Δεν ξέρουμε αν θα έπρεπε να διδάσκεται στα πανεπιστήμια, πάντως διδάσκεται στα δημοτικά

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα υπέροχο βίντεο, στο οποίο παιδιά του δημοτικού ερμηνεύουν ένα από τα πιο γνωστά και πιο ωραία τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου.


Article featured image
Article featured image


Το βίντεο μέσα σε μερικές μέρες έχει μαζέψει 85 χιλιάδες views.


Το πρωί κάναμε μια συζήτηση στο γραφείο και χαριτολογώντας λέγαμε ότι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο, κυρίως από την άποψη ότι πολλοί στίχοι του σε βάζουν σε μια διαδικασία να ψάξεις για να μάθεις σε ποια γεγονότα, σε ποιους ανθρώπους και σε ποιους τόπους αναφέρεται. Και ιστορία μαθαίνεις ακούγοντάς τον και γεωγραφία και πολλά άλλα.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι (λαϊκοί, έντεχνοι, άτεχνοι) παραδέχονται πως πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Θανάσης θα καταφέρει ποτέ να «μπει» στις πανεπιστημιακές αίθουσες, παρόλα αυτά όμως χαιρόμαστε ιδιαίτερα με το περιεχόμενο του παρακάτω βίντεο. Παιδιά Δημοτικού ερμηνεύουν τον «Πεχλιβάνη», μαζί με τη δασκάλα τους αλλά και τον ίδιο τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ό,τι πιο ενθαρρυντικό είδαμε να βγαίνει τον τελευταίο καιρό από αίθουσα σχολείου.

Η λεζάντα αναφέρει: Στο Δημοτικό Σχολείο Μελίβοιας, με το Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου και με τον μεγάλο τραγουδοποιό Θανάση Παπακωσταντινου. Μπράβο στα παιδιά και τους δάσκαλους.

 



Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται κανονικά το βίντεο, πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε.



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ