Έντονες θα είναι οι βροχές που έρχονται στην Κύπρο

Την Πέμπτη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως το πρώτο μισό της μέρας, οι οποίες στο σύνολό τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και ολόκληρο, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση από τα 1650 μέτρα και άνω με χιονότρωση από τα 1750 μέτρα και άνω.

Οι βροχές θα είναι πιο συχνές και εκτεταμένες στο δυτικό μισό του νησιού σε σχέση με το ανατολικό μισό.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και ορεινά αλλά και σε περιοχές καταιγίδων.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 με 19 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με παγκύπριες βροχές μεγάλης διάρκειας.

Οι βροχές σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονες και παρατεταμένες με αυξημένη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες.

Στο Τρόοδος θα σημειώνεται χιονόπτωση από τα 1650 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα 1750 μέτρα και άνω. Η χιονόπτωση θα είναι κατά διαστήματα πυκνή με βαριές χιονοστρώσεις, κυρίως από τα 1800 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι ενισχύονται σημαντικά.

Την Παρασκευή αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Στο Τρόοδος θα σημειώνεται χιονόπτωση από τα 1650 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα 1750 μέτρα και άνω.

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από αντικυκλώνα και θερμές για την εποχή αέριες μάζες. Αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός με θερμοκρασίες πολύ πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, µε τα φαινόµενα να εξασθενούν προσωρινά νωρίς το απόγευµα.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά και νότια παράλια ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στις καταιγίδες τα φαινόµενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και αργότερα µεταβλητοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και παροδικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγµένη και αργότερα στα δυτικά και νότια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθει. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση. Το Σάββατο θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ