Το Robotex Cyprus 18 ξεκινάει [όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις]

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομποτικής στην Κύπρο επιστρέφει.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS) διοργανώνει τον 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής ROBOTEX, που θα γίνει στις 23 και 24 Ιουνίου, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου ως συνδιοργανωτές, τη Cyta ως Στρατηγικό Συνεργάτη και την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter, το ROBOTEX CYPRUS18 θα είναι φέτος αναβαθμισμένο τόσο από πλευράς νέων προκλήσεων (challenges), που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα, όσο και από πλευράς αριθμού ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Ο Διαγωνισμός ROBOTEX CYPRUS18 απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες με ενδιαφέρον στη ρομποτική τεχνολογία.  Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι δωρεάν και το βραβείο για τις νικήτριες ομάδες θα είναι, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ετοιμάσουν ομάδα από δύο μέχρι πέντε άτομα, η οποία θα δημιουργήσει ρομπότ με χρήση των πλατφορμών ENGINO, LEGO, EDISON και ARDUINO, ώστε να λάβουν μέρος στις διάφορες προκλήσεις.

Οι προκλήσεις, όπως μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO) και έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (MAZE) καθώς και η έκθεση κατασκευών (educational robotics) των παιδιών του δημοτικού, αναμένεται να έχουν απήχηση όχι μόνο στους νεαρούς διαγωνιζομένους, αλλά και στους φίλους και στις οικογένειές τους, που θα παρευρεθούν για να τους υποστηρίξουν.

Όσοι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ομάδα συμμετοχής μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.robotex.org.cy και να εγγραφούν μέχρι τις 23 Μαΐου 2018.

 

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής ROBOTEX πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 25 Ιουνίου το 2017 και καθιερώθηκε ως θεσμός, σε συνεργασία με τους διοργανωτές του αντίστοιχου Παγκόσμιου Διαγωνισμού, τον οργανισμό NPO ROBOTEX Εσθονίας.  Η περσινή διοργάνωση είχε τεράστια απήχηση, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία!  Συγκεκριμένα, 534 διαγωνιζόμενοι, 95 προπονητές, 85 εθελοντές και συνολικά 2.000 επισκέπτες κατέκλυσαν το Γήπεδο του Κεραυνού Στροβόλου, στη Λευκωσία.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση και αναβάθμιση της ρομποτικής στη χώρα μας, ενώ αποτελεί ένα σημαντικό έργο, που ενδυναμώνει διάφορους τομείς, όπως τεχνολογία, παιδεία, εκπαίδευση και νεολαία.  Στην κριτική επιτροπή του ROBOTEX CYPRUS18  θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κυπριακά Πανεπιστήμια και στην Οργανωτική Επιτροπή επαγγελματίες και φοιτητές του κλάδου της Πληροφορικής.

Το ROBOTEX CYPRUS18 διοργανώνει το CCS (www.ccs.org.cy), ο ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, επαγγελματικός και επιστημονικός Σύνδεσμος, που έχει ως στόχο την  προώθηση και αναβάθμιση του τομέα της Πληροφορικής και Τεχνολογίας στην Κύπρο.

 

H διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Digital Champion και στηρίζεται από κρατικούς φορείς, επαγγελματικούς συνδέσμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις: Χρυσοί Χορηγοί είναι η μοναδική κυπριακή εταιρία κατασκευής ρομπότ ENGINO και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου για Παιδιά Δημοτικού UCMAS. 



Αργυροί Χορηγοί είναι το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας – Παράρτημα Κύπρου και το ECDL (European Computer Driving License). Χάλκινοι Χορηγοί είναι οι οργανισμοί: η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Arnolds, Datatech, ETEK, Novatex Solutions, XM.

Υποτροφίες προσφέρουν όλα τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Frederick, UCLAN και Neapolis.

Υποστηρικτές είναι οι εταιρίες Gra.des και MATRIX.  Συνεργάτες είναι οι Σύνδεσμοι ACM, ΙΕΕΕ, Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής και Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής και Τεχνολογίας.

 

Κοινωνικά δίκτυα: 

Ακολουθείστε ενημερώσεις στο #RobotexCy

•  FB: www.facebook.com/RobotexCyprus

•  You tube: http://bit.ly/RobotexCyprusYoutube

•  Twitter: https://twitter.com/RobotexCyprus 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ