Youth Empowered: Στόχος είναι, μέχρι το 2020, να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια 3.000 νέοι στην Κύπρο

Τρία στελέχη επιχειρήσεων εξηγούν γιατί το «Youth Empowered» είναι ξεχωριστό, αλλά και πώς επωφελούνται οι νέοι από το καινοτόμο Πρόγραμμα της Α/φοί Λανίτη και της Coca-Cola.

 


Article featured image
Article featured image

Εκατοντάδες νέοι και νέες από ολόκληρη την Κύπρο είχαν,  την προηγούμενη εβδομάδα,  την ευκαιρία να δικτυωθούν με σημαντικά στελέχη της αγοράς και να βελτιώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες, διεκδικώντας θέσεις εργασίας μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Youth Empowered» της Α/φοί Λανίτη και της Coca-Cola.  

Το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Κύπρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, στη Λεμεσό, μεταξύ 5-7 Ιουνίου, προσφέροντας σε νέους ηλικίας 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων και να λάβουν μέρος σε διαδραστικά workshops. Δεκαπέντε εταιρείες και οργανισμοί όπως CIM, Microsoft, EY, Delema/ΜcCANN, CYTA, ΑΝΤ1, ΙΝBusiness, Cyprus Marketing Youth Society, ergodotisi.com, ΑΚΤΗ, Grantexperts, Compass4U και Gloria Jeans, ένωσαν εθελοντικά τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα δυναμικό και αποτελεσματικό δίκτυο γνώσης και δικτύωσης.

 



Μιλώντας για τα στοιχεία που διαφοροποιούν το Πρόγραμμα της Α/φοί Λανίτη και της Coca-Cola, τρία στελέχη που συμμετείχαν εθελοντικά στο Πρόγραμμα ως μέντορες, εξηγούν γιατί το Youth Empowered είναι πραγματικά καινοτόμο και πως οι νέοι μπορούν να επωφεληθούν ουσιαστικά από τη συμμετοχή τους!

Ως μία δραστηριότητα που προσθέτει σημαντικά στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των νέων ενόψει της εισόδου τους στην αγορά εργασίας περιέγραψε το Youth Empowered ο Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Ernst & Young, Γιάννης Παναγιώτου. Σκιαγραφώντας τα πλεονεκτήματα του Προγράμματος, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πως «ένας νέος με τη συμμετοχή του στο Youth Empowered έχει τη δυνατότητα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έρθει σε επαφή με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από ανθρώπους με εμπειρία ο καθένας στον τομέα του, βοηθώντας τον να σχηματοποιήσει με σαφέστερο τρόπο την αντίληψή του για τις πραγματικότητες της αγοράς εργασίας, εντοπίζοντας ταυτόχρονα, τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο για να εισέλθει  σε αυτό τον χώρο». Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Ernst & Young στο Πρόγραμμα, ο κ. Παναγιώτου, ο οποίος μίλησε στους νέους για τη στρατηγική αξία της μάθησης και της ανάπτυξης στο επαγγελματικό περιβάλλον του μέλλοντος, δήλωσε πως «θεωρούμε ευθύνη και καθήκον μας να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια». Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της συμμετοχής της η Ernst & Young, προσέφερε δύο θέσεις πρακτικής άσκησης, με σκοπό να  παρέχει στους νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία σε ένα σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον.

 



 

Την ικανοποίησή της για το γεγονός πως το «Youth Empowered» αναδεικνύεται σε θεσμό εξέφρασε η Ακτομηχανικός και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, Ξένια Ι. Λοϊζίδου.  Η κ. Λοϊζίδου, η οποία μίλησε στους συμμετέχοντες για τη γαλάζια και πράσινη επιχειρηματικότητα, σημείωσε πως το Πρόγραμμα «είναι από τις πιο θετικές δραστηριότητες που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο για ενδυνάμωση των νέων», επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά συμμετέχουν πολύ, είναι ενεργοί και παίρνουν κάτι που πραγματικά χρειάζονται. Παίρνουν γνώσεις, ενθουσιασμό και ανταποκρίνονται θετικά σ’ αυτό».

 



 

Μιλώντας για την εμπειρία της στο Youth Empowered, η κ. Λοϊζίδου ανέφερε πως η ΑΚΤΗ εργοδότησε νέους που συμμετείχαν στο προηγούμενο Πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία τον περασμένο Δεκέμβριο. «Τα παιδιά που αφιερώνουν τρεις μέρες από τον ελεύθερο τους χρόνο για να μάθουν καινούργια πράγματα, σημαίνει ότι είναι παιδιά που έχουν το κίνητρο, τη θέληση και μπορούν να ενταχθούν σε μια ομάδα εργασίας και αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι όλοι οι επαγγελματίες το ξέρουν». Καταλήγοντας, η κ. Λοϊζίδου είπε πως το Πρόγραμμα «είναι ουσιαστικά ένας τρόπος με τον οποίο βοηθιούνται τα παιδιά που συμμετέχουν να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες ή εργοδότες».

 



 

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του προγράμματος της Microsoft για την Εκπαίδευση, Βανέσσα Αντωνιάδου, υπογράμμισε πως στο Youth Empowered «είναι πολύ σημαντικό να έρθουν όλοι οι νέοι, προκειμένου να έχουν επαφή με τις εταιρείες, να μπορούν να μάθουν αφενός τι ψάχνουν ούτως ώστε να μπορέσουν να εργοδοτηθούν και αφετέρου ποιες είναι οι δεξιότητες που καλούνται να αναπτύξουν για να μπορέσουν να γίνουν πιο ελκυστικοί ως υποψήφιοι». Η κ. Αντωνιάδου παρουσίασε τα τεχνολογικά εργαλεία στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, αναδεικνύοντας τις αναγκαίες ψηφιακές δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτουν οι εργαζόμενοι.

 

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο η καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα e-learning του «Youth Empowered». Συμμετέχοντας δωρεάν στο www.youthempoweredhub.com.cy, οι νέοι, αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα διαδραστικών εργαλείων, όπου, με τη  μορφή e-learning, μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους, να δικτυωθούν με στελέχη της αγοράς και να εντοπίσουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους, λαμβάνοντας μέρος σε ένα σύγχρονο τεστ αυτοαξιολόγησης.

Στόχος του «Youth Empowered» της Α/φοί Λανίτη και της Coca-Cola είναι μέχρι το 2020, να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια 3.000 νέοι, πετυχαίνοντας μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ