΣ θα μπορέσω να επικεντρώσω και να συνεχίσω το έργο μου σε συγκεκριμένα κομμάτια της οργάνωσης που με ενδιαφέρουν άμεσα και που θα ήθελα να βοηθήσω να φέρουμε εις πέρας, και κυρίως το θέμα της Νομικής Αναγνώρισης Ταυτότητας Φύλου το οποίο αφορά την τρανς κοινότητα.

Στην Accept βρίσκομαι εδώ και 8 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2010, σε μια φάση που ακόμα προσπαθούσαμε να βρούμε όνομα για την οργάνωση με κόσμο κυριολεκτικά άγνωστο σε μένα. Δεν ήξερα κανέναν, έχοντας επιστρέψει πριν από μήνες από το Λονδίνο. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω μόνο στην ιστοσελίδα αυτής της ομάδας και έθετα μόνος μου τις κόκκινες γραμμές μου τις οποίες κάθε φορά, εν γνώση μου, ξεπερνούσα.

Πλούσια, πολλά και διαφορετικά τα συναισθήματα που μου πρόσφερε και που συνεχίζει να μου προσφέρει η Accept. Όχι πάντα καλά, δυστυχώς, αλλά αυτό δεν θα ήταν εφικτό άλλωστε. Οι χαρές, πάντως, μεγάλες. Αυτά τα αισθήματα είναι και ο λόγος για το οποίο κάποιος θέλει να είναι εθελοντής, για το κοινό καλό, για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, έστω για άλλους.

Αναγνωρίζω πως πολλές φορές ο έξω κόσμος βλέπει σε εμένα το πρόσωπο της οργάνωσης, και αυτό είναι πολύ άδικο γιατί η Accept αποτελείται από πολλούς άγνωστους εθελοντές. Τους ευχαριστώ όλους για την συνεργασία μας τόσα χρόνια και ιδιαίτερα τα άτομα που τα τελευταία 4 χρόνια ήμασταν μαζί στα διάφορα ΔΣ και που βοήθησαν να γίνει η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου, η Πολιτική Συμβίωση, η ποινικοποίηση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής ρητορικής και βίας, το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του ILGA το 2016 αλλά και πολλά άλλα. Χωρίς ένα δυνατό ΔΣ με κατανόηση και εμπιστοσύνη ο ένας για τον άλλο, πραγματικά δεν θα γινόταν τίποτε. Δεν είναι δουλειά για ένα άτομο αυτή.

Η ζωή της Accept είναι όλοι οι αφανείς κυρίως εθελοντές και σύμμαχοι που στηρίζουν αλλά δεν το κάνουν δημόσια λόγω ενός αναθεματισμένου στίγματος και φόβου. Θα αλλάξει κάποτε αυτό. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Αν μας έδειξαν κάτι οι τελευταίες μέρες είναι ότι δυστυχώς στην Κύπρο έχουμε ακόμη πολλά βήματα να κάνουμε για την αποδοχή των ΛΟΑΤΙ και να ξεφύγουμε από την υποκρισία μας.

Σε όσους ένιωσαν να τους επηρεάζουν προσωπικά λάθη που έκανα, ζητώ συγνώμη. Σε όσους δεν κατάφερα να απαντήσω, να μιλήσω, να βοηθήσω, πραγματικά απολογούμαι. Θα προσπαθήσω να επανορθώσω.

Ζείτε και άστε τους άλλους να ζήσουν ελεύθεροι.

Καλή δύναμη στην Accept.



 

Να αναφέρουμε πως, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου το «παρών» τους έδωσαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας και η Στέλλα Κυριακίδου (εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης), ο Χριστός Χριστοφίδης του ΑΚΕΛ, η Έφη Ξάνθου από τους Οικολόγους, η Άννα-Στέλλα Τριχινά από Συμμαχία, ο Χριστός Χριστόφιας, Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, εκπρόσωπος της Ολλανδικής Πρεσβείας, και τέλος, ο Γερμανός Πρέσβης με το σύζυγό του.

 

Ο νέος πρόεδρος της Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου, Νικόλας Τρύφων



Φωτπγραφία: CITY / Θεοδώρα Ιακώβου

 

Διαβάστε εδώ συνέντευξη του Νικόλα Τρύφων στη CITY


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ