Όλοι μιλάνε για το «ροζ λιβάδι» της Κλήρου

«Ήμουν τζι εγώ στην Κλήρου, στο χωραφούι με τις ανθισμένες αμυγδαλιές τζαι τα ροζ φκιορούθκια».

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Νικόλας Μεθοδίου

 

Ένα post στο Facebook με το σχόλιο που μόλις διάβασες μας έκανε να αναρωτηθούμε τι να εννοεί άραγε ο χρήστης που το έγραψε.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε λίγα εκατοστά πιο κάτω, αφού χθες Κυριακή πραγματικά όλο το Facebook μιλούσε για το «ροζ λιβάδι» της Κλήρου. Όλοι είχαν να ποστάρουν φωτογραφίες από το όμορφο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Να πούμε πως το εν λόγω χωράφι βρίσκεται στον δρόμο προς Φικάρδου, κοντά στο κοιμητήριο του χωριού, στους πρόποδες της Κορφής, του υψώματος δηλαδή που φαίνεται στο βάθος.

Το φαινόμενο με το «ροζ λιβάδι», όπως χαρακτηριστικά το ονόμασαν κάποιοι, παρατηρείται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, σε αρκετά σημεία στο χωριό. Απαραίτητη προϋπόθεση, φυσικά, είναι το χωράφι να μην έχει οργωθεί. Τα λουλούδια που είναι Σφυρούιν (Lamium Amplexicaule ή το λάμιον το περίβλαστον) και μενεξεδιά Σιλήνη, σε συνδυασμό με τις ανθισμένες αμυγδαλιές, την καταπράσινη φύση και το βουνό Κορφή ως background δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο.

 



Φωτογραφία: Κώστας Μαγειρούδης

 



Φωτογραφία: Nina Krekou



 

Πιο κάτω μερικές από τις δεκάδες φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Instagram τις τελευταίες ώρες με το hashtag #KLIROU

 




 

A post shared by About Cyprus (@about.cyprus) on




 



 

Όλοι μπορούμε να το απολαμβάνουμε και να το φωτογραφίζουμε, καλό είναι όμως να έχουμε κατά νου ότι εκτός από εμάς θέλουν κι άλλοι να το απολαύσουν, οπότε ας μην το καταστρέφουμε. Ούτε να κυλιόμαστε χρειάζεται, ούτε να στήνουμε τραπέζια μέσα (όπως κάναμε την Καθαρά Δευτέρα), ούτε να τρέχουμε πάνω-κάτω και να κόβουμε τα λουλούδια…

 



 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως την Κυριακή, 11 Μαρτίου, θα διεξαχθεί στην περιοχή, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, περίπατος-ορειβασία στην «Κορφή», (το βουνό που φαίνεται πίσω από τη φωτογραφία). Από εκεί η θέα είναι ανεπανάληπτη. Ο περίπατος θα αρχίσει από την Παναγία του Λάγνη, στις 10:00. Διοργανωτής είναι ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κλήρου, ενώ μαζί τους θα βρίσκονται παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Πεύκιου Γεωργιάδη και πολλοί άλλοι.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ