Ωραία φάση τα βεγγαλικά στη Λακατάμια και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας

Και (όπως φαίνεται) κανείς δεν έχει πρόβλημα με αυτό.

 


Article featured image
Article featured image

Μένω Λακατάμια και νοιώθω τυχερός γιατί κάθε βράδυ (ή τουλάχιστον πολύ συχνά) ο ουρανός στην περιοχή μου φωτίζεται με πολύχρωμα πυροτεχνήματα. Πότε από σημείο κοντά στο Γραμμικό Πάρκο και άλλοτε από άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής Ανθούπολης - Λακατάμιας, ακούγονται κρότοι σε ανύποπτο χρόνο (ενίοτε μεταξύ 22.00-23.00) οι οποίοι μας προϊδεάζουν για το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε.

Το ίδιο, απ’ ότι μάθαμε από μια κουβέντα που είχαμε στο γραφείο, συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της πόλης, όπως Άγιο Δομέτιο, Στρόβολο, Δάλι κλπ.

Όλη η πόλη μια γιορτή. Περνάμε καλά και αυτό βγαίνει στον ουρανό μας!



Πέραν από την πλάκα, η νέα αυτή μόδα που προέκυψε τον τελευταίο καιρό, τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα.

Το μεμπτό δεν είναι ότι ρίχνουμε πυροτεχνήματα, ακόμα και σε παιδικά γενέθλια, αλλά ότι το κάνουμε παράνομα, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει προηγουμένως την απαιτούμενη άδεια (πυροδότησης) από την Υπηρεσία Μεταλλείων του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

 

Πάτησε ΕΔΩ για να δεις αν το πυροτέχνημα που μόλις εκτοξεύτηκε στην περιοχή σου είναι νόμιμο.

 

Σε σχέση με τον Δήμο Λακατάμιας, στις 2 Αυγούστου εξέδωσε μια ανακοίνωση (έπειτα από αρκετά παράπονα που έφτασαν στον Δήμο, όπως μας ανέφερη η ίδια η Δήμαρχος, κα Φωτούλα Χατζήπαπα), αναφέροντας πως οι ρίψεις πυροτεχνημάτων στη Λακατάμια είναι παράνομες (δες πιο κάτω σχετικό post), εξηγώντας μάλιστα ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής, μας ανέφεραν πως δεν υπάρχει καταχωρημένη καμιά καταγγελία για το συγκεκριμένο θέμα. Κατά καιρούς, όπως μας είπαν, ορισμένοι πολίτες έχουν κάνει παράπονο για οχληρία. Η αστυνομία ανταποκρίθηκε στα παράπονο, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο, τα πυροτεχνήματα έχουν εξαφανιστεί, μαζί και αυτός ή αυτοί που τα εκτόξευσαν.

Αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι εύκολο για την αστυνομία να πατάξει το φαινόμενο από τη στιγμή που ούτε καταγγελίες υπάρχουν ούτε συγκεκριμένες πληροφορίες από όλους όσοι έχουν παράπονο.

Πάντως, όπως φαίνεται και από τα comments στο πιο πάνω post (του Δήμου Λακατάμιας), δεν είναι λίγοι οι δημότες που έχουν πρόβλημα με τη ρίψη πυροτεχνημάτων. Απλώς, όλοι μας, ενίοτε για τους προφανείς λόγους, «δηλώνουμε» τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή μας με τον λάθος τρόπο.

Κι αφού λοιπόν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας το απολαύσουμε. Με την ευχή, φυσικά, να μην τραυματιστεί κανείς, αλλά και να μην γίνει η αιτία, ένα πυροτέχνημα, να προκληθεί κάποια πυρκαγιά.

Παράκκληση της αστυνομίας, πάντως, είναι όσοι μπορούν να βοηθήσουν με πληροφορίες (ειδικά την ώρα που εκτυλίσσονται τα περιστατικά), να το κάνουν, έστω και ανώνυμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ