Η Εθνική Κιτίου πάει Βραζιλία

Η ομάδα της Λάρνακας τα κατάφερε.

 


Article featured image
Article featured image

Έπειτα από ένα συναρπαστικό τελικό στον οποίο η ομάδα της Εθνικής Κιτίου κέρδισε, σφράγισε το εισιτήριό της για το Σάο Πάολο της Βραζιλίας.   

Την Πρωτομαγιά η ομάδα της Λάρνακας αγωνίστηκε στον παγκύπριο τουρνουά 5x5 του Neymar Jr, απέναντι στην Bayern Neverloosen από τη Λεμεσό την οποία νίκησε εξασφαλίζοντας ένα ταξίδι στη Βραζιλία και στον παγκόσμιο τελικό Παγκόσμιο Τελικό του Neymar Jr’s Five, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο.

Στα ημιτελικά έφτασαν οι ομάδες Νήσος Αγίων – Απελευθέρωση και KPMG, αμφότερες από τη Λευκωσία. Η διοργάνωση επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια, 16-25 χρόνων, αλλά και μερικούς μεγαλύτερους (κάθε ομάδα δικαιούτο και δύο παίκτες άνω των 25) να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε ένα ξεχωριστό 5x5 χωρίς τερματοφύλακα, διεκδικώντας το εισιτήριο για την Βραζιλία.

Η τελική φάση, όπου μετείχαν οι 16 καλύτερες ομάδες της Κύπρου, έγινε στη Φανερωμένη, στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μοναδικό urban football event, που έδωσε άρωμα… Βραζιλίας στην καρδιά της πρωτεύουσας και θύμισε στους μεγαλύτερους τα παλιά χρόνια, όταν η μπάλα παιζόταν στους δρόμους και στις αλάνες, ανάμεσα σε κτίρια. 

 



Επαρχιακοί προκριματικοί έγιναν σε Λάρνακα, Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ στη διοργάνωση μετείχαν ομάδες από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Στον Παγκόσμιο Τελικό που θα γίνει το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιούλη στο Σάο Πάολο, η Εθνική Κιτίου θα αγωνιστεί ανάμεσα στις πρωταθλήτριες 60 και πλέον χωρών που επισκέπτεται φέτος το Neymar Jr’s Five, στο οποίο μετέχουν 100.000 ποδοσφαιριστές παγκοσμίως. Παρών στους τελικούς θα είναι και ο Neymar Jr. Η διοργάνωση ενισχύει το Instituto Projeto Neymar Jr, την στέγη κάτω από την οποία συγκεντρώνεται το φιλανθρωπικό έργο του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ της μπάλας. Οι τελικοί φιλοξενούνται στο προάστιο του Σάο Πάολο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Neymar Jr παίζοντας street football.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ