Ο Κώστας Συμεωνίδης γράφει στη CITY, από τη Μύκονο, λίγες ώρες πριν ανέβει πάνω στη σανίδα

Στις 6:00 το πρωί της Τετάρτης- 15 Αυγούστου- ξεκινάει το μεγάλο του ταξίδι, το οποίο δεν συγκρίνεται με ό,τι παρόμοιο έχει κάνει ως σήμερα.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Σταύρος Κονιώτης/ΚΥΠΕ



Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σανίδα και αρχίσει να κωπηλατεί από τη Μύκονο με προορισμό την Κύπρο, ο αθλητής Κώστας Συμεωνίδης περιγράφει στη CITY τους φόβους, τις ανησυχίες του αλλά και τη μεγάλη του ανυπομονησία.

 

«Σε διάστημα 10 ημερών θα προσπαθήσω να διανύσω 850 χιλιόμετρα κωπηλατώντας περίπου 11 ώρες ημερησίως με μικρά διαλείμματα για φαγητό και νερό, τα οποία θα μου παρέχει η ομάδα μου, που θα με συνοδεύει. Δεν είναι εύκολο, αλλά ανυπομονώ!

Ανυπομονώ να ξεκινήσω για να αντιμετωπίσω τα μελτέμια του Αιγαίου. Όπως είδα στο δελτία καιρού, θα έχει αρκετό άνεμο και κύμα τις επόμενες ημέρες. Αλλά νιώθω έτοιμος και φυσικά πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.



 

Αν φοβάμαι; Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι. Μάλλον σεβασμό προς τη θάλασσα θα χαρακτήριζα αυτό που νιώθω. Ξέρω πολύ καλά τη δύναμή της. Και αυτό είναι που σέβομαι.

Ξεκίνησα να προετοιμάζομαι, άλλωστε, από τα τέλη Δεκεμβρίου με σχεδόν καθημερινές προπονήσεις. Είχα φτάσει σε σημείο να κάνω περισσότερες από 30 ώρες προπόνηση εβδομαδιαίως.

Δεν έχω στο μυαλό μου μια πιθανή αποτυχία. Προσπαθώ να αποβάλλω τέτοιες σκέψεις. Σκέφτομαι μόνο την επιτυχία και την ολοκλήρωση του στόχου μου. Θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος ο οποίος έχει στόχους και είναι αποφασισμένος να τους πετύχει, είναι δύσκολο να αποτύχει. Αρκεί, φυσικά, να είναι πρόθυμος να κάνει τις απαραίτητες θυσίες».

 

Image may contain: 1 person, ocean, outdoor, water and nature



Από το 2013 που ξεκίνησε αυτή τη προσπάθεια, ο προπονητής κωπηλασίας Κώστας Συμεωνίδης κατάφερε να συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες ευρώ για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό. Το κοινό μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του Κώστα με εισφορές στο, ΙΒΑΝ CPP Paddling for Life 2018 – Τράπεζα Κύπρου CY63 0020 0195 0000 3570 2801 4444.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ