Τέλος εποχής για ένα από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά της Λευκωσίας

Έπειτα από 12 χρόνια λειτουργίας, σε τρία διαφορετικά locations, κατέβασε τελικά ρολά.

 


Article featured image
Article featured image

«Δεν χάνουμε απλώς ένα στέκι, ούτε απλώς μια μπυραρία. Χάσαμε το σπίτι μας», σχολιάζει ένας φανατικός θαμώνας του Rocka Rolla.

 

 

Η ιστορία

To 2006, λοιπόν, ανοίγει ένα μαγαζί που όμοιό του δεν υπήρξε στην πρωτεύουσα, ενώ δεν είμαστε σίγουροι κιόλας ότι θα λειτουργήσει ξανά ένας χώρος που θα παίζει αυστηρά heavy metal.

Το πρώτο λειτούργησε, για όσους θυμούνται, στη λεωφόρο Στασίνου, δίπλα από το ZOO, από τον Θεόδοτο Τριανταφυλλίδη, aka Θέο (βλέπε κεντρική φωτογραφία). 7 χρόνια αργότερα, η ΡΟΚΚΑ ΡΟΛΛΑ μετακόμισε στο εμπορικό κέντρο «Γαλαξίας», πλέον ως «Wizzard Rock Bar», ενώ τον Ιούλιο του 2016 μετακόμισε στην Ξάνθης Ξενιέρου ως «Rocka Rolla Wizard» όπου έμεινε ανοικτό για δύο χρόνια.

 



 

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους άνοιξε για τελευταία φορά, ενώ πριν από μερικές μέρες έκλεισε, δυστυχώς, οριστικά…

 

 

Μοναδικό στο είδος του

Η ΡΟΚΚΑ ΡΟΛΛΑ δεν ήταν άλλο ένα ροκ μπαρ, δεν ήταν άλλη μια μπυραρία… Ήταν ένα χεβιμεταλάδικο, στο οποίο σύχναζαν κυρίως οι σκληροπυρηνικοί του είδους.

Ειδικά όταν πρωτολειτούργησε, μέχρι και από Λεμεσό ερχόταν κόσμος για να ζήσει την εμπειρία ενός τέτοιου μαγαζιού, που ενδεχομένως να μην έχει υπάρξει άλλο όμοιό του στο νησί.

 

 

We salute you

Δεν γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους για τους οποίους το θρυλικό μαγαζί κατεβάζει ρολά, ενδεχομένως όμως έχει να κάνει με την όχι και τόσο μεγάλη κοινότητα των hard core μεταλάδων. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στην Κύπρο, αν κάτι δεν ανήκει στο mainstream δύσκολα μπορεί να επιβειώσει εσαεί.

Πάντως, όσο κι αν χλευάστηκε από μια μερίδα του κόσμου, «ένα πράγμα είναι σίγουρο... Δεν θα ξανά υπάρξει άλλη ΡΟΚΚΑ ΡΟΛΛΑ, ενώ όπως λέει και το τραγούδι που (συνήθως) έκλεινε την νύχτα, ROKKA... WE SALUTE YOU».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ