5+1 πιθανοί χώροι για τη διοργάνωση της Eurovision στην Κύπρο το 2019

Πού θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε τον διαγωνισμό αν -ο μη γένοιτο- κερδίσουμε φέτος;

 


Article featured image
Article featured image

-Τελικά, ποια είναι η εθνικότητα της Φουρέιρα;

-Εξαρτάται!

-Δηλαδή;

-Αν κερδίσει θα είναι Ελληνίδα, μην σου πω μέχρι βέρα Κυπραία και συχωριανή της Βίσση. Αν χάσει θα είναι αλλοδαπή που ήλθε και στέρησε δουλείες από τα δικά μας παιδιά!

 

Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν την κωμικοτραγικότητα της κατάστασης τα σχόλια στα social media. Αναφέρομαι, φυσικά, στα σχόλια των ανθρώπων με χιούμορ, γιατί οι υπόλοιποι εξακολουθούν να σφάζονται επειδή άνοιξε τα δάκτυλα σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό. Προφανώς, αν γύριζε την παλάμη ανάποδα μουντζώνοντάς μας δεν θα ενοχλούσε κανένα, καθότι η μούντζα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο!

Μετά από δύο εξοντωτικούς πολέμους στο Facebook, ο πρώτος διότι η Φουρέιρα «ήταν Αλβανίδα» -και λέω ήταν διότι αν κερδίσει θα της δώσουμε ελληνική ιθαγένεια, υπηκοότητα, εθνικότητα κλπ- και ο δεύτερος διότι σχημάτισε αλβανικό σύμβολο -τελικά της το συγχωρέσαμε διότι ανέβηκε στα προγνωστικά- φτάνουμε λίγο πριν την μεγάλη μάχη των μαχών. Το ενδιαφέρον για τη Γιουροβίζιον είναι σε πρωτοφανή επίπεδα, σε σημείο που φέτος θα την παρακολουθήσουν και στρέιτ τηλεθεατές!

Και η μεγάλη απορία είναι μια. Τι θα γίνει αν κερδίσουμε; Ξέρω πως αυτό είναι κάθε χρόνο η μεγάλη μας απορία, έστω κι αν οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι όσες και οι πιθανότητες της Ομόνοιας να κατακτήσει το φετινό κύπελο.

Εντούτοις, για κάποιο ανεξήγητο, μαζοχιστικό λόγο, κάθε χρόνο είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι «φέτος, θα το σηκώσουμε». Όπως σίγουρο είναι ότι στο τέλος, όταν πατώσουμε, θα μας φταίνε τα στημένα πολιτικά παιγνίδια των ανθελλήνων ευρωπαίων που «θέλουν να μας διαλύσουν, διότι ζηλεύουν τον πολιτισμό μας»…

 

Στο θέμα μας. Πού θα μπορούσαμε άραγε να διοργανώσουμε τον διαγωνισμό, αν -ο μη γένοιτο- κερδίσουμε φέτος; Οι επιλογές αρκετές και ενδιαφέρουσες.

 

Από τον Δημήτρη Τοκαρή

 

Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία. Παρόλο που είναι ατέλειωτη και πιο γνωστή πλέον ως Γεφύρι της Άρτας, θα μπορούσαμε να προβάλουμε εκεί το εθνικό μας θέμα, παρουσιάζοντάς την ως την τελευταία μισοκτισμένη πλατεία της Ευρώπης.

 

Τσίρειο Στάδιο, Λεμεσός. Οι Λεμεσιανοί πιστεύουν πως έτσι θα πάρουμε και πολλές ψήφους από τους Ρώσσους. Το μόνο αρνητικό είναι πως με βάση την έκθεση των εμπειρογνωμόνων, το εν λόγω γήπεδο μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει, και αντιλαμβάνεστε πως κάτι τέτοιο σε ζωντανή μετάδοση θα μας έκανε ρεζίλι ανά την υφήλιο.

 

Φονικούδες, Λαρνακα! Δικαιωματικά, αφού είναι η γενέτειρα των πιο γνωστών τραγουδιστών της Κύπρου, αλλά και της εθνικής μας φωνής, της Βίσση. Απλώς θα ζητήσουμε να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής της Γιουροβίζιον, ώστε να αξιοποιήσουμε τη μητέρα όλων των πανηγυριών, το παναύριν του Κατακλυσμού, και τους διάφορους καλλιτέχνες και λαϊκούς ποιητάρηδες που μαζεύονται για το μεγάλο διαγωνισμό Τσιαττιστών!

 

Elusion Cabaret, Πάφος. Πρώτον, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνος απείλησε με απόσχιση αν ο διαγωνισμός δεν διεξαχθεί στην πόλη της Αφροδίτης. Δεύτερο, θα έχουμε έτοιμο το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα του καμπαρέ και δεν θα χρειασθούμε έξοδα για χορογραφίες!

 

Τρίκκκης Πάλας, Ανθούπολη! Ένας διακαής πόθος πολλών συμπατριωτών μας, που κάθε χρόνο γεμίζουν το φέησμπουκ με σχόλια που ζητούν εκεί τη διοργάνωση! Ο λόγος; Παρόλο που το Τρίκκκης ακούγεται λίγο χωρκάτικο, κυρίως εξ αιτίας των τριών Κάππα, εντούτοις το Πάλας που ακολουθεί, και σημαίνει Παλάτι, του δίνει μια βασιλική αύρα και γκλαμουριά!

 

 

ΘΟΚ (στο προηγούμενο κτήριο, όπου έπεσε η στέγη), Λευκωσία. Θα είναι ένας τρόπος να πουλήσουμε μούρη, ότι προάγουμε και καλά πολιτισμό και λοιπά, γι’ αυτό επιλέξαμε ένα θέατρο... Για να δικαιολογήσουμε την πεσμένη στέγη, χωρίς να γίνουμε πολύ ρεζίλι, θα πούμε ότι πρόκειται για αρχαίο θέατρο, που κτίστηκε το 3000 προ Χριστού, και η στέγη έπεσε σε φοβερό σεισμό της αρχαιότητας, 9 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ και 28 βαθμών στη βλακεία που μας δέρνει.

 

Διάβασε επίσης: Τα πιο κακά tweets που διαβάσαμε στο #eurovisionCY

Διάβασε ακόμα: 23 πικρόχολα σχόλια που βρήκαμε στα διαδίκτυο για την ελληνική συμμετοχή


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ